4. Zomerboek

In de zomer lees ik altijd behoorlijk wat boeken. Dat begint al thuis, met mooi weer in de tuin in een fijne stoel. Even naar een andere wereld, even fijn een boek induiken.

Maar het echte lezen lukt meestal het beste als we op vakantie zijn. Als iedereen een beetje z’n ding doet en er meer tijd ontstaat om lekker door te lezen. Dan kan ik echt boeken verslinden, vooral als het verhaal me helemaal pakt. Er waren een aantal boeken waarbij dat goed lukte, maar er was er eentje die er bovenuit sprong. Een boek dat me raakte, waar ik helemaal in meeleefde en waarvan ik echt baalde dat ik het uit had gelezen. Dit boek kreeg dan ook 5 sterren in Goodreads en dat gebeurt bij mij niet zo vaak.

Waardering: 5 uit 5.

Op het boek staat al een vermelding van ‘de hoopvolste roman van 2021’ en ik denk dat dit ook meteen de reden is dat het zo’n fijn boek is. Want het verhaal van Missy is een hoopvol verhaal, het laat je zien dat er zoveel mooie dingen op je weg kunnen komen. Dat je in een ellendige en moeilijke situatie zit, maar dat er ook ruimte overblijft voor mooie en bijzondere dingen. Al lezend geeft het een warm en hoopvol gevoel. Ik wil er niet teveel over vertellen, over het verhaal. Het neemt misschien wel het fijne en mooie gevoel tijdens het lezen weg, dat wat ik juist zo bijzonder vind aan het boek.

Maar ben je op zoek naar een echt feelgood boek, dan is ‘Een tweede kans voor Missy’, wat mij betreft, de echte aanrader!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] boek waar ik al eerder over schreef en het meest positieve en hoopvolle boek dat ik dit jaar las. Heb je het nog niet gelezen en wil je […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x