Gelezen #9

Met het lezen van Duin raakte ik in een leesdip. Iets lezen buiten mijn comfortzone bleek niet het beste plan. Het boek pakte me niet, ik vond het lastig te begrijpen en ik kwam dus echt niet in het verhaal. Met als gevolg dat ik bijna niet ging lezen, wat weer zo jammer is, want ik lees heel graag. Tenminste, als het boek me voldoende aanspreekt. Ik kon natuurlijk aan blijven modderen, maar besloot om weer fijn mijn comfortzone in te duiken. Waarmee ik mijn leesdip weer snel heb overwonnen.

Minder dan Niks – Bret Easton Ellis

Het is heel wat jaren geleden dat ik de film Less Than Zero zag, een film met Robert Downey jr. Ik vond het een geweldige film. Ik zou ‘m graag nog een keer zien, maar kan deze nergens vinden. Misschien maar goed ook.
Ik had er niet bij stilgestaan dat er een boek was voor de film. Mijn voornemen om eerst het boek te lezen en dan de film te kijken heb ik dus al heel vroeg verbroken. Maar met terugwerkende kracht het boek lezen, maakte voor mij wel duidelijk waarom de film mij zo aansprak. Het rauwe verhaal van jongeren die leven in de jaren ’80. Jongeren die zich vervelen en leven met drugs om het allemaal wat leuker te maken. Hoe het boek is geschreven past daar goed bij. Het voelt rauw geschreven, met rafelige kantjes. En er blijkt ook nog eens een vervolg op te zijn…

Waardering: 4 uit 5.

Tijgerlelie – Marion Pauw

Na mijn niet zo geslaagde science fiction avontuur en een boek met een rauw verhaal, was ik wel weer toe aan wat spanning. Dus begon ik in Tijgerlelie van Marion Pauw. Ik zag goede reviews voorbij komen, dus ik was benieuwd. En het verhaal van Lili pakte me al snel, dus werd het er eentje die ik niet gemakkelijk weg kon leggen. Van de huidige tijd ga je terug naar het verleden, zo steeds op en neer, terwijl het verhaal steeds duidelijker wordt. Ik heb me geïrriteerd aan mensen, medelijden gehad en me soms verbaasd. Een goed verhaal, met een mooie opbouw en meer dan voldoende spanning.

Waardering: 4 uit 5.

Shampoo – Bert Moerman

Een boek wat ook in het verleden en heden speelt is Shampoo van Bert Moerman. De voorkant van het boek sprak me niet zo aan. Maar op een ereader heeft dat toch wat minder invloed. Ik was wel benieuwd naar het verhaal achter de shampoo. En nadat ik al vrij snel in het boek de zin: ‘Dat ik op mijn elfde mijn moeder heb vermoord….’ tegen kwam, was ik helemaal benieuwd waar dit nu weer naartoe zou gaan. En hoe verder je in het boek komt, hoe duidelijker het wordt. Het verhaal wordt verteld door drie personen; dochter Lauren, zoon Jerry en vader Paul. Ieder vertellen ze hun kant van het verhaal. Een bijzonder verhaal, ik was aan het einde van het boek behoorlijk onder de indruk.

Waardering: 4.5 uit 5.

En zo gaan we richting het einde van het jaar en ziet het er naar uit dat ik mijn reading challenge van 32 boeken wel ga halen dit jaar. Nog 2 te gaan, inmiddels ben ik al begonnen ik boek 31. Science fiction ga ik voorlopig niet meer proberen, dat is niet zo goed bevallen. Of je moet de ultieme aanrader hebben, die zelfs ik graag ga lezen. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
6 maanden geleden

Jammer dat Duin tegenviel. Ik heb ‘m zelf nog niet gelezen maar wel op mijn lijstje staan. Twijfel er ook altijd over omdat ik niet goed weet of science fiction echt iets voor mij is. Ik kan ook niet meteen een science fiction boek bedenken dat ik al heb gelezen, op Sleeping Beauties van Stephen King na en dat vond ik wel heel goed maar ook langdradig soms :p (en is het echt science fiction? Dat is dan ook nog de vraag.)

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x