De week van 15 januari

De week van de sneeuwbom, jarig zijn, hardlopen en voetbal. Maar natuurlijk ook van Wie is de Mol en gewoon weer lekker rustig aan.

Maandag

Vorige week hoorde ik spannende voorspellingen over een sneeuwbom. Van mij hoefde dat niet uit te komen, want ik ben niet zo’n grote fan van sneeuw. Als het er net ligt, dan is het mooi om te zien. Maar al die gladheid die erbij komt kijken zorgt ervoor dat ik liever binnen blijf. Autorijden weiger ik sowieso, fietsen is dan ook geen hobby, dus dan alles maar wandelend.

En ja, de. week begon met sneeuw, maar gelukkig bleef die grote sneeuwbom uit. Alhoewel er wel trainingen niet door gingen, waardoor we allemaal met dit winterse weer toch meer thuis waren.

Dinsdag

Na een dag werken staat er nog een vergadering op de planning. Gelukkig kan ik met iemand meerijden en de gladheid blijkt ook nog mee te vallen. Spannender werd het niet vandaag. πŸ™‚

Woensdag

En is het 17 januari en vier ik mijn 46ste (slik!) verjaardag. Ik ben er altijd groot voorstander van om zeker niet groot uit te pakken en de dag naar eigen inzicht in te richten. Dus wandel ik in de ochtend naar de kapper en komt mijn vader in de middag op bezoek. Ik geniet van de leuke cadeautjes die ik krijg en de berichtjes die allemaal binnen komen. Het is een prima verjaardag zo!

Bij die cadeautjes trouwens een heel leuk invulboekje, dat ik al spotte bij de KaDeWe in Berlijn, maar daar helaas op was. Er staan allerlei lijstje in om in te vullen. Ik ga er eens goed induiken en er dan misschien nog wel een bericht aan wijden. Oh, en dan kan ik ook nog wel wat schrijven over het ecosysteem, die nog in ontwikkelfase is. πŸ™‚

Donderdag

Vanwege al die sneeuw en gladheid wilde ik niet met de auto of op de fiets naar het werk. Wat is het dan handig dat er een station in de buurt is, waar je zo op de trein kunt stappen. Moet de trein natuurlijk wel rijden. Ik was al onderweg naar het station, toen ik erachter kwam dat de trein dus niet reed. Dan maar weer naar huis. Inmiddels was het te laat om nog op tijd op kantoor te zijn, dus dan maar thuis aan het werk.

Omdat het er toch op lijkt dat het wat minder glad is, ga ik nog een flinke ronde hardlopen. Ik heb een opbouwschema met snelheden, die ik in mijn horloge heb gezet. Ik irriteer me alleen ontzettend aan de meldingen van de wel of niet gehaalde snelheid, dat ik besluit om dat de volgende keer zo niet meer te doen. Ik loop wel 8,5 kilometer, dus dat is dan wel weer een mooie afstand.

Vrijdag

Ik ben wel weer toe aan weekend, dus na een dagje werken is het weer erg fijn om af te sluiten. Het weekend kan beginnen. Met vanavond een wedstrijd van Willem II in Tilburg, tegen Jong Ajax. Samen met de jongste en een vriendje gaan we kijken. Wel met een dubbele laag kleding aan, want de temperaturen zijn nog steeds onder nul. En het is behoorlijk koud in het stadion. Het wordt een gelijkspel en de doelpunten vallen al aan het begin van de wedstrijd. Dus is het veel zitten in die kou. Maar toch blijft het leuk, zo’n wedstrijd in het stadion. Het duurt daarna alleen wel even voordat ik weer helemaal ben opgewarmd.

Zaterdag

Ik heb dan ook echt geen zin om in de ochtend de kou weer op te zoeken, dus ik sla de looptraining even over. Hebben we mooi even de tijd om met de jongste naar de fietswinkel te gaan. De fiets die hij nu heeft, valt echt uit elkaar. Hij weet eigenlijk al goed wat hij wil, dus de keuze is zo gemaakt. De fiets is ook nog eens op voorraad, dus die kunnen we komende week ophalen.

De zaterdagavond staat in het teken van Wie is de Mol. Waar regelmatig doorheen wordt gehoest. Even afkloppen, maar iedereen is deze week al flink aan het hoesten en echt niet fit. Ik lijk tot nu toe de dans te ontspringen. En wat betreft de Mol, ik ben er nog lang niet uit en ben vooral benieuwd wat er toch gaat gebeuren met de afvallers.

Zondag

Slapen lukt de laatste tijd behoorlijk goed, dus ik tik weer 8,5 uur slaap aan. Zo fijn, want ik merk het echt wel als ik beter heb geslapen. Nu is het natuurlijk heel verleidelijk om The Sims aan te zwengelen, maar ik besluit om dat vandaag maar niet te doen. Het kan een prima manier zijn om mijn hoofd leeg te maken, maar kan er ook voor zorgen dat ik de tijd vergeet en de dag omvliegt. Daarnaast ben ik een begonnen in een boek dat me al aardig te pakken heeft. Daar wil ik vandaag ook nog wat tijd aan besteden.

Ondertussen loopt buiten de temperatuur op en verdwijnt de sneeuw langzaam weer. Door naar storm Isha.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
4 maanden geleden

Ook voor mij liever geen sneeuw. Hier in het westen viel een dun laagje, de restjes liggen er nu nog en zijn spekglad. Vind ik heel vervelend op de fiets, want het is niet overal en dus onverwachts. Ben bang om met mijn fiets uit te glijden dus stap dan maar af of ga op de rijbaan fietsen. Lekker weer aan het hardlopen, fijn! En goed slapen is zo belangrijk, hopelijk is het niet van tijdelijke aard maar heb je weer een lekker slaapritme te pakken. Zo’n verjaardag als de jouwe vier ik ook. Een gebakje, mijn vader op visite en wat kaartjes en appjes, meer dan genoeg voor mijn. Fijne week Aukje!

Irene
4 maanden geleden

Ik vind sneeuw voor even leuk. Van zodra het in van die vieze drap verandert, mag het van mij weer weg. Ik vind die gladheid erna ook veel vervelender. Ik liep afgelopen week door de stad en het was met momenten echt schuifelen op het voetpad om maar niet uit te glijden.
Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn om lekker zelf te kiezen hoe je de dag inricht πŸ™‚

Adriaantje
4 maanden geleden

Eigenlijk is sneeuw alleen leuk als het licht! vriest en er nog niets en niemand overheen is gegaan…
De drab vind ik minder, maar: ik heb er wel van genoten!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x