Gelezen #1

Het is een beetje zoeken naar het vinden van de juiste vorm, maar ik vind het toch het fijnste om voor de boeken die ik lees een apart bericht te maken. En dan geen bericht per boek, maar ik pak er dan een aantal samen. Zo’n 3 of 4, dat lijkt me voldoende. En laat ik dan meteen maar beginnen met een spannende.

Spin – Lars Kepler

Terwijl ik aan het lezen ben, kom ik tot de ontdekking dat ik een boek uit een hele lange serie aan het lezen ben. Er komen soms wat verwijzingen naar eerdere boeken in het verhaal voor. Ik merk dat ik me daaraan irriteer. En dat ik beetje baal, want meestal begin ik gewoon braaf bij deel 1. Dit is dus deel 9 uit de Joona Linna-serie. Ik kan me ook niet herinneren dat ik eerder een boek uit deze serie heb gelezen.

Maar goed, ik ben er nu aan begonnen, het is spannend, dus ik lees nog maar even door. Dat even duurde heel lang. En ja, het was een spannend verhaal, er gebeurde heel veel. Soms teveel en soms hing het met teveel toevalligheden aan elkaar. Toch wilde ik het uitlezen, wilde ik weten hoe het af zou lopen. Ik las het boek uit, kwam tot de conclusie dat het spannend was, dat het best met wat minder pagina’s kon en dat ik verder niets hoef te lezen van de serie.

Dus niet laaiend enthousiast, daarom 3,5 sterren

De Helaasheid der Dingen – Dimitri Verhulst

Ik heb een zwak voor Vlaams, ik vind de Vlaamse taal mooi en fijn om naar te luisteren. Misschien daarom ook wel de keuze voor dit boek. En mijn nieuwsgierigheid naar de rauwheid, waarmee het blijkbaar geschreven is. Die rauwheid in combinatie met een, blijkbaar, autobiografisch verhaal, maakt de keuze voor dit boek gemakkelijk.

Het boek is inderdaad rauw geschreven, soms ronduit smerig. Ik wil nog wel eens een stukje lezen als ik tussen de middag een boterham eet. Bij dit boek doe ik dat bewust niet, het zou zomaar mijn eetlust weg kunnen nemen.
Ondanks het soms dus wat smerige verhaal, is het ook een bijzonder verhaal. Mooi kan ik het niet noemen, maar het maakt indruk. En verbazing, dat het autobiografisch is. Van bepaalde dingen hoop je toch dat het alleen in een donkere fantasiewereld zou gebeuren.

Het boek krijgt van mij 3,75 sterren.

Bloedsinaasappel – Harriet Tyce

Dit boek las ik heel snel uit. En dat was niet omdat het maar een dun boek was. Nee, het was gewoon heel erg spannend. Je hebt van die boeken waarbij het even duurt voordat je in het verhaal komt. Dat is bij dit boek absoluut niet het geval. Je zit er meteen in. En omdat ik de opbouw van het boek anders vond dan andere thrillers, kon ik maar moeilijk stoppen met lezen. Ik wilde weten wat er allemaal zou gebeuren en hoe het af zou lopen.
Zonder iets van het verhaal te verklappen, het blijft spannend tot het eind. Ook hoe het nu eigenlijk allemaal in elkaar zit. In mijn hoofd kwamen allerlei verdachten voorbij, maar dan gebeurde er weer iets en kwam ik op een ander spoor terecht.

Omdat het zo spannend was, ik maar door wilde lezen ik stiekem ook wel een beetje baalde toen het boek uit was, krijgt het van mij 4 sterren.

Morgen start de Boekenweek, ik vind het altijd een mooi moment om naar de boekhandel te gaan. Vooral omdat ik afgelopen een boekenbon van mijn werk (oude hoort er dan misschien voor, maar dat voelt nog wat raar) ontving. Het perfecte moment om die komende week te verzilveren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
1 jaar geleden

Ik heb De Helaasheid der Dingen zelf nooit gelezen want het lijkt me echt geen boek voor mij.
Vroeger was ik grote fan van Lars Kepler. Heb alle boeken uit de Joona Linna-serie gelezen maar deze titel herinner ik me niet, haha :’)

Liesbethblogt
1 jaar geleden

Helaasheid las ik vorig jaar en ik herken wat je zegt maar ik vind het rauwe juist mooi aan het boek.

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

De boeken van J C Sherriff MOET JE ABSOLUUT lezen!!!!!!!!!! Ik vond ze prachtig!!!!!!!
De schrijver is een Brit, hij overleed al in de jaren 70. Onlangs zijn zijn twee romans opnieuw uitgegeven: Twee weken weg en Een tweede leven. Google de man maar even, dan weet je wat meer. Maar de boeken zijn echt aanraders!

trackback
1 jaar geleden

[…] logisch vervolg op deel 1 is natuurlijk deel 2. En aangezien ik wel zal blijven lezen, zullen er nog meerdere delen volgen. […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x