Een fijne vakantieweek

De eerste week van januari beginnen met een week vakantie, dat is geen slecht begin. Omdat ik al een hele tijd graag weer een bezoek wil brengen aan De Pont in Tilburg en de tentoonstelling van Ragnar Kjartansson nog maar tot het einde van deze maand te zien is, was het een logische keuze om daar naartoe te gaan. Dus samen met onze jongste ging ik op weg naar Tilburg.

De Pont

En ik was blij dat ik dat had gedaan, want het werk van Ragnar Kjartansson is bijzonder en soms hebben we met verbazing gekeken, bijvoorbeeld naar een mevrouw met een gitaar op een draaiend podium. De jongste begon zich af te vragen wat kunst nu eigenlijk is en keek aandachtig naar de verschillende werken bij De Pont. Wat ik overigens een heerlijk museum vind. Ik verheug me al op een nieuwe tentoonstelling. En de aangeschafte museumkaart zorgt ook voor een extra reden om die zeker te gaan bekijken.

Maar dit was niet ons enige uitstapje van deze week. Ook een dagje Amsterdam stond op het programma, met onder andere een bezoek aan het Rijksmuseum. En kijk, daar komen die museumkaarten weer van pas. Moet je natuurlijk wel even de kaartjes van tevoren reserveren, wat ik vergat en we gelukkig nog wel aan het einde van de middag tickets konden vinden.

Amsterdam

Dus werd de dag iets anders ingedeeld en begonnen met een flinke wandeling door de stad. Lichtelijk geleid door bepaalde winkels, die we volgens de oudste zeker niet over mochten slaan. Ik kocht daardoor zelfs nog een Engelstalig boek bij Waterstones. Wat ook zeker een mooie grote boekhandel is.

Maar sowieso is het wandelen langs de grachten en de kleine straatjes als fijn om te doen. Qua drukte viel het me, ondanks de vakantie, ook wel mee. En na het wandelen door de stad, het bezoeken van behoorlijk wat winkels, kwamen we terecht bij het Rijksmuseum. Waar we allemaal nog nooit waren geweest. Maar wat een groot museum is dat! Als je dan al de hele dag door de stad hebt gelopen, is het best wel een uitdaging om heel het museum te bekijken. Dat hebben we dan ook niet gedaan, alhoewel we uiteindelijk toch behoorlijk wat hebben gezien.

Natuurlijk zagen we De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, die kleiner was dan verwacht. Maar ook Het Melkmeisje van Vermeer en het zelfportret van Vincent van Gogh. Veel mooie werken, waarvan ik me kan verbazen over de details. Soms lijkt het net een foto. Toch merk ik dat moderne kunst meer mijn interesse heeft. Vooral het soms vervreemdende effect daarvan kan al mijn aandacht opeisen. Dat had ik Het Rijksmuseum wat minder. Maar daar staat dan weer een prachtig gebouw tegenover!

Inmiddels begon het al donker te worden. Met al die kerstverlichting in de stad een mooi gezicht. We wandelden nog door de stad, richting het Waterlooplein. Nog een paar winkels en daarna met de metro weer terug naar de Arena om de auto op te halen. Het was een fijne, maar ook een vermoeiende dag. En we gaan nog een keer terug, maar dan in het voorjaar of de zomer. Want er is nog genoeg te zien.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marijke
1 jaar geleden

Prachtige foto’s heb je gemaakt van Amsterdam zeg, heb gelijk zin om daar weer een keer naar toe te gaan 🙂 Je zou er denk ik iedere maand wel een dagje kunnen spenderen zonder je ooit te vervelen. Zoveel goeie musea ook, ben je wel eens bij FOAM geweest? Dat vind ik ook een heel tof museum!

trackback

[…] de jongste ga ik naar De Pont in Tilburg, zoals je hier al wel kunt lezen. Eindelijk de tentoonstelling van Ragnar Kjartansson bekijken, maar ook een […]

trackback

[…] ons gezin gingen we een dag naar Amsterdam en bezochten we het Rijksmuseum. Ik was er nog nooit geweest, dus deze stond […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x