Dagje Roosendaal

Op zondagmiddag kom ik met de trein aan in Roosendaal. Zoals bij meer steden is het gebied rondom het station niet het mooiste om bezoekers te verwelkomen. Het is in Roosendaal niet anders. Sowieso ben ik hier nog nooit geweest, geen idee wat me staat te wachten.

Als ik verder de stad in loop vind ik het vooral bijzonder. Als ik het eerlijk moet bekennen is het geen mooie stad, maar het heeft wel een paar verborgen pareltjes. Een aantal heb ik op een middag al ontdekt.

Een oude watertoren
Als kleinschalig restaurant

Als ik ben ingecheckt bij mijn hotel wandel ik de stad in. Ik kom al snel uit bij een passage. Als ik naar binnen loop blijkt het een bijzonder interieur te hebben. Erg bijzonder en soms een beetje creepy door de poppen die op verschillende plekken staan. Het valt me ook op dat er veel leegstand is. Dat zie ik op veel plekken in het centrum. Jammer, want dat draagt zeker niet bij aan een fijn centrum. Daarnaast is het zondag en zijn er veel winkels dicht. Maar als je even de passage doorloopt kom je eigenlijk pas bij het ‘echte’ winkelcentrum. Het is een stuk drukker, er zijn ook meer winkels open. Veel winkels van grote ketens. Leuke kleine winkeltjes kom je hier niet echt tegen. Of ze zijn op zondag gesloten.

Een kleurrijke binnenkomst
Overal wel iets te zien

Voordat ik ga eten wandel ik nog even rond. Ik kom uit bij het plaatselijke theater en zie dat ik daar een weggetje in kan lopen. Ineens kom ik uit bij een stadstuin. Een mooi aangelegde tuin, waar van alles groeit en waar allerlei beelden zijn geplaatst. Het is er heerlijk rustig (lees: er is helemaal niemand), dus ik kan lekker even rondkijken. De sfeer is hier zo anders dan in de rest van de stad.

Eén van de toegangspoorten
Er groeit en bloeit van alles

Met die sfeer in mijn hoofd kom ik aan bij het restaurantje waar ik wat kan eten. Het heet Bonnefooi en het ziet er gezellig en toegankelijk uit. Ik begin met een erg lekkere Bing Chai. Omdat ik maar in mijn eentje ben, eet ik alleen een hoofdgerecht. Dat wordt de Teriyaki Beef salade, die erg goed smaakt en waar ik precies genoeg aan heb. Het is rustig op deze zondagavond (het is ook nog wel vroeg), maar er hangt al een gezellige sfeer in het restaurant. Fijn ontspannen met reggae muziek op de achtergrond.

Erg lekker!
Heerlijke maaltijdsalade

Na die fijne maaltijd wandel ik nog wat rond en loop dan naar mijn hotel. Ik heb het inmiddels wel gezien in Roosendaal. En ik heb een bad bij mijn kamer, dus die laat ik maar eens vollopen. Na een warm bad, zap ik nog wat rond op de tv en dan ga ik maar eens slapen. Morgen weer op tijd op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Heerlijk zo’n dagje.
En die stadstuin, huh dacht ik toen ik klikte op de link, ‘t is toch Roosendaal?
Ja dat klopt de naam bracht me even “van de wijs”
Maar wat mooi is-ie!

Blog by Linda
1 jaar geleden

Op basis van de foto’s ziet het er juist mooi uit, haha! Maar je hebt natuurlijk de mooiste plekken gefotografeerd, dus ik geloof maar dat het niet de mooiste stad is 😉

Irene
1 jaar geleden

Op de foto’s ziet het er inderdaad wel mooi uit, haha. Lijkt me wel eens fijn, zo in je eentje ergens iets gaan eten en dan lekker badderen op je hotelkamer 🙂

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x