Hoe gaat het nu met hardlopen?

Het hardlopen gaat de laatste tijd best lekker, maar dat is niet altijd zo geweest. Het gaat bij mij vaak op en af. Zo startte ik jaren geleden al met een Start to Run cursus, voltooide deze en daarna zwakte het al snel af. Ik probeerde het nog een paar keer, maar het wilde maar geen gewoonte worden.

Vorig jaar merkte ik dat het hardlopen me hielp bij het leeg maken van mijn hoofd, door gewoon even bezig te zijn met het lopen. Het zakte weer even in, tot ik besloot aan de slag te gaan met het hardloopschema van Evy, met als doel om 5 kilometer aan een stuk te lopen. Natuurlijk verliep dat niet altijd even soepel, er kwam corona tussendoor en een knie die niet lekker voelde. Toch lukte het om weer op te pakken, met als hoogtepunt het voltooien van de 5 kilometer bij De Vennenloop.

Mijn nieuwste paar, waar je de modder niet zo goed op ziet
En het paar voor als het een paar dagen droog is geweest

Dat doel, die 5 kilometer aan een stuk hardlopen, is bereikt, maar ik wil wel blijven lopen. Dus heb ik me aangemeld bij de atletiekvereniging en liep ik afgelopen zaterdag voor de eerste keer mee. Dat ging goed en was ook nog eens leuk om te doen!

Voor mijn gevoel heb ik inmiddels een soort omslagpunt bereikt. Ik begin het hardlopen leuk te vinden, het is zo fijn als je het goede loopritme vindt en daarmee je kilometers maakt. En ik merk ook dat het mentaal goed voor me is. Ik kan mijn hoofd leeg lopen, het levert energie op en ik voel me fitter.

Dus ik blijf lekker lopen, alleen en bij de atletiekvereniging. Ook wil ik nog wel vaker meedoen aan een georganiseerde loop, want dat is toch wel leuk om te doen!

Na het lopen ontbijten
Ja, met flink wat honing πŸ™‚

Mocht je mijn hardloopsessies, traningen, prestaties of hoe je het ook wil noemen blijven volgen, volg me dan op Strava. Ik vind het leuk om je terug te volgen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole orriens
1 jaar geleden

Oh leuk, hardlopen! Dat moet ik natuurlijk even lezen. Wat fijn dat je het nu te pakken hebt. Ik ben een fanatiek sporthater, maar hardlopen vind ik toch anders. Het is bij mij een gewoonte geworden, waardoor ik het niet meer van wilskracht hoef te hebben gelukkig.

Het houdt me mentaal in balans.

Adriaantje
1 jaar geleden

Respect!!!
Ik houd het maar bij wandelen.

trackback
1 jaar geleden

[…] we nog even wat boodschappen en gaan dan naar huis. Na het eten ga ik nog even een klein rondje hardlopen, het gaat weer […]

Flavie
1 jaar geleden

Oh lopen is zo fijn! Ik ben ook twee jaar geleden begonnen met start to run, even gestopt en na een conditietest er volop voor gegaan en ondertussen kan ik lange afstanden lopen, iets wat ik zo graag doe!
Ik volg graag je loopavonturen op Strava πŸ˜‰

trackback

[…] populairste post in de afgelopen week, was de post Hoe gaat het nu met hardlopen? van Aukje […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x