De week van 10 april

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, een weekoverzicht. Toch valt dat mee, als ik zie dat 20 maart de laatste keer was. Het zijn ook wat andere weken geweest, dan kan het er wel eens bij inschieten. Maar deze week is ie er weer!

Maandag

De maandag was Tweede Paasdag, waar je al over kon lezen in dit bericht. De plantjes doen het nog steeds goed, ik ben nog steeds aan het hardlopen (daarover later meer) en ik wie nog steeds niet wie De Mol is. Van Lancelot verschuift mijn verdenking naar Ruben, zonder onderbouwing.

Dinsdag

De jongste heeft vandaag een studiedag, dus dat is nog eens een extra weekend. In de ochtend moet ik even met mijn vader naar ziekenhuis. Niets ernstigs, maar de afspraak duurt wel wat langer dan verwacht. Volgens mij kon dat allemaal best wat efficiënter, maar er was ook een arts ziek, dus het liep allemaal niet zo soepel.
Dus wat later dan gepland reed ik met de jongste naar De Pont om daar de nieuwe tentoonstelling van Raphaela Vogel te zien. Na het zien van de werken van Ragnar Kjartansson waren we allebei wel benieuwd naar wat we nu zouden zien. En was ik de vorige keer erg onder de indruk, dat was deze keer een stuk minder. Wel veel bijzondere stukken, maar de werken van Ragnar Kjartansson maakten op mij veel meer indruk.

Woensdag

Donderdag heb ik nog een soort afscheidslunch van mijn oud-collega’s. Dus ik wil nog graag wat voor ze doen. Ik ben zelf altijd wel fan van kado-tasjes, zo’n soort goodiebag. Een mooi excuus om wat te winkelen in het dorp. En uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat, hopelijk vinden mijn collega’s dat ook. 🙂

Vandaag kijk ik ook weer een aflevering van Succession, ik ben in korte tijd redelijk verslaafd geraakt aan die serie. Inmiddels ben ik aanbeland in seizoen 2 en de intriges binnen de familie blijven zich nog net zo hard ontwikkelen. Er gebeurt dus heel veel en ondertussen verbaas ik me over al die rijkdom en hoe daar mee om wordt gegaan.

Donderdag

Ik begin de dag met een rondje hardlopen. Aanstaande zaterdag is de dag van De Vennenloop, ik moet goed voorbereid zijn. Het rondje gaat goed, maar in mijn schema zitten nog steeds wandelminuten. Ik maak me dus een beetje zorgen of het wel goed zal gaan aanstaande zaterdag.

Voor de lunch rijd ik naar mijn voormalige werk. Het voelt een beetje raar om daar weer binnen te lopen. Aan de ene kant vertrouwd en aan de andere kant voel je je toch een buitenstaander.
De lunch is gezellig, fijn om even bij te praten. Ik word verwend met mooie en lieve kadootjes en volgens mij worden de kado-tasjes goed ontvangen. Dat hoop ik tenminste. Als ik naar huis ga, voelde dit ook wel als een afsluiting.

Vrijdag

Als je met een gezin van 5 bent, dan levert dat ook heel veel was op. Het beste is het natuurlijk om die was iedere keer meteen weg te werken. Dat je bij bent, iedereen voorzien is van schone kleren in de kast en dat het opgeruimd is. Iedereen iedere dag voorzien van schone kleren, dat lukt wel. Natuurlijk is soms net dat ene shirtje niet uitgewassen, maar in het algemeen gaat dat goed. Maar dat wegvouwen van al die kleding, dat wil er wel eens bij inschieten. Dus mag jij raden wat ik deze vrijdag heb gedaan…. Inderdaad, alle was weggewerkt. Netjes opgevouwen, helemaal klaar. Behalve nog een mand met sokken, die zal ik komende week even doen.

Alleen wel balen dat ik vanochtend weer werd aangekeken door een volle wasmand. Het houdt ook nooit op!

