kledingrek

Goede voornemens

Natuurlijk is 1 januari altijd een mooi moment om nieuwe voornemens te maken. Ik houd daar wel van, het vooruitzicht van een nieuw jaar. Datzelfde gevoel heb ik altijd in de zomervakantie. Dat zal wel zijn blijven hangen uit mijn schooltijd. Het begin van het nieuwe schooljaar, waarbij alles weer fris en nieuw is. Met een nieuwe, nog lege, agenda en mooie nieuwe schriften. En nieuwe voornemens. Dus laat ik dat gevoel maar eens gebruiken om weer eens wat voornemens te maken. Om eens wat doelmatiger aan de slag te gaan. En dan denk ik aan:

  • Een start maken met een capsule wardrobe voor het najaar. Goed inventariseren wat ik heb, uitzoeken wat weg kan en wat aan vervanging toe is. Hopelijk levert het wat inzichten op, zodat ik weet wat ik echt n Inzichtelijk krijgen wat ik echt nodig heb. Iets kopen is de laatste optie. Ook leuk om me eens beter te verdiepen in een kleurenpalet, zodat ik wat meer eenheid krijg in mijn kledingkast.

  • Dingen eerst opmaken, voordat ik nieuwe koop. Zoals shampoo en douchegel, die ik wel erg vaak nieuw koop. En bijhouden wat ik op maak of ik dit nog op voorraad is en of het de moeite waard is om te onthouden. Want nu staat er van alles in de badkamer en er komt iedere keer weer wat bij. Om een keer te proberen of wat handig is om in huis te hebben. Maar eigenlijk kom ik altijd weer bij dezelfde spullen uit die ik gebruik. Alhoewel ik toch graag wat meer over wil naar de stukken zeep. Dat ging tijdens onze vakantie trouwens prima en scheelde ook nog eens een hoop ruimte.

  • Lades opruimen, zowel in de keuken als in de huiskamer. Dat is een ophoping van allerlei prulletjes en rommel, dat al jaren aan het verzamelen is. Van die dingen die nog wel eens van pas kunnen komen. Met het gevolg dat als je iets nodig hebt, je lang aan het zoeken bent. Dit wordt nog best wel een project, want eigenlijk hoort er bij die laatjes ook nog een hele kast. En als ik het helemaal door wil trekken hoort er nog een heel huis bij wat wel met een stuk minder spullen kan. Maar goed, laat ik maar met die lades beginnen. πŸ™‚

Voor nu lijken me deze drie punten wel genoeg om mee aan de slag te gaan. Ik merk dat ik, sinds ik weer aan het werk, weer even moeten zoeken naar wat ritme en regelmaat. Daar komt natuurlijk ook bij dat we nog midden in de zomervakantie zitten, waarbij het sowieso wel wat meer puzzelen is en er wat minder structuur is. Deze vakantieweken kan ik wel gebruiken om alvast wat te gaan structureren, zodat we goed van start kunnen als de scholen weer zijn begonnen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amber // Happybeat
10 maanden geleden

Ik zet zelf eigenlijk ook veel liever nieuwe voornemens aan het einde van de zomervakantie dan bij het begin van het nieuwe jaar. Heeft denk ik te maken met het feit dat ik mij aan het einde van de zomer opnieuw opgeladen voel, terwijl ik in december altijd op standje oververmoeid sta met deadlines en examens… Dus ik ga binnenkort ook maar eens aan de slag met mezelf voor te bereiden op dat nieuwe begin.

Adriaantje
10 maanden geleden

😊 Die drie dingen zijn nou net de dingen waar ik continue mee bezig ben en die of niet af komen of ik ben niet consequent genoeg..
Maar ik ga door!
En dan het tijdstip: inderdaad maar met name in mijn “werktijd” was dat altijd direct na de zomervakantie.

Irene
10 maanden geleden

Ik heb dat ook wel met september maar maak toch altijd pas lijstjes in december. Misschien moet ik het dit jaar ook eens anders aanpakken.
Punt 2 en 3 hadden ook op mijn lijst kunnen staan. Ik koop ook snel een nieuwe douchegel, maar heb nu laatste de badkamerkastjes eens uitgeruimd en heb echt nog 8 douchegels staan dus ja, oeps. :’)

hemelsgroen
10 maanden geleden

Grappig, nu je dit zo zegt maak ik eigenlijk Γ©lke vakantie goede voornemens. Dan heb ik er blijkbaar de rust voor en komt er ruimte in mijn hoofd voor hoe ik dingen beter kan aanpakken.
De capsule wardrobe begrijp ik dan weer helemaal niet. Het duurzame aspect spreekt me wel aan. Ik koop niet veel nieuw maar ik draag kleding juist jarenlang: vandaar dat ik inmiddels een lekker volle kledingkast heb met items in alle kleuren van de regenboog en in verschillende stijlen. Zo kan ik elke dag kiezen waar ik me op dat moment goed in voel en ik mix van alles door elkaar.

nicole orriens
10 maanden geleden

Ik vind het begin van het nieuwe schooljaar ook vaak een grotere kentering dan de jaarwisseling in december!

Mevrouw Niekje
10 maanden geleden

Door mijn werk in het onderwijs ervaar ik de start van een nieuw schooljaar ook als een moment om weer eens wat dingen aan te pakken, zoals veel mensen op 1 januari doen. Ik ben al een poosje bezig met een capsule wardrobe en in september ga ik weer switchen van zomercapsule naar herfstcapsule. Douche- en badspullen heb ik weinig, met het kopen van deze artikelen ben ik jaren geleden al gestopt en ben daar vrij merkvast in. Nu nog stoppen met het kopen van lippenstiften πŸ˜‰! Leuk om jouw plannen te lezen Aukje, ben benieuwd hoe het over een paar weken ervoor staat!

Zo simpel is dan geluk
10 maanden geleden

Goede voornemens kunnen altijd!
Met sommige dingen ben ik ook wel geneigd om iets nieuws te kopen terwijl het op is. Slechte gewoonte.

Liesbethblogt
9 maanden geleden

Perfect weer voor dit soort klusjes, meestal vergeet ik dingen te kopen eerder dan ik in overvloed heb.

trackback

[…] post die deze week in de schijnwerper staat, is de post Goede voornemens van […]

trackback
9 maanden geleden

[…] eerst opmaken, voordat ik nieuwe koop is één van de voornemens die ik een tijdje geleden maakte. Om daar wat bewuster mee bezig te zijn, wil ik vast gaan leggen […]

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x