De week van 2 januari

Deze week heb ik een hele week vakantie, een vakantie waar ik wel aan toe was. Door al die feestdagen zit ik inmiddels ook al wel in de juiste sfeer, dus dat komt wel goed de komende week.

Maandag

De week begin ik rustig met een voorzichtige poging tot uitslapen, wat niet helemaal lukt. Ik maak er maar een rustige dag van met in de middag een grote ronde met de hond. Na het hardlopen op de eerste dag van het nieuwe jaar, dan maar meteen door naar de tweede dag met wandelend wat kilometers maken. Onze hond denkt daar altijd anders over, die houdt er niets zo van.
Na het wandelen kijk ik ook nog de prachtige film The Swimmers, echt een aanrader!

Dinsdag

Met de jongste ga ik naar De Pont in Tilburg, zoals je hier al wel kunt lezen. Eindelijk de tentoonstelling van Ragnar Kjartansson bekijken, maar ook een Museumkaart kopen. Dan is de drempel een heel stuk lager om naar het museum te gaan. Die entreeprijzen kunnen best pittig zijn en dan is het toch fijn dat je met zo’n kaart naar binnen kunt wandelen, je niet verplicht voelt om daar uren rond te hangen en je een hoop mooie dingen kunt zien.

Film kijken
Aan de studie
De Pont

Woensdag

Mijn voornemen om te gaan hardlopen zet ik niet door. Volgens mij is mijn pms me weer ontzettend aan het vervelen. Zo irritant, dan gaat het lekker, loopt alles goed en komt dat weer. De laatste tijd is ook niet meer te voorspellen wanneer het er aan komt, dus baal ik nog even extra als ik besef dat het weer zover is. Ik ben trouwens meestal de laatste die het door heeft, hier in ons gezin is het dan al lang opgemerkt.

Donderdag

Vandaag staat een dag Amsterdam op het programma. Daar hebben we met z’n allen wel naar uitgekeken. Joris en ik kwamen er vroeger (ik voel me heel oud nu) best wel vaak, dat is dus al heel lang geleden. Ik voel me ook altijd wel een beetje een provinciaaltje in de grote stad, maar dat mag de pret niet drukken!
Het wordt een leuke dag, waarin we veel lopen, verschillende boekhandels zien, de Nachtwacht zien en we al plannen maken voor een volgende keer.

Vrijdag

Mijn voeten krijgen vandaag een rustdag, weer een goed excuus om dat rondje hardlopen uit te stellen. Dus thuis rommel ik wat aan, ik doe wat boodschappen, bestel een nieuwe stofzuiger en ruim wat op. Er zijn zoveel plekken in huis waar we van alles verzamelen. Dus probeer ik nu regelmatig iets meteen op te ruimen als ik er langs kom. Uiteindelijk moet dat toch wat resultaat opleveren?
‘s Avonds gaan we nog even op de koffie bij de buren. Dat is eigenlijk de eerste keer dat we dat doen. We maken wel regelmatig een praatje, maar echt bij elkaar langs gaan. Deze keer dus wel en het is gezellig.

Blind Date met een boek
Amsterdam
Rondje hondje

Zaterdag

Het is weekend, het wordt dus echt tijd om die loopschoenen weer aan te doen. Al vroeg loop ik mijn rondje en het gaat best lekker. Ik baal dan wel een beetje, want het zou natuurlijk nog beter gaan als ik afgelopen week ook gewoon een keer had gelopen. Ik besluit om gewoon tevreden te zijn met deze keer, dat ik wel ben gegaan en dat ik een lekker tempo had.
Het belangrijkste van de dag moet nog wel komen, want ‘s avonds is het zover, het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? We zijn fanatieke kijkers, dus we zitten op tijd klaar. Een heerlijk programma, alhoewel mijn voorkeur nog steeds uit gaat naar de Vlaamse versie. Maar wie weet gaat dit seizoen me positief verrassen!

Zondag

Vanmiddag hebben we een soort nieuwjaarsborrel met wat vrienden. Voor mijn gevoel heb ik dan nog een hoop te doen, want het moet hier natuurlijk wel netjes zijn. Het zal allemaal wel meevallen, maar dat krijg ik nog niet helemaal uit mijn hoofd. Ik start de dag in ieders geval rustig op. Ik wil dadelijk nog even mijn boek uitlezen, want dat zijn nog meer een paar bladzijden. Dan even een nieuwe klaar zetten. Eens zien of ik weer wat in de online bibliotheek kan vinden.

En morgen, dan is de vakantie echt voorbij…

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Hoi Aukje, lekker weekje weer! Ik heb pas twee mooie boeken gelezen van Lot Vekemans: Trouwjurk uit Warschau en De Verdwenene. Misschien vind jij ze ook wel mooi.

Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Mooie week Aukje, de foto met “blind date boeken” maakt mij nieuwsgierig.
!

Zo simpel is dan geluk
Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Jaaaa, Wie is de mol? is weer begonnen!!
Ontzettend leuk al die uitstapjes tijdens je vakantie.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x