Zaterdag

Joris vertrok gisteren naar Maastricht om vandaag mee te fietsen met de toertocht van de Amstel Gold Race. Die mag dus vroeg opstaan, maar hier gaat de wekker ook al om 6.15 uur. De jongste heeft om 8.30 uur een uit-wedstrijd. Ik besluit om niet mee te gaan, maar moet hem natuurlijk wel op tijd naar de voetbalclub brengen, om 7.30 uur verzamelen.
De oudste mag ook vroeg op, want die heeft het hele weekend examentraining. Daar heeft ze natuurlijk geen zin in, maar wel fijn dat het door school wordt aangeboden. Het kan net dat extra zetje zijn, waardoor in juni de vlag uit kan.

En dan gaan we langzaamaan richting het einde van de middag, begin van de avond. Rond 17.15 uur vertrekken we naar de atletiekbaan, naar De Vennenloop. De jongste doet mee aan een loop van 800 meter om 17.55 uur en ik mag om 18.30 uur starten voor mijn 5 kilometer. Ik vind het toch wel een beetje spannend, maar heb ik er ook wel zin in. Wel jammer dat Joris er niet bij kan zijn, die zit nog in Limburg. Daarom ook fijn dat mijn vader ook komt kijken, samen met de jongste is het een mooi supportersteam.

Nadat de jongste een mooie tijd loopt op 800 meter en er nog een aantal afstanden volgen, wordt het toch echt 18.30 uur. Tijd om te gaan starten aan die 5 kilometer. En het gaat goed. Het lukt prima om mijn eigen tempo te lopen, de tijd en de kilometers vliegen voorbij en na een half uurtje ben ik alweer terug. Ik heb echt lekker gelopen, heb tussendoor niet gewandeld en ben stiekem best trots op mezelf. Dat heb ik toch mooi gedaan!

Zondag

Vandaag een dagje rustig aan. Even wat aardbeienplanten in een pot zetten, hopelijk gaan ze het goed doen. Verder thuis wat aanrommelen. Vanmiddag kijken naar de Amstel Gold Race, heerlijk dat er weer regelmatig wielrennen op tv is.

Ik denk dat ik me vandaag aan ga melden bij de atletiekvereniging. Het lopen gaat lekker, ik merk dat ik het steeds leuker ga vinden. En ik merk dat ik, sinds ik niet meer werk, ook sociale contacten mis. Dit weekend had ik daar even heel erg last van, voelde ik me wat eenzaam. Ik ben nu eenmaal niet iemand met veel vrienden, vind het vaak lastig om vriendschappen te onderhouden, ben redelijk introvert en ook wel graag alleen. Maar merk dat ik toch wel wat mis. Dus tijd om daar wat aan te doen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marijke
1 jaar geleden

Leuk om te lezen weer, Aukje, en bravo van de vijf kilometer. Wat tof dat je de smaak zo te pakken hebt! Bij een vereniging sporten lijkt me ook wel nóg motiverender dan alleen en het levert inderdaad weer nieuwe contacten op. 🙂

Blog by Linda
1 jaar geleden

Jullie week zit altijd vol sportieve activiteiten! Wat goed gedaan op de 5km 🙂

Irene
1 jaar geleden

Ik heb De Mol nog nooit juist geraden maar deze keer denk ik al van in het begin dat het Ruben is en ik vind hem alleen maar verdachter worden! Ben er nu écht van overtuigd dat hij het is.
En oh die was, herkenbaar! Wassen gaat goed maar inderdaad, dat opvouwen en wegleggen blijft hier ook altijd, euh, liggen :p Ik heb het op mijn lijstje voor vandaag gezet! Met een luisterboek erbij is het hopelijk minder stom.
En goed bezig met lopen ook!

Irene
1 jaar geleden

Ik heb De Mol nog nooit juist geraden maar deze keer denk ik al van in het begin dat het Ruben is en ik vind hem alleen maar verdachter worden! Ben er nu écht van overtuigd dat hij het is.
En oh die was, herkenbaar! Wassen gaat goed maar inderdaad, dat opvouwen en wegleggen blijft hier ook altijd, euh, liggen :p Ik heb het op mijn lijstje voor vandaag gezet! Met een luisterboek erbij is het hopelijk minder stom.
En goed bezig met lopen ook!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x