Goede voornemens
09 aug

Related Posts

16 Comments

 1. Amber // Happybeat

  Ik zet zelf eigenlijk ook veel liever nieuwe voornemens aan het einde van de zomervakantie dan bij het begin van het nieuwe jaar. Heeft denk ik te maken met het feit dat ik mij aan het einde van de zomer opnieuw opgeladen voel, terwijl ik in december altijd op standje oververmoeid sta met deadlines en examens… Dus ik ga binnenkort ook maar eens aan de slag met mezelf voor te bereiden op dat nieuwe begin.

  1. Aukje

   Toch grappig, ik denk dat ik die voor januari maar gewoon helemaal afschaf. 🙂

 2. Adriaantje

  😊 Die drie dingen zijn nou net de dingen waar ik continue mee bezig ben en die of niet af komen of ik ben niet consequent genoeg..
  Maar ik ga door!
  En dan het tijdstip: inderdaad maar met name in mijn “werktijd” was dat altijd direct na de zomervakantie.

  1. Aukje

   Ik heb een beetje hetzelfde. Het komt regelmatig terug. Ik moet voor mezelf even de motivatie vinden om even echt door te zetten.

 3. Irene

  Ik heb dat ook wel met september maar maak toch altijd pas lijstjes in december. Misschien moet ik het dit jaar ook eens anders aanpakken.
  Punt 2 en 3 hadden ook op mijn lijst kunnen staan. Ik koop ook snel een nieuwe douchegel, maar heb nu laatste de badkamerkastjes eens uitgeruimd en heb echt nog 8 douchegels staan dus ja, oeps. :’)

  1. Aukje

   Ik heb ze hier nog niet geteld, maar ik denk dat ik voorlopig nog wel vooruit kan. 🙂

 4. hemelsgroen

  Grappig, nu je dit zo zegt maak ik eigenlijk élke vakantie goede voornemens. Dan heb ik er blijkbaar de rust voor en komt er ruimte in mijn hoofd voor hoe ik dingen beter kan aanpakken.
  De capsule wardrobe begrijp ik dan weer helemaal niet. Het duurzame aspect spreekt me wel aan. Ik koop niet veel nieuw maar ik draag kleding juist jarenlang: vandaar dat ik inmiddels een lekker volle kledingkast heb met items in alle kleuren van de regenboog en in verschillende stijlen. Zo kan ik elke dag kiezen waar ik me op dat moment goed in voel en ik mix van alles door elkaar.

  1. Aukje

   Ik ben nooit zo handig in combi’s vinden, dus als ik meer eenheid krijg, is alles ook gemakkelijker te combineren.

 5. nicole orriens

  Ik vind het begin van het nieuwe schooljaar ook vaak een grotere kentering dan de jaarwisseling in december!

 6. Mevrouw Niekje

  Door mijn werk in het onderwijs ervaar ik de start van een nieuw schooljaar ook als een moment om weer eens wat dingen aan te pakken, zoals veel mensen op 1 januari doen. Ik ben al een poosje bezig met een capsule wardrobe en in september ga ik weer switchen van zomercapsule naar herfstcapsule. Douche- en badspullen heb ik weinig, met het kopen van deze artikelen ben ik jaren geleden al gestopt en ben daar vrij merkvast in. Nu nog stoppen met het kopen van lippenstiften 😉! Leuk om jouw plannen te lezen Aukje, ben benieuwd hoe het over een paar weken ervoor staat!

  1. Aukje

   Ja, ikzelf eigenlijk ook wel. 🙂

 7. Zo simpel is dan geluk

  Goede voornemens kunnen altijd!
  Met sommige dingen ben ik ook wel geneigd om iets nieuws te kopen terwijl het op is. Slechte gewoonte.

  1. Aukje

   Natuurlijk kunnen ze altijd, die goede voornemens. Maar het voelt na zo’n vakantie wel als een natuurlijk moment

 8. Liesbethblogt

  Perfect weer voor dit soort klusjes, meestal vergeet ik dingen te kopen eerder dan ik in overvloed heb.

 9. Huisvlijt Linkparty week 34 van 2023 - Huisvlijt

  […] post die deze week in de schijnwerper staat, is de post Goede voornemens van […]

 10. Het badkamerkastje #1

  […] eerst opmaken, voordat ik nieuwe koop is één van de voornemens die ik een tijdje geleden maakte. Om daar wat bewuster mee bezig te zijn, wil ik vast gaan leggen […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.