Gelezen #2

Een logisch vervolg op deel 1 is natuurlijk deel 2. En aangezien ik wel zal blijven lezen, zullen er nog meerdere delen volgen. De boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen, waren weer redelijk divers. Er zijn tijden dat ik alleen maar thrillers lees, maar dat is nu niet het geval. Hieronder een overzicht.

Het Koninklijk Huis – Herman Koch

Op mijn vorige werk vertelde een bewoonster dat ze maar niet door dit boek heen kwam, ze vond het echt verschrikkelijk. Terwijl het toch goede reviews had. Het maakte me wel nieuwsgierig, want hoe verschrikkelijk kon het zijn?

Nou, eigenlijk helemaal niet dus. Ik vond het een erg vermakelijk boek, inderdaad een modern koningsdrama. Als je de verwachtingen hebt, dat dit boek gaat over ons eigen koningshuis, dan moet ik je teleurstellen. En dat is misschien ook waar het mis ging bij de bewoonster. Want het is een volledig fictief verhaal, alhoewel sommige kenmerken en verwijzingen wel herkenbaar zijn, wat het juist nog leuker maakt.

Door dit kijkje in het Koninklijk Huis lijkt het net of je binnen kijkt bij een normaal gezin. Nou ja, niet helemaal normaal, maar wel wat menselijker.

Augustus – JD Barker

Als je bij dit boek denkt dat je een ‘gewone’ thriller gaat lezen dan heb je het mis. In het begin lijkt dat misschien zo, maar dan gebeuren er wat onverklaarbare dingen en krijgt het verhaal meer een science-fiction vibe. Eigenlijk lees ik nooit science-fiction, het genre ligt me gewoon niet zo. Maar in dit boek wordt het toch wel erg goed gebracht. Het is subtiel aanwezig, maar speelt niet direct een hoofdrol. Toch is het wel van belang voor het verhaal, dat wordt steeds duidelijker naarmate het boek vordert.

Het is af en toe wel even wennen aan de tijd waarin het speelt, het verhaal start namelijk in de jaren ‘80. Als ik het boek uit heb, snap ik waarom het in die tijd begint. Voor het verloop van het verhaal, werkt dat het beste.

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Na ‘Augustus’ wilde ik graag een wat luchtiger boek lezen, daar was ik wel even aan toe. Omdat ons weekendje Parijs er aan zat te komen, zocht ik met het woord ‘Parijs’ in de online bibliotheek. Daar kwam ik dit boek tegen, een toepasselijke titel. De voorkant van het boek ziet er ook gezellig en feelgood uit, dus dat moet goed komen. En dat kwam het gelukkig, het was een leuk en vermakelijk boek. Grappig ook om over plekken in Parijs te lezen als je er zelf bent. Als de ‘Place du Tertre’ wordt genoemd en dat de naam is van jouw hotelkamer. Dat maakt het dan net wat leuker. Alhoewel het boek ook een prima aanrader als je niet in Parijs bent of er nooit bent geweest. De drie vrouwen in het boek zijn allemaal in Parijs met hun eigen verhaal, verhaallijnen die langs elkaar heen lopen en elkaar soms raken. Een fijne feelgood en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de volgende delen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Het eerste boek zou ik niet zo snel pakken, komt door de cover, maar nu denk ik toch dat ik het wil proberen.
En ook de laatste trekt me wel.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x