Dagelijkse ingevingen

Via mijn journal app krijg ik dagelijks een ‘daily prompt’ voorgeschoteld. Die beantwoord ik soms wel en soms niet. Het ligt een beetje aan het tijdstip, wat ik aan het doen ben en of de vraag me een beetje aanspreekt. Vanaf april gebruik ik de app en sindsdien heb ik 20 keer een vraag beantwoord.

Ik zal ze niet alle 20 met je delen, sommige vind ik ook te persoonlijk. Maar hieronder vind je er een aantal terug.

 • 30 april 2023: Wat zijn de hoogtepunten van afgelopen maand?
  De ontwikkeling van het lopen, het meedoen met de 5 kilometer van de Vennenloop. Het is een maand die is omgevlogen, deze punten springen er voor mij uit.
 • 4 mei 2023: Wat betekent geluk voor mij?
  Pffff, moeilijke vraag. Gezondheid, liefde, rust in mijn hoofd. Een zonnige dag, wandelen in het bos. Uitwaaien aan zee. Samen zijn met ons gezin. In het zonnetje een goed boek lezen. Bezig zijn met mijn blog. Een ijsje eten.
 • 7 mei 2023: Hoe belemmer ik mezelf?
  Door te weinig zelfvertrouwen en onzekerheid. Het belemmert me en zorgt ervoor dat ik teveel ga doemdenken. Waardoor is dus niet doorzet, bepaalde dingen niet doe en mezelf afrem. Het is moeilijk om daar doorheen te gaan.
 • 25 juni 2023: Wat is mijn favoriete manier om mezelf te uiten?
  Schrijven, dat is voor mij de fijnste manier om mezelf te uiten. Dat gaat vaak het gemakkelijkste.
 • 1 juli 2023: Wat ik graag bereiken deze maand?
  Genieten van de vakantie. Ik vind het namelijk een behoorlijke onderneming, zo’n verre reis. Dus ook genoeg obstakels om te bedenken. Dat ga ik loslaten. Het is een reis die we nooit meer zo gaan maken, daar wil ik volop van genieten.
 • 14 juli 2023: Noem een aantal favoriete dingen.
  – Chocola
  – Lezen
  – Lekker niets doen
  – The Sims
  – Wandelen
  – Op pad met het hele gezin
  – Uit eten
 • 1 september 2023: Waar kijk ik naar uit deze maand?
  De herfst, de verandering van het licht, knusse avonden, pompoensoep. En als het een heel stuk kouder wordt kan de kachel weer een keer aan.
 • 20 september 2023: Wat ging er goed vandaag?
  Het is eindelijk gelukt om de badkamer eens goed op te ruimen, dat was hard nodig. Een koptelefoon op, podcast aan en aan de slag. En als het dan klaar is, geeft dat een voldaan gevoel.

Als ik deze vragen zo onder elkaar zet, moet ik toch even denken aan de 365 vragen. Ik blijf dat een leuk idee vinden, maar ik vind het zo lastig om dat iedere dag vol te houden. Dit komt natuurlijk wel een beetje op hetzelfde neer. Ik gebruik de app nog niet lang genoeg om al een jaar terug te kunnen kijken. Ik hoop eigenlijk wel dat die nieuwe app van Apple ook komt met zulke vragen. Het geeft net wat meer diepgang en is leuk om terug te lezen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
8 maanden geleden

Zo leuk! En een goed opstapje naar 365 vragen πŸ˜‰ Je kan ook de vragen 1x per maand allemaal beantwoorden, of een paar keer per maand een paar vragen tegelijk. Je beslist zelf hoe het voor jou het beste te doen is πŸ™‚

Teresa Dankerlui
7 maanden geleden

Ik krijg dat ook op mijn WordPress-administratie. Zitten veel aardige vragen bij.

trackback

[…] post die deze week in de schijnwerper staat, is de post: Dagelijkse ingevingen van Aukje […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x