De week van 5 februari

Een korte week in het vooruitzicht, dat is ook wel een keer fijn. De laatste tijd vind ik de dagen zo hard voorbij vliegen, dat lijkt me een mooi moment om even wat vrij te nemen. Soms vind ik het zo frustrerend, dat die tijd zo snel voorbij gaat en je steeds maar van het ene naar het andere gaat. Terwijl ik nooit zoveel in mijn agenda heb staan. En dat is dan maar goed ook! 🙂

Maandag

Het waait behoorlijk vandaag, dus maar goed dat ik op de elektrische fiets naar mijn werk kan. Vooral tussen de weilanden door waait het flink.
Na een ochtend en een stukje middag fiets ik nog even naar het centrum van Tilburg en maak dan ook nog maar een tussentop bij de Søstrene Grene. Zo heerlijk om daar even rond te neuzen. Dat moet ik echt niet te vaak doen, want iedere keer kom ik daar wel weer wat leuks tegen.

Dinsdag

Dit is weer zo’n voorbij-vlieg-dag. Een hele dag werken, eten (heel erg fijn dat de oudste kookt) en dan ‘s avonds door naar een vergadering.

Woendag

De ochtend begint bij de fysio, daarna wat boodschappen en nog een rondje hardlopen. In de middag werk ik nog een paar uur en dan heb ik gewoon al weekend! Hoe fijn is dat!
Het vooruitzicht dat ik de komende dagen meer mijn eigen plan kan trekken voelt erg fijn. Vooral met een verjaardag van de middelste in het vooruitzicht.

Donderdag

Er is er één jarig, hoera hoera. Onze middelste wordt vandaag 16! Dus start de dag met ontbijt op bed en cadeautjes. Maar helaas, al de hele week is ze niet fit, al een paar keer thuis gebleven van school, toch weer geprobeerd en nu dan toch ook weer ziek. Ze blijft thuis en baalt ontzettend. Ik vind het ook echt erg sneu. De visite bellen we maar af en het wordt een rustig dagje. Hopelijk knapt ze snel weer op, want komend weekend is het carnaval.

Vrijdag

Nog een dag vrij en geen plannen vandaag. De jongste is al vroeg klaar met school. Om de carnavalsvakantie goed te beginnen, haal ik lekkere bolussen en eierkoeken bij de bakker. Daarom ben ik al even mijn vader op de koffie geweest.
Helaas is de middelste nog steeds ziek, die ligt weer met haar dekbed op de bank.
Ik rommel wat aan in huis, knutsel wat aan mijn blog en draai een was. Je zou haast zeggen; ‘Wat een saaie vrije dag.’ Maar ik vind het erg prettig zo.

Zaterdag

Inmiddels is carnaval wel gearriveerd, tenminste de oudste is er gisteravond mee begonnen. Nou ja, de jongste gisterochtend op school ook al wel. Zelf sla ik het graag weer over. Ik heb altijd graag carnaval gevierd, maar voel nu totaal niet de behoefte om me in het feestgedruis te storten.
Als we in de middag op bezoek gaan bij onze oud-buurvrouw, zie ik veel uitgedoste mensen richting het dorp gaan. Nee, dat hoeft echt niet meer voor mij. Wij kijken ‘s avonds lekker naar Wie is de Mol.

Zondag

Het is carnavalszondag en een oude traditie wordt weer opgestart. We gaan bij mijn oom en tante erwtensoep en pizza eten. Een traditie van jaren, die door corona en een verhuizing al een aantal keren niet doorging. Maar nu weer wel en het was fijn om gezellig met familie bij te kletsen onder het genot van een kop soep en heerlijke pizza. De afspraak voor volgend jaar staat al weer. Terwijl Joris de oudste en middelste naar het volgende carnavalsgebeuren gaat brengen, wandelen de jongste en ik op het gemakje naar huis. De jongste kijkt het begin van Heerenveen – Ajax en gaat toch maar even naar de optocht kijken. Ik installeer me op de bank met een kop thee, chocolade en een aflevering van The Handmaid’s Tale. Prima carnaval zo. 🙂

En morgen begint weer een nieuwe werkweek, de kinderen hebben vakantie. Ik heb weer een vrije dag in het vooruitzicht en dan misschien ook nog een bezoekje aan Ikea.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
4 maanden geleden

Heerlijk zo’n korte week! Wat sneu voor de Sweet Sixteen dame dat ze ziek was op haar verjaardag. Toch de hartelijke felicitaties natuurlijk! Carnaval, ik heb het nooit gevierd en zal dat ook nooit doen. Kan me wel voorstellen dat het leuk is wanneer je er mee bent opgegroeid. Maar snap ook dat je dan wel een keer klaar bent ermee, leuk voor de jongeren om lekker te hossen en te feesten. Fijne vakantieweek Aukje!

Irene
4 maanden geleden

Zo jammer dat de jarige ziek was. Carnaval sla ik ook graag over, maar alweer, je moet wat overhebben voor je kinderen hé :p De kleine meneer vond het super leuk dat hij drie dagen na elkaar zijn Spiderman kostuum aan mocht.
En leuk, een bezoekje aan Ikea in het vooruitzicht! 🙂 Veel plezier!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x