Gelezen #11

De eerste boeken van het jaar zijn alweer gelezen. Mijn Goodreads-challenge heb ik dit jaar op 36 boeken gezet, 4 meer dan vorig jaar. Dat geeft een extra motivatie om te lezen, wat ik toch al graag doe. En belangrijker dan het behalen van de challenge is wel het lezen van mooie boeken. Bij deze verzameling van 3 sprong er eentje hoog boven uit.

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Het begin van het jaar is een overgang van de feestelijke december-maand naar de weer even wennen januari-maand. Aan het einde van het jaar was ik nog in kerstsferen, dus begon ik nog in dit boek. Ik nam dus nog wat van die kerstsferen mee in het nieuwe jaar. Ik merkte wel dat ik inmiddels wel een beetje klaar was met de kerst, maar ik wilde het toch uitlezen. Ondanks dat het toch weer een behoorlijk zoetsappig boek was. Dat was geen verrassing, volgens mij is dat wel een standaard bij dit soort boeken.

Ach, het was vermakelijk, ik kon lekker doorlezen en had een leuk, maar wel voorspelbaar, einde.

Waardering: 3.5 uit 5.

Nachtschade – Karin Slaughter

Dit is het eerste deel uit de Grant County-reeks. Ik geloof dat ik een ander boek uit die reeks tegen kwam en besloot om dan maar bij het begin te beginnen. Gelukkig was die te lenen bij de online bibliotheek.
Van Karin Slaughter heb ik wel meer boeken gelezen, denk ik. Sowieso het genre en dat bevalt me altijd prima. Ook deze keer weer een spannend verhaal, wat zich afspeelt rondom hoofdpersoon Sara Linton, die ook nog eens een ingewikkelde relatie heeft met haar ex.

Maar goed, een spannend verhaal met toch nog een redelijk verrassend dader. Op een gegeven moment viel het kwartje wel, maar toen was ik al een heel eind op weg met het boek. En omdat deel 1 goed is bevallen, ook maar deel 2 op mijn ereader gezet.

Waardering: 3.5 uit 5.

Solito – Javier Zamora

Dit boek is het verhaal van Javier, een auto-biografisch verhaal over zijn vlucht naar La USA, zoals het in het boek wordt genoemd. Ik vond het een indrukwekkend verhaal, maar ook een erg triest verhaal. Ik heb zoveel medelijden gehad met dat manneke van 9 die die lange zware reis moet maken.

Hoe meer ik richting het einde van het boek kwam, hoe meer moeite het me kostte om het weg te leggen. Ieder moment pakte ik om verder te lezen. Ik moest weten hoe het af zou lopen. Dan verdien je toch echt wel 5 sterren.

Waardering: 5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
4 maanden geleden

Deze boeken ken ik geen van allen.
De eerste lijkt me er een die ik mee naar bed neem 😉
De tweede lijkt me mooi, ik vind de boeken van Karin Slaughter steeds de moeite waard.
De laatste ken ik niet, die zet ik op mijn “leeswenslijst”

trackback

[…] het lezen ben, ik ben zo benieuwd hoe het af zal lopen. Inmiddels heb ik het boek uit en lees je er hier meer […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x