Een geslaagde dochter en een moeder met schuldgevoel
15 jun

Related Posts

11 Comments

 1. Mevrouw Niekje

  Mijn vader en moeder werkten allebei in het onderwijs en moesten dus ook gewoon werken toen ik eind jaren 80 mijn havodiploma haalde. Ik geloof niet dat zij daar een schuldgevoel over hadden, nooit gemerkt in ieder geval. En ik vond het heel normaal. Toen zij uit school kwamen was er taart en feest. Nu waren ze er natuurlijk heel vaak wél op andere momenten zoals vakanties.

  1. Aukje

   Ja, dat is wel het voordeel van het onderwijs. 🙂

   1. Mevrouw Niekje

    En dan vergeet ik je te feliciteren! Van harte natuurlijk, wat een heerlijk gevoel moet dat zijn vooral voor haar, maar zeker ook voor jullie!

 2. Irene

  Ik ben ook vrij zeker dat ze dat niet aan een vader zouden vragen. Dat is net zoals dat een vader die alleen is met zijn kind “oppast” en het bij een moeder doodnormaal is dat ze alleen is met haar kind. Maar ja, breek me daar de mond niet over open, ik krijg daar de kriebels van.
  Dat gezegd zijnde; Hoera!!! Wat een spannend moment moet dat geweest zijn!
  Bij ons werd er ook gebeld bij slecht nieuws. Toen ik in het vierde middelbaar zat had ik een half uur voor ze me belden via msn al gelezen van een klasgenoot dat ik niet geslaagd was :’)

  1. Aukje

   Net als papadag, ook zo’n vervelend woord.

   En via msn erachter komen dat je gezakt ben, dat is wel een heel vervelende manier.

   Maar dank je, het was zeker spannend!

 3. Zo simpel is dan geluk

  Van harte gefeliciteerd met het slagen van je dochter!!
  Mijns inziens hoef je je overigens helemaal niet schuldig te voelen. Hopelijk kan je het loslaten.

  1. Aukje

   Ja hoor, dat lukt wel. Op dat moment voelde het gewoon even vervelend, en die opmerking ’s avonds op tv wakkerde dat nog wat aan. 🙂

 4. Liesbethblogt

  Hey ik ontlurk mijzelf even. Ik ben grotendeels opgegroeid zonder moeder en met twee vaders. Er werden tijd overblijfmoeders gevraagd en vrijwilligers die mee gingen waren altijd vrouwen. Mijn vaders schreven vriendelijk terug, wij moeten gewoon werken. Ik kreeg mijn uitslag terwijl ze allemaal thuis waren en had liever alleen geweest. Als ze zakken is het waardeloos maar ook hun eigen schuld, als ze slagen gaan ze naar mbo hbo etc en moeten ze ook hun eigen boontjes doppen toch? Dat is volwassen worden. De vraag van Jinek verbaasd me niet, het is me al eerder opgevallen hoe erg zij in het manvrouw patroon zit.
  Als jij thuis had kunnen zijn dan had je daar gezeten, geen schuldgevoel dus. En gefeliciteerd je mag trots zijn ze heeft het gehaald. Laat zij de eerste generatie worden waarin dit soort sexegebonden domme vragen niet meer gesteld worden.

  1. Aukje

   Ik was me nog nooit zo bewust dat zij zo in dat manvrouw patroon zit. En het valt me echt wel wat tegen van haar, had haar anders ingeschat.

 5. De week van 12 juli

  […] kon het al eerder deze week al lezen, onze oudste is geslaagd! Zo fijn, heerlijk om iedere keer die vlag te zien wapperen. Ik […]

 6. Marijke

  Gefeliciteerd Aukje! En alleen maar goed teken dat je er niet bij kon zijn omdat je met je nieuwe baan bezig bent. Als jullie het daarna maar wel gewoon gezellig vieren, dat is het belangrijkste: tijd en aandacht ervoor hebben. Stom hè, dat zo’n TV-programma dan met zo’n kleine onopvallende vraag meteen alle stereotypes en patronen weer bevestigd waar we juist vanaf proberen te komen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.