Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen

Met het vooruitzicht van een vakantie in Italië leek het me wel een leuk idee om eens aan de reeks van Tante Poldi te beginnen. Geen idee waar ik die ooit tegen ben gekomen, maar de fleurige kaft van het boek heeft waarschijnlijk voldoende mijn aandacht getrokken.


Even een korte samenvatting:
Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…


Het boek zocht ik natuurlijk op in Goodreads. Daar kreeg ik wat twijfel, want het eerste deel heeft een waardering van 3,39. Maar toch, ik was inmiddels wel nieuwsgierig en het boek kon ik lenen via de online bibliotheek, dus ik waagde het er maar op.

En inderdaad, het is geen super spannende thriller. Ik leerde al snel dat dit komt doordat het in het genre van de cozy mysterie valt. En als die boeken zijn, zoals dit boek van Tante Poldi, dan vind ik dat wel een erg leuk genre. Bij Schrijven Online vind ik een duidelijke beschrijving van wat het nu precies inhoudt, dat cozy mysterie. Het boek zelf doet me vooral denken aan films van Louis de Funès en de serie Columbo. Een beetje dat klunzige, onhandig, maar toch in staat tot het oplossen van een moord.

Nu wil ik Tante Poldi niet meteen klunzig en onhandig noemen, maar ze heeft zo haar eigen manieren en eigenaardigheden. Ik probeer in mijn hoofd een beeld van haar te vormen, maar dat wil niet zo lukken. Kom ik eerst uit op een gezellige ietwat gezette tante, blijkt het later toch ook een soort femme fatale. Ik denk dat ik het volgende boek uit de serie maar moet gaan lezen voor een beter beeld.

Ik ben wel benieuwd naar die avonturen, die ze nog allemaal gaat beleven. Ik vond het een erg vermakelijk boek, heb soms hardop moeten lachen. En ondertussen ook nog eens even uitzoeken wie nu eigenlijk die moord had begaan. Dus ondanks die 3,39 op Goodreads, vond ik het zeker de moeite waard. Van mij krijgt het boek dan ook gewoon 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
1 jaar geleden

De cover vind ik ook heel aansprekend. En wat grappig, het genre ‘cozy mystery’. Dat genre kende ik nog niet als zodanig, maar ik snap wel wat ermee bedoeld wordt. Het lijkt me een gezellig genre om te lezen.

trackback
1 jaar geleden

[…] dit boek moest ik meteen denken aan Tante Poldi, het boek in het genre cozy mysterie waar ik niet al te enthousiast over was. Maar na het lezen van […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x