De vrouw die weer tot leven kwam

In de nieuwsbrief van Sissy Boy stond een leuke verrassing. Namelijk een code voor een maand gratis lezen bij Bookchoice. Ik heb daar in het verleden al vaker boeken gelezen, maar heb nu geen maandelijks abonnement meer. En met de hoeveelheid boeken, die ik de laatste tijd lees, is zo’n code meer dan welkom!

Dus zette ik de boeken van de maand juli op mijn ereader en koos ik meteen een boek uit om te gaan lezen. Dat werd ‘De vrouw die weer tot leven kwam‘, geschreven door Beth Miller. Voordat ik je vertel wat ik van het boek vond, hieronder een korte samenvatting.

Pearl Flowers heeft zich zo lang verstopt dat ze is vergeten hoe het echte leven is. Haar rustige routine in een huisje in de bossen in Frankrijk is beperkt en eenzaam. Maar het houdt haar in ieder geval veilig, ver weg van de pijnlijke herinneringen en geheimen die ze achterliet.

Maar dan zet een onverwacht telefoontje haar rustige wereld op z’n kop. Terug in Engeland ligt haar vader Francis op sterven. Pearl heeft hem al jaren niet meer gezien sinds hij haar en haar familie de rug toekeerde. Maar het blijkt dat hij een laatste geschenk voor haar heeft. Een dagboek, geschreven in een code die alleen Pearl kan begrijpen.

Na het lezen van Tante Poldi wilde ik nog wel even door met wat luchtigheid. En omdat dit boek werd aangeprezen als feelgood-roman, wilde ik hieraan wel beginnen. Maar zo luchtig begint het boek niet, het is best een heftig verhaal, met een vader die op sterven ligt, uiteindelijk overlijdt en haar zijn dagboeken vol geheimen nalaat.

Die dagboeken brengen veel herinneringen terug en vertelt ook steeds meer het verhaal waarom Pearl daar zo afgelegen in die Franse bossen woont. Want dat er een reden is dat ze daar is gaan wonen, wordt al snel duidelijk. Alleen het waarom, dat blijft lange tijd een vraag.

Er zit dus voldoende spanningsopbouw in het boek. Niet alles wordt meteen in het verhaal gegooid, alles wordt steeds duidelijker. Wat mij betreft een fijne opbouw. Het zorgde ervoor dat ik het boek niet zomaar weg kon leggen, dat ik snel weer door wilde lezen. Want ik wilde graag weten hoe het allemaal in elkaar stak en hoe het af zou lopen.

Nou ja, het is een feelgood-roman, dan loopt het eigenlijk altijd wel goed af. Dat weet je van te voren en vond ik ook wel een geruststellende gedachte. De hoofdpersoon vind ik een sympathiek persoon en ik gunde haar een goede afloop. Maar hoe dat allemaal precies verloopt, dat mag je zelf lezen. Het boek krijgt van mij 4 sterren op Goodreads.

Waardering: 4 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Je maakt me echt enorm nieuwsgierig naar dit boek!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x