Gekeken #5

Het is alweer even gelezen dat ik een bericht plaatste over wat ik heb gekeken de laatste tijd, of wat ik nu aan het kijken ben. Met een aantal (proef) abonnementen zijn er wel wat dingen bijgekomen. Maar ook op tv is er genoeg te zien.

Hardcore Never Dies

Een hele tijd geleden zag ik de trailer van Hardcore Never Dies en ik was meteen wel benieuwd. Ik was een puber in de jaren ’90, had toen al een brede muzieksmaak, waarbij ook een hardcore fase hoorde en wilde heel graag een keer naar zoiets als Thunderdome. Dat mocht ik nooit en als moeder van een paar pubers snap ik wel waarom. Helemaal nu ik deze film heb gezien. Want die hele hardcorescene wordt behoorlijk heftig neergezet. Ik vond het een goede film, met veel herkenbare jaren ’90 elementen. Een kleine spoiler-alert, want de film eindigde met een behoorlijk open einde. Zou er een vervolg komen?

The Handmaid’s Tale

Ooit aan begonnen en weer teruggevonden op Videoland. Ik blijf het een heerlijke serie vinden en ben aanbeland in seizoen 3. Het is zo’n bizar verhaal over een deel van Amerika dat is veroverd en Gilead heet. Doordat veel vrouwen onvruchtbaar zijn, zijn er de Handmaids, die moeten zorgen voor het nageslacht. Dat doen ze in dienst van rijke machtige mannen, op gezette tijden en met vaste rituelen. Het hele idee van deze wereld is bizar en soms ook wel beangstigend. Maar ik blijf zo benieuwd naar het verdere verloop, dat ik blijf kijken. In de hoop ook dat het kwaad wordt overwonnen, alhoewel dat nu behoorlijk uitzichtloos lijkt.

Project Dans

Dit programma, Project Dans, begon afgelopen donderdag en met twee dansende dochters moesten we dit toch wel bekijken. Het is een programma van de NTR en dat is ook meteen wel merkbaar aan het programma. Geen overdreven gedoe, geen groot aangekleed podium en een groot publiek. Nee, er wordt gedanst voor een 2 koppige jury, er is een presentator en nog een paar experts, die tussendoor ook nog wat informatieve weetjes over dans delen. De beste allround danser zal uiteindelijk winnen. En dat is nog behoorlijk pittig, want iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Dus volgens mij best lastig om al die stijlen goed onder de knie te krijgen.

Een huis vol emigreert

We zijn behoorlijk fans van het programma Een huis vol, waarin grote gezinnen worden gevolgd. De familie Jelies is wel één van de favorieten. Daarnaast kijken we ook graag naar Ik Vertrek, dus als er dan een samenvoeging komt van deze twee programma’s, dan moeten we dat natuurlijk kijken!
Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering van Een huis vol emigreert, en ik ben nu al zo benieuwd hoe het verder zal verlopen, hoe zo’n emigratie, wat behoorlijk ingrijpend is, doorwerkt in een groot gezin. Gaat iedereen zich wel thuis voelen? En hoe gaat dat dan als dat niet zo is. Hopelijk gaan we dat de komende weken zien, ik zit vrijdag weer klaar!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zo simpel is dan geluk
4 maanden geleden

The Handmaid’s Tale vond ik ook echt een goede serie!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x