Mijn favoriete boeken van 2022

In de laatste maand van het jaar is het weer tijd om terug te gaan kijken. Nou ja, dat is natuurlijk geen verplichting, maar ik vind het toch leuk om te doen. Dus laat ik beginnen met de boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen.

Aan het begin van het jaar ben ik de challenge aangegaan om 35 boeken te lezen. Dat aantal haalde ik gemakkelijk, ik ging er overheen en ben uitgekomen op 43 gelezen boeken. Misschien wordt dat nog wel 44. Als ik zo terugkijk naar de lijst van boeken, dan zijn er een paar die er voor mij uitspringen. En dan zijn dat misschien nog niet eens de boeken die ik 4 sterren heb gegeven, maar eerder de boeken die het meeste indruk maakten.

De feelgoodroman is niet altijd mijn favoriete genre, soms vind ik het echt te zoetsappig allemaal. Maar deze las ik in het begin van het jaar. En als ik zo de kaft weer terug zie, geeft het me een positief gevoel. Dus Welkom in Ferry Lane mag dan toch niet ontbreken. Ik las ook nog meer boeken uit de serie en er mogen er van mij nog wel wat meer komen. Ik ben wel benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan met de bewoners aan Ferry Lane.
Dus ondanks al die thrillers en spannende boeken die ik graag lees, of misschien zelfs wel dankzij, is dit een fijne luchtige afwisseling.

Ook deze heb ik dit jaar gelezen, ik vond het een wonderbaarlijk boek. Het boek maakte zoveel indruk, dat het van mij zelfs 5 sterren kreeg. Iets wat ik niet zo heel vaak doe. Maar dit verhaal neemt je mee, verbaast je en laat je meeleven met de hoofdpersoon, die een wonderbaarlijke reis maakt.

Het bijzondere van dit lijstje van favoriete boeken is trouwens wel dat er eigenlijk geen thrillers bij zitten, terwijl ik die toch echt veel en vaak ook met veel plezier lees. Ik denk dat het ‘m zit in de afwisseling, dat andere boeken er dan net wat meer uitspringen.

Zoals dit boek, Het Pijnstillerimperium. Een boek dat ik las, nadat ik de serie Dopesick heb gekeken. Een onwaarschijnlijk verhaal over een grote speler in de farmaceutische industrie. Een industrie die wordt gedreven door geld en waarbij de mensen, die de medicijnen gebruiken, overduidelijk worden vergeten. Door die indrukwekkende serie, wilde ik ook het boek gaan lezen. Het verhaal blijft verschrikkelijk en onbegrijpelijk. Ik verbaas me over de familie Sackler, hun hebzucht en egoïsme. Hoe kan het toch dat dit gebeurt? Ik ben er nog steeds niet over uit.

De meeste boeken lees ik op mijn ereader, dat vind ik wel gemakkelijk. Ik kan er veel boeken op kwijt en hij heeft een lampje. Dat is vooral ‘s avonds voor het slapen gaan een erg fijne optie. Maar Confettiregen las ik dus als ‘echt’ boek. Dat was weer even wennen, maar maakt het boek zeker niet minder goed. Een mooi persoonlijk verhaal van Splinter Chabot. Het zette me aan tot nadenken, zoals je kunt lezen in de review die ik er eerder over schreef.
En zo’n kaft springt er natuurlijk ook wel uit, dat zorgt er wel voor dat het boek meteen de aandacht heeft! Alhoewel ik soms wat scheel ga kijken van de afbeelding. 🙂

Bij dit boek, De Vrouw die weer tot Leven kwam, moet ik steeds denken aan een boek dat ik in 2021 las, namelijk Een Tweede Kans voor Missy. Waarschijnlijk omdat het allebei feelgood-romans zijn. Waarbij de ene 5 sterren van mij kreeg en de andere 4 sterren. En dat klopt ook wel. Een Tweede Kans voor Missy maakte echt heel veel indruk op me. Als dat gebeurt loop ik nog dagen na te denken over het boek. Dan komen die 5 sterren om de hoek kijken. De Vrouw die weer tot Leven kwam maakte net wat minder indruk, maar toch ook weer genoeg om in dit overzicht genoemd te worden. Het is een heerlijk boek om te lezen, een mooi verhaal. Misschien zit het ‘m in de voornaam van de schrijfster.

Dat was ‘m, de eerste terugblik naar het afgelopen jaar. Er komen er nog wat meer de komende weken. En voor je het weet zitten we alweer in 2023, want wat gaan deze laatste weken toch snel!!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Ja het gaat zeker snel allemaal.
Middernachtbibliotheek las ik ook dit jaar, heel mooi vond ik het.
De andere ken ik niet, maar Ferry Lane lijkt me wel wat

Ria
Ria
1 jaar geleden

Confettiregen is geweldig. Toen ik die net uit had, wilde ik hem aan de hele wereld geven om te lezen. Pubers en leraren vooral. En vooringenomen mensen.

nicole orriens
1 jaar geleden

De middernacht bibliotheek heb ik ook gelezen, maar viel mij tegen na de hype.

Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Zelf heb ik ook enorm genoten van De Middernachtbibliotheek. De andere boeken heb ik niet gelezen, maar zeker Confettiregen staat nog op mijn verlanglijstje!

Shirley
1 jaar geleden

Bedankt voor het delen van je tips. Middernachtbibliotheek was mijn favoriet van vorig jaar, heel mooi boek! Dit jaar heb ik 40 boeken gelezen, maar geen een sprong er zo erg uit, concludeerde ik toen ik mijn jaaroverzicht bekeek.

Irene
1 jaar geleden

Leuk om te lezen! Middernachtbibliotheek gaf ik ook 5 sterren! Vond het ook prachtig!

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x