Gelezen #10

Gisteren was het dan zover, ik voltooide mijn Goodreads-challenge van 2023. Dit jaar las ik 32 boeken en met het behalen daarvan werd mijn telefoon volgegooid met confetti. Ik sloot dit jaar af met een gezellig kerstboek. Een boek met een net wat andere stemming dan het vorige.

Andere berichten in deze categorie bevatten meestal 3 boeken. Maar om het leesjaar en de challenge af te sluiten zijn het er deze keer maar 2. Voor 2024 denk ik dat ik mijn aantal boeken, die ik wil lezen, daarom op 36 boeken zet. Dat komt dan net wat beter uit. πŸ™‚

Van Walter van den Berg las ik al eerder een boek, meerdere zelfs. Deze keer gaat het verhaal over Wes, die een succesvol zelfhulpboek heeft geschreven. Gedurende het boek vroeg ik me steeds vaker af hoe hij dat had gedaan, want als er iemand wat hulp kon gebruiken, dan was hij het wel.

Ik vond het een interessant verhaal, met herkenbare onderdelen van andere boeken. Maar ook los prima te lezen. Wel mooi hoe sommige dingen dan samen vallen. Alsof het een bepaalde herinnering aanwakkert. Wat dan gelukkig niet de mijne is. De schrijfstijl van Walter van den Berg maakt het plaatje voor mij wel compleet. Het is een verhaal met een rauw randje, mede door zijn wat rauwe schrijfstijl.

Waardering: 4 uit 5.

Mijn laatste boek van mijn challenge, en we gaan richting kerst, dan mag het wel een wat kerstig boek zijn. Dat werd dus De Kerstboekwinkel van Jenny Colgan. Ook van haar las ik al meerdere boeken. Geen rauw randje te vinden hier, wel heerlijk luchtig en lief. Maar niet te zoet, gewoon prima te doen.

Het verhaal van Carmen is wel een beetje voorspelbaar, maar ach, dat maakt het ook wel weer fijn om te lezen. Vooral in zo’n drukke kerstperiode is het erg prettig om even in zo’n boek te duiken. Ik heb het in ieders geval met veel plezier gelezen.

Waardering: 4 uit 5.

Omdat het toch nog een paar dagen tot kerst is, ben ik inmiddels aan nog een kerstboek begonnen. Wat ik wil voor kerst van Catherine Walsh. Ik ben er nog maar net in begonnen, dus kan er nog niet veel over zeggen. Maar ik hoop op weer een heerlijk zoet verhaal. Nou ja, niet te zoet. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
5 maanden geleden

Ooooooh je hebt ook sneeuw! Hoe tof!!!! πŸ˜€
Het boek van Jenny Colgan vond ik ook leuk πŸ™‚ Inderdaad een beetje voorspelbaar maar ik vind maar weinig romantische verhalen niet voorspelbaar :p

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Irene
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x