Gelezen #3

Deze keer een aantal heel verschillende boeken, met tegenvallers en meevallers. Inmiddels houd ik mijn Goodreads-profiel ook weer bij, dus mocht je me daar willen volgen, dat mag natuurlijk! En laat jouw profiel achter in de reacties, ik volg graag terug.

En het wonder ben jij – Eva Posthuma de Boer

Ik snuffel wat rond in de online bibliotheek en kom ik dit boek tegen. De titel spreekt me aan en ik zoek nog wat meer info over het boek. Het blijkt een boek te zijn, dat is gebaseerd op het leven van kunstschilder Aad Donker. Een schilder waarvan ik nog nooit gehoord heb, maar het verhaal heeft mijn interesse.
In het begin lukt het me niet om gepakt te worden door het boek. Dat komt vooraal doordat ik de tijd er niet voor neem. Ik kan de rust niet vinden om te lezen. Maar als ik zie dat ik het boek over een paar dagen verloopt, ga ik er toch eens goed voor zitten. En dan pakt het verhaal me en kan ik het ook niet goed wegleggen. Het is een bijzonder verhaal, over het leven van Tosca en Lok. Twee levens los van elkaar, maar toch verbonden met elkaar. Het is dramatisch en triest, maar op de één of andere manier ook mooi.

Waardering: 5 uit 5.

Twee Weken Weg – R.C. Sherrif

Eigenlijk lees ik al mijn boeken op mijn ereader, maar hier heb een ‘echte’ van. Dus had ik weer eens een echt boek in handen, wat wel prettig aanvoelde. Tot het moment kwam dat ik ‘s avonds in bed nog even wilde lezen. Want met mijn ereader met ingebouwd lampje gaat dat heel handig en heeft mijn wederhelft er geen last van. Maar ja, een ‘echt’ boek heeft geen ingebouwd lampje…
Dus zocht ik het boek in de online bibliotheek, vond ‘m ook en las verder op mijn ereader. En hoewel ik goede verhalen heb gehoord over het boek, kon het mij niet zo pakken. De titel omschrijft al een groot deel van het verhaal. Een gezin gaat op vakantie, twee weken. Het speelt zich af in de jaren ’30. Dat geeft dan nog wel een bijzonder tintje aan het verhaal. Misschien lees ik ook wel teveel thrillers. Maar ben je op zoek naar een boek waar niet zo heel veel in gebeurd, dan is dit wel een aanrader.

Waardering: 3 uit 5.

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman –
Pierre Martin

Bij dit boek moest ik meteen denken aan Tante Poldi, het boek in het genre cozy mysterie waar ik niet al te enthousiast over was. Maar na het lezen van het vorige boek wilde ik me niet meteen in een hele spannende thriller storten, dat zou een te groot contrast worden. Dus deze ‘thriller’ leek me een goede optie. Ik zet thriller maar even tussen aanhalingstekens, want mijn verwachtingen waren niet zo heel hoog.

En dan is altijd fijn als die verwachtingen niet blijken te kloppen en het gewoon een heerlijk boek is om te lezen. Een goed verhaal, wat spanning en leuk verloop van alle ontwikkelingen. Ook altijd fijn als je niet meten door heeft hoe het in elkaar zit. Ik ben dus wel enthousiast over het eerste boek uit de serie met Isabelle Bonnet. Die zal dus nog wel vaker voorbij gaan komen.

Trouwens ook een fijn boek voor tijdens de vakantie. Mocht je in de zomer naar Frankrijk gaan, dan helemaal!

Waardering: 4 uit 5.

Tips voor boeken zijn natuurlijk weer welkom! Er is nog zoveel te ontdekken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
1 jaar geleden

[…] kwam al eerder een boek van Madame Le Commissaire langs. Een fijne cozy mysterie serie, die zich afspeelt in de Provence Frankrijk. Dat is ook bij […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x