De week van 24 april

Het is de eerste week van de meivakantie, dus iedereen is veel thuis. Ik moet dan altijd even wennen. Maar het is wel gezellig, even in de vakantiemodus.

Maandag

Wat ben ik blij dat ik deze meivakantie niet op een camping zit, want wat is het koud en nat. Het lijkt wel herfst. Helaas is dat dus ook het weer voor het schoolvoetbaltoernooi, waar ik vandaag de hele dag, samen met een andere moeder, een team mag begeleiden. Maar ondanks het koude en natte weer wordt het een leuke dag. Met wat verlies en wat winst eindigt ons team in de middenmoot. Een prima prestatie, waar we als coach tevreden op terug kunnen kijken. 🙂

Dinsdag

Vandaag staat shoppen in Tilburg op het programma. Met de middelste en jongste neem ik de trein om 5 minuten later weer uit te stappen. We lopen via de Nieuwlandstraat richting het centrum. Deze straat hoort bij het Dwaalgebied en er zitten veel leuke winkels. Tilburg is sowieso druk in ontwikkeling en wordt steeds leuker. De Emmapassage heeft een hele verbouwing ondergaan, ziet er nu erg mooi uit met allerlei leuke winkels. Zoals de Søstrene Grene, waar ik alleen maar inpakpapier koop.

We neuzen overal wat rond, echt veel hebben we uiteindelijk niet gekocht. Maar het was gezellig om zo met drieën even weg te zijn. Als we weer in Oisterwijk zijn met de trein, doen we nog even wat boodschappen en gaan dan naar huis.
Na het eten ga ik nog even een klein rondje hardlopen, het gaat weer prima.

Aan de wandel in het zonnetje
Fijn, dat frisse groen!

Woensdag

Zo kom je nooit in Tilburg en zo ga je een dag later op de fiets weer die kant uit. Ik heb een sollicitatiegesprek en omdat het droog is, ga ik op de fiets. Het is een leuk gesprek, begin volgende week hoor ik meer.

‘s Middags ga ik nog even bij ons pap op de koffie, even wat bijpraten. En verder is het een rustige dag. Morgen is het Koningsdag, dus een goede en rustige voorbereiding is wel belangrijk.

Donderdag

Nee hoor, die laatste zin van woensdag is voor mij niet van toepassing. Ik heb niet zoveel met Koningsdag, dus ik laat het lekker aan me voorbij gaan. Ik kijk wat beelden van het bezoek van de Koning aan Rotterdam en dat was het dan wel.
De dag ben ik al begonnen met een rondje hardlopen en het is heerlijk rustig onderweg. ‘s Middags wandelen Joris en ik samen met Puk nog even richting de bossen. Het zonnetje schijnt, het is heerlijk weer en we besluiten om een tussenstop te maken bij De Venkraai. Een prima Koningsdag zo.

Hier niet maaien aub
Roze bloesem

Vrijdag

Op mijn telefoon heb ik de app Day One geïnstalleerd. Een handig hulpmiddel om mijn bezigheden bij te houden. Per dag zie je ook de plekken waar je geweest en de foto’s die je hebt gemaakt. Dat komt voor dit weekoverzicht goed van pas. Ik probeer een maandje de premium-versie, maar hoop daarna voldoende te hebben aan de gratis versie.

En er staat weer een georganiseerde loop op de planning, namelijk de Vestingloop in Den Bosch. Op 14 mei is het zover en ik ga dan de 5 kilometer lopen. Hopelijk is het lekker weer, ik heb er in ieders geval al zin in!

Zaterdag

Vanochtend weer meegelopen met de loopgroepen en dat ging weer prima. Het was lekker weer om te lopen, alhoewel de keuze lange of korte broek een lastige is. Ik koos voor een lange en achteraf was een korte misschien fijner geweest.
Verder een rustige dag. Joris heeft inmiddels de ‘maai me niet’ bordjes bij het groenstrookje voor ons huis neergezet. De gemeente heeft nogal een fanatiek maaibeleid, dus ik hoop dat ze helpen en alles lekker door mag groeien.

Even spieken welke kant ik op moet
Fietsen in een mooie omgeving

Zondag

Ik heb al heel lang een sportfiets, die ik niet vaak gebruik. Afgelopen week heeft Joris deze opgefrist en goed afgesteld. Dus vanochtend ben ik een rondje gaan fietsen. Via Strava heb ik een route van ongeveer 17 kilometer uitgestippeld. Dat leek me voldoende voor de eerste keer. Het was heerlijk weer en een mooie ronde, prima dus voor de zondagochtend. Nu nog proberen om dit vaker te doen.

Verder weinig plannen voor deze zondag. Lekker rustig aan, misschien dat ik straks nog even The Sims opstart.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sammie
1 jaar geleden

Oh spannend je sollicitatie gesprek! Hopelijk snel goed nieuws 🙂
Leuke fiets ook, was er zonder perfect weer voor 🙂

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Ben heel benieuwd naar je sollicitatie! Ik concludeer dat je na wat tijd weg van werk een beter idee hebt wat je wilt en wat bij je past. Spannend én leuk!! Lekker he… bewegen! Hopelijk wordt de tweede vakantieweek nog wat beter, vandaag viel het een beetje tegen hier in de Randstad.

Irene
1 jaar geleden

Hier heb je in mei elk jaar zo’n actie “maai mei niet” waarbij mensen wordt aangemaand om hun tuin in mei niet te maaien maar ik denk dat de steden daar ook goed aan meedoen! Wij maaien ons gras sowieso bijna nooit dus het kost niet veel moeite.
Fijn dat je sollicitatiegesprek leuk was! Benieuwd wat er uit de bus komt 🙂

Blog by Linda
1 jaar geleden

Heerlijk zo’n vakantieweekje! Ik duim voor je wat het sollicitatiegesprek betreft – hoop dat je goed nieuws krijgt!

trackback
1 jaar geleden

[…] je vorige week kon lezen, ben ik begonnen met het gebruiken van de app Day One. En dat werkt eigenlijk wel […]

trackback
1 jaar geleden

[…] blijkt dat wij dat prima kunnen. De tijd vliegt voorbij, we vergeten zelfs bijna om te lunchen.Bij Søstrene Grene vind ik een wat mooie planten, we shoppen allebei een mooie ring bij Van de maker en duiken nog […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x