39. Brussel

Het begon met een concert van Ashe, waar onze meiden graag naartoe wilden. En dat concert vond plaats in Brussel, bij Ancienne Belgique, midden in de stad. Natuurlijk was er de mogelijkheid om voor het concert op en neer te rijden. Maar we besloten er een weekendje weg van te maken.

Dit besluit namen we al een hele tijd geleden, met nog een hoop onzekerheid. Waarschijnlijk had ik het, met de kennis van nu, niet geboekt. Maar goed, alles was al geregeld. De concertkaartjes stonden in mijn wallet en ook het hotel was besproken. Dus gingen we op weg naar Brussel.

Concert

Ondanks het drukke verkeer verliep de rit met niet al teveel files en kwamen we aan bij ons hotel. Daar konden we onze spullen kwijt en na een korte stop gingen we op weg naar de concertzaal. Na een snel diner in de rij gingen de deuren open en konden de meiden en ik (Joris en Mees gingen op ontdekkingstocht in het centrum) de zaal in. Een niet zo’n grote zaal waar we een plekje vonden, redelijk vooraan. Al snel had ik spijt dat ik geen oordopjes bij me had, want zo’n hoop gillende meiden heeft meteen invloed op je oren, merkte ik. Maar het leek te wennen en na het voorprogramma van Sam Fisscher (die ook enthousiast werd ontvangen) was daar dan Ashe.

Gelukkig had ik een beetje geoefend, dus kende ik wat nummers. En ach, het was een leuk optreden, de meiden waren helemaal tevreden, het was een prima avond. Wel jammer dat ze na lang wachten snel in de tourbus verdween, maar ach, je kunt niet alles hebben.

De toerist uithangen

Zaterdag en zondagochtend hebben we vooral veel gewandeld en rond gekeken. En met twee pubers moet er natuurlijk ook nog geshopt worden. Dat was prima te combineren, alhoewel ik zelf nog wel wat meer van de stad had willen zien. We zijn toch vooral in een kleine cirkel rondom het centrum gebleven, terwijl er toch nog wel meer valt te zien. Maar ik denk dat Joris en ik dan weer eens met z’n tweetjes moeten gaan.

Toch was het fijn om er even uit te zijn. Een andere omgeving, een heel andere sfeer. Met z’n 5-en op pad.

En dan nog even dit:

Ramen

Ik wil het nog even met je hebben over ramen. Want we zaten in een hotel (dat verder een prima hotel was) waar, vanwege de duurzaamheid en klimaatbeheersing van het gebouw, de ramen niet open konden. Dat vond ik echt verschrikkelijk, ik kreeg het er benauwd van. Gelukkig ben je er vooral om te slapen. Maar ja, dan ben je daar met z’n 5-en met alles helemaal dicht. ‘s Nachts werd ik wel eens wakker en wilde ik het liefst de deur dan maar even open zetten. Mochten we nog eens een hotel boeken, dan wordt dat toch wel even iets om op te letten. En ik weet het, de lucht in zo’n stad is ook niet de meest gezonde lucht, dus een raam open zetten voor wat frisse lucht zal wel niet kloppen. Toch, als ik dat had geweten, had ik waarschijnlijk liever een ander hotel geboekt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x