De week van 19 februari

Het is alweer zondag en er staat nog geen letter in dit bericht. Dat voornemen om de hele week door alles bij te houden wil niet zo lukken. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van de dagboek app op mijn telefoon. Een fijn hulpmiddel om mijn geheugen wat op te frissen.

Maandag

Want ik was al vergeten dat ik mijn week goed ben begonnen met een rondje hardlopen. Ik wil graag 3 keer in de week lopen, maar de tijd vinden en er voor nemen blijft wat lastig. Maar De Vennenloop, waar ik 10 kilometer wil gaan lopen, komt wel dichterbij. Dus daar moet ik toch echt voor gaan trainen.

Dinsdag

Na een vrije dag maandag rijd ik in de ochtend naar Goes voor een werkdag en aansluitend een werkoverleg. Meestal ga ik dan met de trein, maar om al wat meer te wennen aan langere afstanden rijden tijdens de zomervakantie, ga ik deze keer met de auto. Gelukkig kan ik later beginnen, dus vertrek ik naar de spits. De reis verloopt voorspoedig, dus ik ben ruim op tijd in Goes. Ook terug weinig last van heel veel drukte, dus redelijk op tijd thuis. En dan is het zo fijn als mijn eten al klaar staat en ik lekker neer kan ploffen met mijn avondmaal.

Woensdag

Mijn favoriete halfjaarlijkse uitstapje staat weer op de planning, de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. De angst voor de tandarts is door de jaren heen wel wat afgenomen, maar ik vind het nog steeds geen feest om er naartoe te gaan. Ik mag ook weer fijn langs bij de mondhygiëniste en dan mag ik weer bekennen dat ik niet heb gestokerd. Gelukkig valt het wel mee met mijn tandvlees, heb ik geen gaatjes en kan ik opgelucht naar huis. 

Donderdag

Ik werk tot 14.00 uur en heb vervolgens teveel in mijn hoofd wat ik nog wil gaan doen. De hond uitlaten, hardlopen, bij mijn vader op de koffie en boodschappen doen. Dat laatste heeft de oudste inmiddels gedaan en ik bedenk me dat ik die eerste twee wel kan combineren. Ik besluit om een korte ronde te gaan hardlopen en de hond mee te nemen. Dat gaat verbazingwekkend goed. Ik loop niet de hele route hard, zodat hij er wat aan kan wennen en de tijd krijgt om even te snuffelen. Hij kan het prima bijhouden en we sluiten zelfs af met een sprintje. Dat kunnen we best vaker doen!

Vrijdag

Niets te vinden over vrijdag in mijn dagboek-app. Ik snap dat wel, want na een hele dag werken had ik niet zo heel veel zin meer om van alles te ondernemen. De jongste gaat met een kinderfeest naar de wedstrijd van Willem II en wij kijken naar De Verraders. Dit seizoen zonder BN’ers en ik merk dat het programma daar echt niet minder leuk van wordt. Dat mogen ze bij meer programma’s doen. Voor mij maakt dat de Vlaamse De Mol altijd veel leuker.

Zaterdag

Met een bak fruit fiets ik al op tijd richting de voetbal. De jongste heeft een wedstrijd en ik mag deze week het fruit in de pauze verzorgen. Sowieso vind ik het wel leuk om te gaan kijken. Jammer alleen dat het altijd samen valt met de training bij de atletiek. Maar goed, hardlopen doe ik morgen wel weer. De wedstrijd wordt gewonnen met 7-0 en de jongste maakt twee keer een doelpunt. Dat komt vast door zijn nieuwe voetbalschoenen.
In de middag kijken we nog even naar de Omloop van het Nieuwsblad en ‘s avond naar Wie is de Mol. Waar ik de helft van mijn punten verlies, ik denk dat Rosario de Mol is, maar ik eigenwijs mijn punten toch op Fons inzet.

Zondag

De zondag start rustig, het lukt om uit te slapen, heel fijn! Voor vandaag heb ik niet veel op de planning staan. Ik wil een lange ronde hardlopen en dit bericht maken. Zulke duidelijke plannen aan het begin van de dag geven blijkbaar een goede boost. Het hardlopen gaat lekker, ik heb een fijn tempo en loop 8,5 kilometer. Ik ben helemaal trots op mezelf. Mijn zondag is dus al geslaagd en ik hoef nu niet meer zoveel. Lekker hoor!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
1 maand geleden

Lekker dat je weer in je hardloopritme zit. Ik heb niet altijd zin in de sportschool maar als ik dan weer geweest ben heb ik een goed gevoel en word ik beloond met een dosis endorfine, denk dat dat bij jou ook zo gaat. Ik probeer ook iedere dag even mijn weekoverzicht bij te werken, er zijn dagen dan is er zo weinig te melden en dan weet ik niet goed wat te schrijven, gelukkig lukt het toch. En dat zie ik bij jou ook, het blijft leuk om je weekoverzicht te lezen Aukje. Dat je zoon wint met voetballen en zelf twee keer scoort zijn toch mooie berichten? Op naar een nieuwe week! x

Ilona
1 maand geleden

Fijne week heb je gehad, toch? Ik vind een rustige zondag ook heel lekker. Ik moet altijd eerst voor de dieren zorgen en probeer de rest van de dag te doen waar ik zelf zin in heb en soms is dat helemaal niets. Zulke momenten moeten er ook zijn. Fijne week weer!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x