De week van 12 februari

Half februari en het lijkt wel lente. Overal komen de krokussen nog meer tevoorschijn. Inmiddels regent het weer zoveel, dat ze zijn plat geregend. Met die warme temperaturen ben ik nog meer toe aan de lente. Het is fijn om te merken dat het steeds later donker wordt, nu nog wat meer zonlicht. De tuin heeft ook wat aandacht nodig, maar dat stel ik nog even uit. Dus dat stond niet op het programma deze week.

Maandag

Het is carnavalsmaandag, maar daar is hier in huis niet zoveel van te merken. Behalve bij de oudste, die iedere avond carnaval gaat vieren. Voor onze middelste zit het niet zo mee, die blijft ziek en als ze het idee heeft dat het iets beter gaat, wordt ze al snel weer terug gefloten.
Vandaag staat er voor mij een paar uurtjes werken op het programma en verder rommel ik thuis wat aan. De jongste heeft ook vakantie en gaat met wat vriendjes voetballen. Het voelt altijd wel raar, dat ik moet werken tijdens de vakantie.

Dinsdag

Gisteren zat ik al niet helemaal lekker in mijn vel, deze dag zou ik het liefste diep wegkruipen onder mijn dekbed en daar de hele dag blijven liggen. Ik zit niet lekker in mijn vel en ik merk ook dat dit doorwerkt tijdens mijn werk. Gelukkig kan ik wat eerder stoppen en ga ik een rondje hardlopen om mijn hoofd leeg te maken. Dat gaat redelijk.
Aan het eind van de middag komen een aantal vrienden van de oudste naar ons toe om zich voor te bereiden op een avondje carnaval in Tilburg. Een gezellige drukte. Als ze zijn vertrokken keert de rust weer terug. Ik ben benieuwd hoe dat vannacht zal gaan als ze thuis komen. Ze blijven namelijk ook slapen.
Maar dat valt alles mee, ze komen heel stilletjes thuis en de oudste komt nog even een korte samenvatting geven van de avond.

Even wandelen tijdens het hardlopen
Het ven heeft er een stukje bij gekregen

Woensdag

Terwijl in de woonkamer de roes wordt uitgeslapen rommel ik wat aan in de keuken. Ondertussen kijk ik naar het debat in de Tweede Kamer over de formatie. Dat wil ook allemaal niet zo vlotten en ik ben erg benieuwd hoe lang dat nog gaat duren. Ik vrees nog een hele lange periode.
Na het ontbijt vertrekken de carnavalsvierders weer. Ondertussen is wel duidelijk geworden waarom ik gisteren niet lekker in mijn vel zat. Ik geloof niet dat ik ooit zo hevig ongesteld ben geweest, ik ben er redelijk door van slag. Gelukkig kan ik wat frustraties kwijt in mijn blog.

Donderdag

Op de weg is het wel te merken dat het deze week vakantie is, op het werk vind ik het nog best wel druk. Na een korte dag ga ik weer naar huis, eind van de middag bel ik nog even in. Dan kleed ik me om en gaan we richting Tilburg. Want Joris en ik gaan eten bij Afghaans restaurant Sarban. Hiervoor hadden we al een tijd geleden geserveerd en nu was het dan echt zover. Ik was erg benieuwd, want ik had nog nooit Afghaans gegeten. Daarom kozen we ook voor een verrassingsmenu, zodat we van alles konden proeven. En het was echt heerlijk! Erg lekker gekruid en veel verschillende smaken. Ik heb er echt van genoten. Sowieso was het erg fijn om weer eens met z’n tweeën ergens te gaan eten, dat doen we echt te weinig.

Naar het debat over de formatie kijken
Heerlijk uit eten

Vrijdag

Een lekker lang weekend, want ik heb een vrije dag vandaag. Met de jongste ga ik in de ochtend naar de kapper en daarna rijden we naar Ikea. Het is zijn laatste jaar op de basisschool en voordat hij op de middelbare school begint, willen we zijn kamer nog voorzien van een nieuw bed en een nieuw bureau. Ik had daar al wel wat ideeën voor, maar die kan ik weer overboord gooien. Hij wil het allemaal vrij basic, gewoon een wit bureau en een wit bed. Ik maak foto’s, zodat we na het schilderen van zijn kamer de spullen op kunnen halen en opnieuw in kunnen richten.
Natuurlijk neem ik nog een afwasborstel mee, mijn voorraad is inmiddels wel op. En ik zie weer teveel leuke dingen, waar ik maar weer snel voorbij loop. Het was een geslaagd bezoek, nu maar eens de stap zetten om te gaan schilderen. Nou ja, eerst een kleur kiezen….

Zaterdag

Ik besluit om het hardlopen nog een dag uit te stellen. Joris gaat met de jongste naar het voetbal. De zaterdag begint dus rustig. Ik loop een rondje met de hond en ga daarna even boodschappen doen. ‘s Middags ga ik nog even naar mijn vader en als ik weer thuis kom, heb ik het huis voor mezelf. Het voelt altijd een beetje vreemd om helemaal alleen thuis te zijn, het gebeurt eigenlijk niet zo vaak. Ik begin op mijn gemakje aan het avondeten en langzaamaan druppelt iedereen weer binnen. ‘s Avonds staat natuurlijk Wie is de Mol weer op het programma. Ik werk mijn blog een beetje bij en lees mijn weekoverzicht van een jaar geleden terug. Er is toch wel wat veranderd in een jaar.

Afsluiter van een erg lekkere maaltijd
Plat geregend

Zondag

Joris gaat met de jongste en de middelste naar het NK Atletiek, de oudste gaat nog even naar Eindhoven, dus een groot deel van de dag heb ik het huis helemaal voor mezelf. Ik ruim wat op, lees een stukje en kijk nog een aflevering van The Handmaid’s Tale. En terwijl ik naar een weer eens slecht presterend Ajax kijk, krijg ik een appje van Joris dat Femke Bol weer een wereldrecord heeft gelopen op de 400 meter. Dat is toch wel echt super dat ze daar bij zijn!

Morgen heb ik nog een dag vrij, de jongste heeft een studiedag en daarna start het gewone werkleven weer. Met niet zo heel veel op de planning voor de komende week. Ik moet wel echt weer gaan hardlopen, ik raak wat uit het ritme.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hemelsgroen
hemelsgroen
2 maanden geleden

In Rotterdam zit ook zo’n heerlijk Afghaans restaurant, Kite. Ben ook fan!
Bij IKEA neem ik in plaats van afwasborstels vaak wc borstels mee, haha.

mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
2 maanden geleden

Lees net over Kite in de reactie bij Hemelsgroen, dat restaurant ben ik ook eens geweest, was inderdaad heerlijk!
Ben al jaren niet bij IKEA geweest, heb er geloof ik ook nooit iets nodig.
Jammer dat je een beetje uit je hardloopritme bent, volgens mij lukt het je wel om het snel weer op te pakken.
Menopauze is voor mij al een poosje geleden, op mijn 47e werd ik niet meer ongesteld, maar herinner me nog wel die periode voor het stopte, dat was niet fijn, terwijl ik gedurende mijn jongere jaren eigenlijk nooit veel last had. Hoop dat je hier snel doorheen bent.
Huis voor mezelf alleen…heerlijk!! Maar moet niet te lang duren hoor!
Gezellige week!

Irene
2 maanden geleden

Awel, ik heb nog nooit een afwasborstel meegenomen uit de Ikea, maar ik heb er wel een nodig en ik ga straks dus ik zet dat alvast op mijn lijstje 😀

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x