Ja, het is lente!

Het is genoeg geweest, dat donkere weer, het vroege donker, de lente mag beginnen. En meteorologisch (dit woord vind ik altijd maar lastig om uit te spreken) gezien was het op 1 maart al zover en gisteren is het volgens de kalender dan ook zo, het is lente! En ook al wil het weer niet meteen helemaal meewerken, alhoewel de zon zich al regelmatig laat zien, het voelt toch al net wat beter.

Ook in de tuin wordt de lente zichtbaar. Afgelopen weekend deed ik even een rondje door de tuin en zag ik al allerlei knoppen en nieuw fris groen. Het is zo fijn om te zien hoe dat zich allemaal ontwikkelt.

Er is ook nog een hele kolonie lieveheersbeestjes in de tuin geland, want er zitten er echt een heleboel. Ik kan het niet nalaten om iedere dag even te gaan kijken om te zien of ze er nog zijn.

Natuurlijk hoop ik dat er nog veel meer insecten onze tuin gaan bezoeken. Dat heb je zelf ook wel in de hand door veel planten en bloemen te planten en zaaien waar insecten op af komen. En om de bijen een handje te helpen, heb ik me gisteren aangemeld bij Voer de Bij. Want bijen zijn erg belangrijk in onze voedselketen, maar ze hebben echt wel wat ondersteuning nodig. Door me daarbij aan te melden heb ik me beschikbaar gesteld als Voedselbank voor Bijen, wat inhoudt dat ik in april bloemzaadjes ontvang, die mensen bij mij op kunnen halen. Die zaadjes worden op 22 april, de Nationale Zaaidag, gezaaid. Waarna ze uit kunnen groeien tot mooie bloemen, waar de bijen hun stuifmeel kunnen halen en andere planten kunnen bestuiven.

Wil je ook een Voedselbank voor Bijen worden? Meld je dan aan bij Voer de Bij.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luus
1 jaar geleden

Ah leuk, zo’n pollinators zakje heb ik eens van mijn oude werk gekregen. Dat vond ik toen zo’n leuk initiatief!
Zelf dit jaar geen tijd om me als voedselbank aan te melden (wel een heel gaaf idee!), maar ga zeker een zakje halen bij iemand in de buurt als dat lukt.
Fijn dat je me er zo aan herinnert hebt, dankjewel! πŸ™‚

Irene
1 jaar geleden

Super leuk initiatief om de bijtjes te helpen! Ik ben van plan om ook weer veel bloemen te zaaien in onze tuin.
Vind het ook zo fijn om te zien dat mijn struikjes en bomen ook weer stilaan groener worden. En onze magnolia staat al helemaal in bloei. 😍

Adriaantje
1 jaar geleden

Wat leuk, nooit van gehoord “voer de bij”

Maricel
Maricel
1 jaar geleden

Volgens mij moet ik 22 april naar Oisterwijk….

Blog by Linda
1 jaar geleden

Wat een goed idee voor de bijen! Leuk dat je je hebt aangemeld, hopelijk plant je veel bloemen Γ©n deel je veel zaadjes uit πŸ™‚

Aritha
1 jaar geleden

Wow, wat een leuk idee om je aan te melden bij Voer de Bij! 😎🐝 Dat is helemaal nieuw voor mij. En door bloemzaadjes uit te delen op de Nationale Zaaidag, zorg je ervoor dat de bijen iets te eten hebben in de toekomst maar ook dat onze tuinen opfleuren. 🌸🌼🌷 Bedankt voor het delen van dit fantastische idee, en laten we hopen dat er veel bloemen en bijen zullen zijn deze zomer! 🌞🌺

PS: en nu ga ik je linkjes volgen. Kijken of het ook iets voor mij is.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x