De week van 1 mei

Zoals je vorige week kon lezen, ben ik begonnen met het gebruiken van de app Day One. En dat werkt eigenlijk wel prettig. Het lukt goed om dagelijks wat te vermelden. Handig is ook dat ik meteen zie welke foto’s ik die dag heb gemaakt en waar ik ben geweest. Ook krijg ik iedere dag een Daily Prompt, een vraag om te beantwoorden. Die lukken nog niet elke dag, wat geen ramp is. Maar misschien wel leuk om over een tijdje de leukste vragen eens te verzamelen.
Nu eerst maar eens het weekoverzicht.

Maandag

De week begint feestelijk, want Joris is jarig. De dag begint rustig, want hij moet gewoon werken. ‘s Middags komt er visite en ‘s avonds gaan we lekker uit eten. We blijven niet zo lang hangen, want de jongste is niet helemaal fit. Maar toch was het een gezellige dag, die we afsluiten met De Mol. De ontknoping komt dichterbij, ik neig nog steeds naar Lancelot, maar twijfel nog steeds.

Een minpuntje op deze dag was helaas een afwijzing voor de sollicitatie van vorige week. Hopelijk komt de juiste baan snel op mijn pad.

Dinsdag

Ik voel me een beetje rusteloos, vandaar waarschijnlijk ook een groot aantal foto’s van de tuin. De dag ben ik al gestart met een rondje hardlopen, waarbij ik weer de 5 kilometer haal. De jongste neemt vandaag nog een dagje om uit te zieken en heeft inmiddels de middelste aangestoken.

Woensdag

De rusteloosheid kan ook komen door de vakantie, een ander ritme om aan te wennen. De jongste is inmiddels weer helemaal fit, de middelste heeft nu een dag om uit te zieken, terwijl de oudste druk aan het leren is voor haar examens.
Daarom hebben we ook niet veel tot eigenlijk geen plannen gemaakt voor deze vakantie en eigenlijk is dat prima. Gewoon helemaal niets is een prima manier om eens goed bij te komen.

Donderdag

Lekker in huis aanrommelen, boodschappen doen en genieten van het mooie weer. ‘s Middags ga ik een rondje hardlopen en merk ik dat het echt wel warm is. Het gaat prima, maar ik kom met een knalrood hoofd thuis. Niet verbrand door de zon, maar door de inspanning van het lopen. Ik hoop maar dat het snel wegtrekt, want ‘s avonds gaan we naar de Dodenherdenking in het dorp. De jongste leest daar namelijk namens school een stukje van een gedicht voor. Het is de eerste keer dat ik naar de herdenking in het dorp ga. Het begint met een stille tocht en eindigt bij het oorlogsmonument. Die stille tocht vind ik best indrukwekkend, met de trommel van het gilde voorop. De mensen op de terrassen zijn allemaal stil als de stoet voorbij komt.

Vrijdag

Om half 6 ben ik al wakker en ik voel dat ik niet meer kan slapen, dus sta ik maar op. Ik start The Sims maar op, ik heb niet zoveel inspiratie om te bloggen, dus het lukt helaas niet om deze week een bericht naast mijn weekoverzicht te plaatsen. Dat komt wel weer.
‘s Middags begint het flink te regenen, ook terwijl we in de auto zitten op weg naar een verjaardag. We zijn niet de enige die onderweg zijn, het is echt druk op de weg. Het is natuurlijk ook Bevrijdingsdag en het einde van de vakantie.

Zaterdag

Vandaag weer mee met de loopgroep van de atletiekvereniging. Deze keer ben ik meegegaan met een iets snellere groep en kwam het na de training uit op meer dan 10 kilometer. Ik denk dat ik wel klaar ben voor de Vestingloop, volgende week. Hopelijk is het dan een beetje mooi weer. Want dat warme weer went weer heel snel, hopelijk komen de voorspellingen voor volgende week niet uit en valt het allemaal wel mee met die regen.

Zondag

The Sims kregen veel aandacht vandaag. Het maakt soms zo lekker mijn hoofd leeg. Het zorgde er zelfs voor dat ik in de avond, tijdens de Formule 1, mijn weekoverzicht aan het maken ben. Voor die Formule 1 keken we naar de finale van De Mol. Een heerlijke aflevering, nu weten we hoe het zit. Maar ik zeg niets, want misschien heb je het nog niet gezien. Maar wat was het weer een mooie serie met veel spannende opdrachten.

Morgen start het gewone leven weer, komen we weer in een wat normaler ritme. Hopelijk komende week wat meer duidelijkheid over sollicitaties die ik heb lopen. En komende week de start van de examens. Dat is toch wel een spannende tijd, een bijzondere tijd ook.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Mooi verslagje.
Die app heb ik net nog eens bekeken en ik ga hem ook eens proberen, lijkt inderdaad wel handig. Mooi die foto met de vlaggen, hè.

Irene
1 jaar geleden

Wauw, die foto’s van woensdag, zo mooi! En ik heb toevallig vorige week een gelijkaardige app geïnstalleerd! Vind het ook wel leuk en makkelijk om het in te vullen.
Ik duim voor goed nieuws over je sollicitaties!

Blog by Linda
1 jaar geleden

Jammer van de afwijzing na je sollicitatie. Hopelijk levert een van de andere sollicitaties die je hebt lopen beter nieuws op 😀

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x