Lijstjesboek

In de KaDeWe (het Kaufhaus Des Westens dat eind januari faillissement aanvroeg) zag ik dit boekje liggen. Door de vrolijke kleuren werd ik nieuwsgierig, want wat hield dat Life Book dan in?

Bij het vluchtig doorkijken zag ik allerlei schemaโ€™s en lijstjes. Ik werd er helemaal vrolijk van en als er nog een mooi exemplaar had gelegen, dus niet eentje die iedereen al had doorgekeken, dan had ik het meteen gekocht. De oudste en middelste zagen mijn enthousiasme en bedachten al meteen dat dit een mooi verjaardagscadeau zou zijn. Mijn verjaardag was al snel, dus inmiddels ligt het boekje te pronken op mijn bureau. Maar met al die lijstjes die erin staan, ben ik nog niet aan de slag gegaan.

Waarschijnlijk heb ik wat last van keuzestress, er staan veel leuke lijstjes in en ik heb geen idee waar te beginnen. Inmiddels komen er wel allerlei ideeรซn bij me naar boven en deze blog is eigenlijk de start om echt met het boekje aan de slag te gaan. Maar laat ik eerst eens goed in het boekje duiken, want zelfs dat heb ik nog niet gedaan. Het is namelijk verdeeld in verschillende onderdelen:

 • Goals
  Wat ik meteen al lastig vind, want goede, en vooral haalbare, doelen opstellen is al een uitdaging op zich. Ik wil vaak te veel, te groots en daardoor nogal onbereikbaar. Maar wel fijn dat in het boek al staat vermeld dat je geen superheld bent en je niet teveel doelen op moet stellen.

 • Life
  Mooie overzichten voor het dagelijks leven, zoals een spaarplan, maar ook een overzicht om meer balans te vinden. In de work-life balance kun je aangeven wat je graag wil doen en wat je moet doen. Dat geeft wel een mooi overzicht, denk ik.
  Daarnaast ook nog een leuke reisplanner, die ik voor de zomervakantie kan gebruiken.

 • Home
  Met daarin onder andere overzichten om de planten beter te onderhouden en een mooi schema voor om jouw kledingkast op te ruimen, de-clutter your wardrobe. Met een new look moodboard, dat lijkt me een mooie combi.
  Verder ook lekker praktisch, want een lijstje met de energieleverancier, internetprovider etc kan altijd handig zijn.

 • Changes
  Met een fitness-schema, een hapiness chart waarvan ik niet helemaal weet wat ik daarmee aan moet en voor de grote verandering een overzicht wat in welke verhuisdoos zit. Mochten we ooit gaan verhuizen, je weet het niet, dan is dat erg handig. Dat had ik 10 jaar geleden wel kunnen gebruiken. Volgens mij staan er op zolder nog steeds onuitgepakte verhuisdozen.

 • Experiences
  Boeken om te lezen, concerten om te bezoeken en restaurants om te gaan eten. Daar kan ik wel wat mee, er is nog zoveel te ontdekken. En in dit hoofdstuk ook dingen waar je dankbaar voor bent en bijzondere momenten.

 • Wanderlust
  Bij Wanderlust heb ik wat andere gedachten, maar in dit boekje gaat het over favoriete nieuwe winkels, skincare producten, een wensenlijstje, moodboard en nog wat meer. Een soort verzamelbak lijkt het van alles wat er nog over was. Maar als ik de betekenis van Wanderlust op zoek en dan het verlangen naar nieuwigheden tegen kom, dan kan het toch nog wel kloppen bij dit hoofdstuk.

Nu nog bedenken waar ik mee zal beginnen. De doelen stel ik nog even uit, daar staat mijn hoofd nog niet naar. Omdat het stukje over de Experiences me op dit moment het meeste aanspreekt, ga ik daar als eerste mee aan de slag. Het is in ieders geval een Life Book waar ik nog veel tijd aan kan besteden en wat al een leuke ontdekkingstocht op zich is.

“…It’s difficult to remember the little things that happen throughout the year. Write them down, take a look back. Your life is more interesting than you think….”

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
2 maanden geleden

Heerlijk nog allemaal maagdelijke pagina’s waar je zelf op los mag gaan. Snap dat je niet meteen begint, moet natuurlijk wel meteen allemaal goed, althans, dat zou bij mij het geval zijn. Durf ook nooit meteen te gaan schrijven in een nieuw notitieboekje oid. Vroeger op school moest de eerste bladzijde uit een schrift als er geknoeid was of wanneer ik niet netjes genoeg had geschreven. Herkenbaar?

mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
1 maand geleden
Antwoord aan  Aukje

Ik bedoelde dat ik dat zรฉlf deed, hoefde niet van de juf of meester of leraar… nee, IK wilde dat! Hoezo perfectionistisch?? ๐Ÿ˜‰

Irene
1 maand geleden

Dat lijkt me echt een super leuk boekje. Ik ga het eens bekijken!

Zo simpel is dan geluk
1 maand geleden

Dat klinkt helemaal leuk!
Een overzicht hoe je beter voor je planten kan zorgen is precies wat ik nodig zou hebben, haha!

Luus
1 maand geleden

Ik word alleen al heel blij van de cover van het boek ๐Ÿ˜€

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x