Meteen naar de inhoud

Goodreads of toch The StoryGraph?

Al een hele tijd registreer ik de boeken die ik lees in Goodreads. Sowieso wel handig om bij te houden wat ik heb gelezen. Maar ik vind het ook leuk om ieder jaar een lees-challenge in te stellen en om een boek een beoordeling te geven. Verder gebruik ik het niet zoveel. Het is dus eigenlijk meer mijn boekenadministratie.

Sinds ik me meer aan het rondneuzen ben in de fediverse, zo had ik het al eens over bijvoorbeeld Mastodon, ben ik al een hoop nieuwe websites tegen gekomen. Zo ook sites die hetzelfde doen als Goodreads. Als ik die sites dan wat beter bekijk, werkt de ene net wat handiger dan andere. Of ziet er niet wat mooier uit. En zo kwam ik terecht bij The StoryGraph. Waar ik een account aanmaakte en ‘m vervolgens weer vergat.

Ik kwam The StoryGraph weer tegen op een blog (sorry, ik weet niet meer welke), ging daar eens kijken en ontdekte dus dat ik daar al een account had. Ik had mijn Goodreads-boeken al geïmporteerd, het was klaar om te gebruiken. Maar ja, begin van het jaar, een mooi moment om met een schone lei te beginnen. Dus gooide ik al het geïmporteerde er weer uit en begon ik helemaal fris per 1 januari 2023.

Met een challenge en een heleboel mooie statistieken, die zich in de loop van het jaar verder gaan ontwikkelen. Wat ik, naast die mooie statistieken, ook echt een pluspunt vind aan The StoryGraph is dat je kunt beoordelen met halve en kwart sterren. Want soms is een boek niet precies 3 of 4 sterren. Of net geen 5.

Ik merk dat ik inmiddels mijn Goodreads-account niet meer gebruik. Maar ik ga hem niet verwijderen, want het blijft toch een fijn naslagwerk. Dus wil je weten wat ik aan het lezen ben, neem dan een kijkje in mijn StoryGraph-account. En heb je daar ook een account, laat het me weten. Ik vind het ook leuk om daar te zien wat anderen lezen.

5 reacties op “Goodreads of toch The StoryGraph?”

  1. De statistieken in StoryGraph zijn echt top. Ik hou nu GoodReads én the StoryGraph bij. Op GoodReads volg ik mensen met een goede smaak. Handig voor boekentips. Op StoryGraph ben ik bijna alleen.

  2. Ha, zelfde verhaal hier! Ooit eens een account aangemaakt en dan weer vergeten en nu laatst ook ergens iets van gezien en ontdekt dat ik al een account had :p
    Ik ging het nog eens bekijken maar ik zou alleen al voor die halve sterren veranderen want dat dat niet kan vind ik echt ergerlijk aan Goodreads.

    1. Ja, dat is echt irritant, ik snap ook niet helemaal waarom ze daarvoor hebben gekozen. Maar goed, op StoryGraph zijn daar gelukkig meer mogelijkheden voor. En wat is jouw account op StoryGraph?

  3. Ik ben vorig jaar pas echt actief geworden op good reads. Ik hou het toch maar effe daarbij denk ik 😉 . Maar goed om weten dat er dus ook alternatieven bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: