15. Dopesick

Tijdens mijn afzondering een tijdje geleden, mogelijk gemaakt door Corona, heb ik behoorlijk wat series gekeken op Netflix. Eén daarvan was The Pharmasist. The Pharmasist is Dan Schneider, hij begint een persoonlijke war on drugs door de tragische dood van zijn zoon. Door zijn werk als apotheker komt hij in aanraking met de pijnstiller Oxycontin en ziet hij wat deze pijnstiller doet.

Ik hoorde al eerder een verhaal over deze pijnstiller. Iets met de maker die hiervoor terecht moest staan en dat er in Amerika veel mensen verslaafd zijn aan deze pijnstiller en er zelfs door sterven. Ik ben dan al snel nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Dan wil ik er ook van alles over zien.

Dus dat we nu een maand Disney+ hebben, komt dan ook goed uit. Want daar is de serie Dopesick te zien. Een serie die vertelt over het verhaal van Oxycontin, de ellende en de juridische strijd. Samen met Sterre keek ik vanochtend aflevering 7. We hebben er dus nog eentje te gaan.

Bij alle afleveringen ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen. Verbazing over de fabrikant, verbazing over de regels die worden omzeild en hoe gemakkelijk mensen worden gemanipuleerd. Maar ook verbazing over alle ellende die het oplevert, hoe een vrij verkrijgbaar middel zo verslavend kan zijn. Dat het überhaupt allemaal zomaar kan!

Vanochtend keek ik met tranen in mijn ogen. Ik ben benieuwd naar die laatste aflevering. Ik vrees dat het hele verhaal geen vrolijk einde zal hebben.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anouk1968
2 jaren geleden

Ik zal eens kijken naar beide series, voor mij onbekend. Zelf ben ik nu vertraagd door Corona…

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x