Paasweekend

Pasen is bij ons vooral een extra vrije dag. We zijn niet gelovig, alhoewel ik wel precies de dagen rondom Pasen kan benoemen. Tja, de katholieke school en het werken met ouderen hebben daar waarschijnlijk wel aan bijgedragen.
Er staat hier ook geen Paastak en dit jaar ben ik zelfs vergeten om Paas-servetten te kopen voor bij het ontbijt. Want dat doen we wel, uitgebreid ontbijten.

Eerste Paasdag

En na dat ontbijt is het al snel tijd om naar Tilburg te rijden. Want samen met Mees ga ik naar Willem II – VVV Venlo. Het is voor mij al een tijdje geleden dat ik in het stadion was, Mees zat al een keer in een skybox, dus ik vond het best wel spannend. Vooral na dat aansteker-incident bij Feyenoord – Ajax en de verhalen rondom voetbalsupporters was ik nogal alert op alles wat er rondom ons gebeurde. Maar het was een hele leuke en positieve ervaring. Het was een prima wedstrijd, Willem II won met 2 -1 en de sfeer was gezellig. Ja, het was zeker voor herhaling vatbaar.

Na de wedstrijd keken we thuis op tv nog een stuk van Parijs – Roubaix en fietsen voor de finale van deze wedstrijd naar ons pap. Daarmee hadden we afgesproken om bij de Griek te gaan eten. We kunnen nog mooi de ontknoping van de wielerwedstrijd zien. Ik blijf dat een mooie aankomst vinden, op die wielerbaan in Roubaix.

Maar goed, eten bij de Griek. Dat bleek een bijzondere ervaring. We waren netjes op onze gereserveerde tijd. Bestelde wat te drinken, wat brood vooraf en een aantal voorgerechtjes. Het drinken en brood ging goed, de voorgerechtjes lieten op zich wachten. Toen ik er toch maar even om ging vragen, bleek er iets te zijn aangebrand, waardoor alles opnieuw moest. Na de voorgerechten moesten we weer lang wachten op het hoofdgerecht. Na een hele tijd werd ons verteld dat de grill het tijdelijk had begeven, waardoor alles een flinke vertraging op had gelopen. We kregen een gratis drankje en konden alleen maar wachten. Maar het duurde echt lang (volgens mij waren we al bijna 2 uur binnen) en ik was zelfs bijna op het punt om gewoon weg te gaan, toen de hoofdgerechten er dan eindelijk toch waren. Het smaakte allemaal prima, maar door het lange wachten kreeg het allemaal een wat vervelende bijsmaak. Na het hoofdgerecht zijn we ook gegaan, het risico om ook nog lang op het toetje te moeten wachten hebben we maar niet genomen.

Wel jammer hoor, ik had me dat toch even net wat anders voorgesteld. En ik denk ook niet dat we hier snel weer zullen gaan eten.

Tweede Paasdag

Na wederom een uitgebreid ontbijt gaan we maar eens aan de slag in de tuin. We hebben een flinke tuin en ook al laat ik graag alles een beetje de vrije loop, nu wordt het toch echt tijd om wat te doen. Vooral het stukje bij de keuken, waar bijna geen zon komt, pakken we aan. Om het dan maar helemaal in orde te maken, rijden we nog even naar het tuincentrum voor wat bodembedekkers. Wel met het voornemen dat, als er een hele rij staat, we meteen weer naar huis rijden. Maar de drukte valt mee en met een mooie verzameling planten gaan we weer naar huis.
Omdat er regen op komst is, moeten we er nog even vaart achter zetten om de plantjes op tijd in de grond te hebben. Maar het lukt, als het net begint te regen zijn ze allemaal geplant. Het ziet er meteen een stuk beter uit.

Dat vinden de katten ook, alhoewel er ook al eentje kans heeft gezien om te gaan graven.

Omdat komende zaterdag De Vennenloop is, moet ik echt nog even een rondje gaan hardlopen. Ik heb er niet zo’n zin in, maar als ik even aan het lopen ben, kom ik in een fijn ritme en gaat het eigenlijk wel lekker. Ik hoop dat het zaterdag ook zo gaat, dan moet het wel goed komen met die 5 kilometer!

We sluiten het Paasweekend af met het terug kijken van De Mol. Wat is het weer een prachtige aflevering, met spannende en leuke opdrachten en een spannende ontknoping.

Deze week trouwens geen compleet weekverslag, volgende week weer met hopelijk een geslaagde Vennenloop. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Geen weekverslag maar toch een gezellig verslag, hoor.
Gek is dat hè (ik herken het wel) geen zin hebben en als je dan eenmaal bezig bent is het tòch fijn (hardlopen)
Tuin wordt vast heel mooi, maar o, die poezen hè…

sammie
1 jaar geleden

wat jammer dat het tegenviel bij de Griek, kan juist zo lekker zijn en gezellig, maar zo lang wachten op je eten is zeker niet tof.

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Zo’n ervaring met lang wachten hadden wij met een etentje met mijn vader en zijn partner twee jaar geleden. Toch gebleven en toen was het eten ook nog eens niet naar wens. Ik heb besloten dat ik dat nooit meer doe en indien het ooit weer ergens gebeurd ga ik na 30 min weg. Tenzij ik van te voren hoor dat het lang duurt, dan vraag ik de tijd en als die voorbij is en nog steeds geen eten vertrek ik alsnog. Ik laat me op die manier niet meer teleurstellen… er is overal een snackbar waar ik dan een frietje kan halen!

Zo simpel is dan geluk
Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Gelukkig zijn er ook nog leuke voetbalwedstrijden waar het er gemoedelijk aan toe gaat!
Balen zeg dat jullie zo lang op het eten moesten wachten in het restaurant.

trackback
1 jaar geleden

[…] maandag was Tweede Paasdag, waar je al over kon lezen in dit bericht. De plantjes doen het nog steeds goed, ik ben nog steeds aan het hardlopen (daarover later meer) en […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x