Naar Düsseldorf

Op zaterdagochtend rijden we voor de tweede keer in een week richting Düsseldorf. Deze keer blijven we wat langer, want morgen komen de kinderen weer met de trein aan vanuit Bern. Tot die tijd gaan Joris en ik samen op ontdekkingstocht. We zijn allebei nog nooit in Düsseldorf geweest, dus we zijn erg benieuwd.

Als we aankomen is het gelukkig weer droog, volgens mij ging het zelfs pas weer regenen op zondagmiddag, toen we weer richting huis gingen. Maar goed, het is dus prima weer om de stad te gaan verkennen. Ik verbaas me eigenlijk meteen wel, want de eerste indruk is een erg moderne stad. Volop in ontwikkeling. Waar je ook maar kijkt, je ziet wel ergens een plek waar ze aan het werk zijn. Naast al die moderne gebouwen, kom je ook weer verschillende oude gebouwen tegen, wat meteen een andere sfeer geeft.

Schadowstraße
Kö-Bogen

In de grote winkelstraat is het druk, er is ook een ruim aanbod aan winkels en grote warenhuizen. Al veel zijn in kerstsferen of tellen met een grote collectie adventskalenders af naar kerst. Ik vind het heerlijk om wat rond te neuzen in al die winkels. Maar ook om gewoon door de stad te wandelen en rond te kijken. Door de stad, langs de Königsallee met al die dure winkels, met beveiliging en waar soms rijen voor de deur staan. Weer een stuk komen we uit bij de Rijn, waar je een mooie lange boulevard vindt en je een heel stuk langs de langs het water kunt wandelen. Vooral op zondag, als de winkels dicht zijn, is dat een fijne bezigheid.

‘s Avonds gaan we eten bij een restaurant bij het theater. Het is lekker, maar wel een beetje veel. Het toetje slaan we daarom maar over. Na het eten wandelen we naar ons hotel. We hebben echt een super mooie kamer met een prachtig uitzicht. En we hebben Netflix, dus de vermoeide voeten kunnen onder het genot van een film heerlijk uitrusten.

Even pauze
Königsallee

Ik heb heerlijk geslapen, maar ben toch vroeg wakker. Hoe had ik ook kunnen denken dat het anders zou zijn. Maar het is lekker om nog even te luieren, voordat we gaan ontbijten. Ik word altijd wel blij van ontbijten in een hotel met een fijn buffet waar je van alles kunt kiezen. Ik ontbijt dan altijd veel meer dan dat ik thuis doe, waar ik het soms zelfs over sla.

Jägerhofallee
St Andreas Kerk

Na het ontbijt gaan we onze spullen verzamelen en vinden we het wel weer tijd om de stad in te gaan. We wandelen door de stad richting de Rijn voor die wandeling over de boulevard. Die wandeling kunnen we heel lang maken, maar na de vele stappen zaterdag doen we het vandaag wat rustiger aan. En natuurlijk willen we op tijd op het station zijn voor als de trein uit Zwitserland aan komt. Want ook al was het erg fijn en gezellig met z’n tweetjes, ik heb ons drietal wel heel erg gemist.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
5 maanden geleden

Leuk uitje! Ik vind hotelontbijtbuffet het allerleukste! Daar kan ik ook zo van genieten, terwijl ik zelf thuis ook niet uitgebreid of soms ook niet ontbijt.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x