Gekeken #3

De afgelopen weken keek ik weer wat films, dat was even geleden. Maar niet alleen films. Er was ook een serie, die me redelijk in de ban kreeg. Hieronder vind je een overzicht.

Matilda de Musical

Op een zaterdagavond was ik samen met de jongste thuis. Er kwam niets op tv, dus zwengelde we Netflix maar weer eens aan. Ik vind het altijd even zoeken, voordat ik daar iets heb gevonden wat me leuk lijkt om te kijken. Tijdens het zoeken kwamen we Matilda de Musical tegen. Ik wist niet eens dat die bestond, stelde me al een erg slechte weergave van het mooie boek van Roald Dahl voor, maar we besloten om het toch een kans te geven. Vooral de jongste had er veel vertrouwen in. En dat bewijst maar dat ik vaker naar hem moet luisteren, want ik vind het een erg geslaagde versie. In het begin moet ik wel even wennen aan al dat gezang, maar ja, dat heb je nu eenmaal bij een musical. De kleuren, de locaties, de acteurs en actrices. Het vormt allemaal een mooi geheel. Een heerlijke film.

Waardering: 4 uit 5.

Succession

Via House of Hammer kom ik terecht bij de serie Succession. Een serie over een Amerikaanse mediafamilie, met te veel geld en te veel invloed. Een serie ook waar ik snel werd ingezogen en in periodes niet kon stoppen met kijken. Dan was het weer even rustig om vervolgens weer snel achter elkaar afleveringen te kijken. Tot het dan klaar was, ineens. Want ik kwam aan bij het einde van seizoen 5. Een einde waar nog best een vervolg op kan komen, maar wat er dus niet komt. Dat is even balen, want deze serie had me goed te pakken. Het verhaal zit goed in elkaar, het heeft me vaak verbaasd over wat mensen doen met zoveel geld en zoveel macht. En ik heb genoten van Kieran Culkin, die Roman speelt.

De serie is zeker een aanrader, maar bereid je voor op een zwart gat na die allerlaatste aflevering.

Waardering: 4.5 uit 5.

The Big Short

Bij deze film was ik toch wel blij dat ik ooit eens een boek over de kredietcrisis in 2007 had gelezen. Want had ik dat niet gedaan, dan denk ik dat het toch wat lastiger te volgen was, dit verhaal over het ontstaan van die crisis en hoe mensen daar ook gewoon weer geld aan verdienden. De hele film is een bizar verhaal, met als conclusie dat als alles in elkaar stort en toch nog mensen zijn die daarmee financieel een stuk beter van worden. Dat geeft maar aan hoe raar die hele wereld in elkaar zit en hoe onmenselijk het is. Maar goed, daarnaast is het ook een bijzonder verhaal en heb ik met verbazing gekeken.
Vond ik het een goede film? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik was blij verrast om Kendall uit Succession tegen te komen. Aan de acteurs lag het niet. Het was vooral het verhaal wat ingewikkeld was, maar daardoor wel duidelijk maakt hoe ingewikkeld die wereld in elkaar zit.

Waardering: 3.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
9 maanden geleden

Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar Succession nu! En Matilda is een van mijn favoriete kinderboeken. Ik vond de film ook leuk maar ik wist niet dat er een musical van was. Ik ga ‘m eens zoeken op Netflix en eens kijken als ik een avondje alleen thuis ben want het lief houdt absoluut niet van musicals.

Mevrouw Niekje
9 maanden geleden

Ik binge nooit series, maar Succession heb ik op mijn manier wel gebinged: ieder dag een aflevering op de loopband en de hometrainer op de sportschool. Ik kon niet wachten tot de volgende dag! En ja, dat eind….

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x