Uitkijken naar een nieuwe app

Sinds een tijdje gebruik ik de DayOne-app om dagelijks kort bij te houden wat ik heb gedaan en hoe ik een dag heb beleefd. Natuurlijk ook een fijne manier om even wat van me af te schrijven of gewoon aan te geven hoe ik me op dat moment voel. In korte tijd ben ik dan ook behoorlijk gehecht geraakt aan mijn DayOne-app.

Bij het starten met de app heb ik gebruik gemaakt van de gratis proefperiode voor de premium versie. En die premium versie beviel me eigenlijk goed, maar ik vond het toch ook een behoorlijk bedrag, zo’n 40 euro per jaar. Dus besloot ik om toch maar voor de gratis versie te gaan. Die gebruik ik nu nog steeds en ik denk ook niet dat ik over zal gaan naar een premium versie.

Ik ben namelijk in afwachting van een nieuwe app. Op 5 juni presenteerde Apple de nieuwe grote iPhone update, iOS 17. Daarin weer allerlei mooie dingen om naar uit te kijken, maar bij mij trok vooral de aankondiging van een journal app de aandacht. Een aankondiging die bij de makers van DayOne waarschijnlijk niet goed ontvangen zal zijn.

Er komt dus een journal app standaard op de iPhone, die ook gebruik kan maken van allerlei andere gegevens die al op mijn iPhone staan. Dus wanneer ik heb hard gelopen, welke foto’s die ik heb gemaakt en naar welke muziek ik heb geluisterd. Daarbij geeft hij suggesties, als je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest. En dat zijn suggesties gebaseerd op gegevens waar DayOne niet zo gemakkelijk bij kan. Bij de premium versie kun je wel met IFTTT aan de slag. Maar als die gegevens al automatisch in een app komen, is dat natuurlijk veel handiger.

Dus nu is het vooral geduld hebben. De nieuwe grote update komt namelijk pas in het najaar uit. En daar zit deze app nog niet eens in. Die komt weer net wat later, geen idee waarom en wanneer is ook nog onbekend. Ik ben inmiddels wel zo benieuwd dat ik overweeg om de beta versie te gaan gebruiken, mocht deze wel uitkomen. Tja, met deze dingen ben ik wat ongeduldig. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liesbethblogt
11 maanden geleden

De app klinkt interessant en dat het ingebouwd zit is voor jou alvast een dikke plus. Dat dingen automatisch opgeslagen worden vind ik zelf niet zo prettig, dat betekent dat die apps onderling gegevens opslaan, voor de geluisterde muziek niet erg maar maar waarschijnlijk worden die gegevens weer als trackers verzonden en verdienen ze er leuk aan.
Ik heb tijdens corona dit in evernote gedaan, ervoor trouwens ook al. Ik ga hier zeker naar terug kijken over een aantal jaar.

trackback

[…] mijn journal app krijg ik dagelijks een ‘daily prompt’ voorgeschoteld. Die beantwoord ik soms wel en […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x