24 uur in Hasselt

Joris had het eens opgezocht, het is vijf en een half jaar geleden dat wij samen een weekendje weg gingen. Het werd dus wel weer eens tijd om er met z’n tweetjes op uit te gaan. Maar ik heb dan wel een lijstje met eisen. Namelijk niet te lang en niet te ver weg.

Zo kwamen we uit bij Hasselt. In eerste instantie wilde ik naar Dordrecht, maar we konden geen leuke vrije locatie vinden. In Hasselt vond Joris een leuk hotel, midden in het centrum. Ik was al verkocht na het zien van de foto’s op de website en in het echt was Hotel Hemelhuys net zo mooi en leuk. We zaten in een kamer helemaal bovenin, mooi en sfeervol ingericht.

Maar voordat we in onze kamer konden, zijn we eerst gaan lunchen. Dat blijft toch altijd een gok in zo’n onbekende stad. Waar kun je lekker zitten en goed eten? Uiteindelijk kwamen we terecht op een gezellig terrasje waar ze quiche, bagels en salades serveerden. Erg lekker, en meer dan voldoende voor de lunch. Een goede bodem voor de ontdekkingstocht door de stad.

Nadat we onze tas hadden achtergelaten op onze hotelkamer kon die ontdekkingstocht beginnen. Nu is die niet zo lang in Hasselt, want het is een heerlijk compacte stad. Met volop winkels, maar ook voldoende bezienswaardigheden. Zo blijkt er namelijk in Hasselt een hele hoop streetart te ontdekken. Maar dat wilde we bewaren voor de volgende dag.

Dus slenterden we door Hasselt, keken op ons gemakje rond, kwamen ineens uit bij een haventje, waar een hoop in ontwikkeling is (het deed denken aan de Piushaven) en gingen we weer rustig richting het centrum. Voor het avondeten schoven we aan bij de buurman, Kookpunt. Daar aten we verschillende lekkere gerechtjes en sloten we af met een heerlijk toetje. Na nog een rondje door de stad vonden we het wel genoeg voor een dag.

De volgende dag

Met nog een hele dag in het vooruitzicht gaan we, na een heerlijk ontbijt, de stad weer in. We gaan op pad met de kunstroute om allerlei streetart te ontdekken. De routebeschrijving is niet altijd even duidelijk, dus we missen soms een afslag. Om dan ineens een bijzondere Mona Lisa te ontdekken om vervolgens weer op zoek te gaan naar de juiste weg. Onderweg komt er een berichtje van Mees binnen. Hij zou worden opgehaald door opa om te gaan vissen, maar gaat voor de zekerheid een testje doen. Even later wordt er gebeld, door Mees. Dan weten we al genoeg. Een positieve zelftest, dus dat betekent toch wat eerder naar huis.

De route maken we niet meer helemaal af, we moeten een andere keer dus echt nog terug naar Hasselt. We wandelen nog door het centrum, gaan even lunchen en vertrekken dan richting huis. En ondanks dat het vertrek iets eerder kwam dan gepland, kijk ik toch terug op een fijn bezoek aan Hasselt. Een leuke stad waar genoeg valt te doen en te zien.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
1 jaar geleden

Dat bord met Graag traag vind ik geweldig. Die vind ik toepasselijk op het leven in het algemeen!

Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Heerlijk even zo’n nachtje weg!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x