Op bezoek in Berlijn

Je hebt het nog van me tegoed, een kort verslag van ons bezoek aan Berlijn in de eerste week van dit jaar. Een fijn bezoek aan een stad, die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. En ik vind het lastig om er een heel reisverslag van te maken. We hebben veel gewandeld, veel gebruik gemaakt van de metro en veel gezien. Daarom wil ik graag wat tips met je delen. Met daarbij wat foto’s van ons bezoek aan Berlijn.

Met de trein

Onze reis naar Berlijn begon hier op het station. Want ik wilde heel graag met de trein naar Berlijn. De Duitse spoorwegen kwamen laatst in het nieuws vanwege stakingen. We reisden gelukkig een week daarvoor. Ik vond het erg comfortabel, het reizen met de trein. We reisden eerste klas en hadden een eigen coupé met gereserveerde plekken. Heb je de ruimte in je budget, dan zou ik zeker voor deze optie gaan.

De metro

In Berlijn zelf hebben we heel veel met de metro gedaan. Vooral omdat het niet altijd mooi weer was en soms ook best koud. In de metro konden we dan weer even opwarmen. We kochten een groepskaart, waarmee je met 5 personen 24 uur kon reizen. Gewoon in de app van de metro. Sowieso geen gedoe met toegangspoortjes en de metro rijdt zo vaak, dat je nooit lang hoeft te wachten. De stations vind ik al bezienswaardigheden op zich, dus vandaar ook de vele foto’s daarvan.

De vele wijken

Berlijn is een heel diverse stad met veel verschillende wijken. In iedere wijk is wel wat te zien en met de metro allemaal goed bereikbaar. We hebben ook goed gebruik gemaakt van het boekje dat we leenden van vrienden. Deze heb ik goed doorgespit tijdens de heenreis en ja, je bent dan helemaal een stereotype toerist, maar het zorgde voor mooie ontdekkingen. Met stip op 1 staan voor mij de Hackesche Höfe, waar het heerlijk is om rond te kijken.

Reserveren

Bij ons hotel in de buurt zaten veel kleine restaurantjes. In Tripadvisor ging ik druk op zoek naar de beste plekken om wat te gaan eten. Het is soms wat lastig, omdat niet iedereen alles lekker vindt en er ook vegetarische opties moeten zijn. Maar het is iedere keer goed gelukt. Wel heb ik steeds op tijd een tafel gereserveerd, want de restaurantjes waren druk bezocht.

Waar we niet hadden gereserveerd was de Reichstag. We wilden de koepel wel bezoeken, maar deze moest je twee dagen van tevoren al reserveren. Nou ja, helaas. Het is een mooi excuus om nog een keer terug te gaan. Een keer in het voorjaar, met wat mooier weer. Alhoewel ik absoluut geen last heb gehad van de regen en de sneeuw, ben ik wel benieuwd naar de sfeer in het voorjaar. Ik voelde me nu prima op mijn gemak, zou het dan ook zo gemoedelijk zijn?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heidi
Heidi
5 maanden geleden

Wat prachtige.

trackback

[…] zo! Bij die cadeautjes trouwens een heel leuk invulboekje, dat ik al spotte bij de KaDeWe in Berlijn, maar daar helaas op was. Er staan allerlei lijstje in om in te vullen. Ik ga er eens goed induiken […]

Luus
Luus
5 maanden geleden

Ohh, deze post heb ik even gemist geloof ik! Ik krijg meteen heimwee naar Berlijn als ik de foto’s zie <3

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x