De beste wensen

En dan zijn we aanbeland in 2024, dus ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar! Of de beste wensen. Wat ik eigenlijk altijd net wat fijner vind klinken. Ik weet niet hoe dat komt. Misschien omdat gelukkig meteen wel hele hoge eisen stelt en het fijn is om iedereen het beste te wensen. En dan mag hij/zij zelf kiezen wat dat beste dan is. Maar goed, de beste wensen dus! Dat 2024 een mooi jaar mag worden. Met mijn voorkeur voor even getallen, is het al beter dan vorig jaar. πŸ™‚

In mijn gedachten ben ik de afgelopen dagen wel bezig geweest met goede voornemens. Het is toch weer die schone lei om mee te beginnen. Een heel nieuw jaar in het vooruitzicht, waarin er weer allerlei plannen worden gemaakt. Maar ik wil ook niet teveel voornemens eraan ophangen. Het moet wel een beetje leuk blijven. Een paar van die gedachten/voornemens wil ik even met je delen.

  • Hardlopen opbouwen naar 10 kilometer. Ik ben nu lang genoeg blijven hangen in die 5 kilometer, door naar de 10. Op de eerste dag van het jaar weer gaan lopen, dat begin is gemaakt. Het lijkt me daarom ook goed om op zaterdag bij de atletiekvereniging door te schuiven naar een iets snellere groep, zodat ik wat meer kilometers in de benen krijg.
  • Minderen mopperen, meer genieten. Dit is een lastige, omdat ik snel in de moppermodus schiet. Dat is voor iedereen vervelend, inclusief ikzelf. Ik wil er graag wat positiever instaan, wat meer los kunnen laten, me minder zorgen maken en wat minder doemdenken. Dus voor dat ik in die moppermodus schiet is het goed om me eerst te bedenken of ik me niet weer onnodig zorgen maak om iets.
  • Meer gaan fotograferen (en de foto’s van Tanzania nu eens uit gaan zoeken!!), want ik heb een mooie camera, maar die ligt te vaak stil. En natuurlijk maakt mijn iPhone prima foto’s, maar dat is toch anders. Ik kan dat vast mooi combineren met het voornemen om meer te gaan wandelen, want dat schiet er ook regelmatig bij in (lees: daar neem ik nu de tijd niet voor).

En nu ik dit zo onder elkaar aan het zetten ben, merk ik dat er steeds meer in mijn hoofd opborrelt. Laat ik aan wat zelfbescherming doen en deze niet opschrijven. Het voornaamste doel is om positief het jaar in te gaan, het allemaal niet zo zwaar op te pakken, los te laten en meer te genieten. Want er zijn teveel mooie dingen om zomaar voorbij te laten gaan. En o ja, een contract bij mijn huidige werk zou ook heel erg fijn zijn. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
5 maanden geleden

Mooie voornemens! Die 10 km doe ik je niet na, hoor. Maar misschien wel wandelend? kan een doel voor mij zijn, naast de andere dingen die nog in mijn hoofd zweven…
Ik wens je veel succes!

Tine de Jong
5 maanden geleden

Allereerst wens ik je ook een fijn 2024 en dat het jaar mag worden wat je ervan verwacht.Als je een blog terug gaat dan lees je mijn wensen. Was even zoeken want je Wp stond op prive en daar kwam ik niet verder.Had al een reactie achter gelaten op muziek waar je op reageerde. Maar ik dacht ik ga eens zoeken via Google en zag wat logjes staan. Bij vele kreeg ik hetzelfde te zien maar 3x is scheepsrecht en wie zoekt zal vinden en zo kwam ik hier uit. Voornemens heb ik zelf niet en die 10km hardlopen dat kan ik niet zelfs niet met erg land achtereen wandelen. Complimenten voor jou hoor. Dat laatste doe ik al een tijdje en zet ze dan om in een filmpje op mijn YT kanaal of voor mijn 2 websites. Dus dat voornemen zal jij zeker eens weer meer gaan doen want wandelen en natuur gaat goed samen of wat jij graag fotograferen wilt. Ik gebruik slechts een kleine camera omdat ik mijn oude phone helemaal niet geschikt vind.

Neem de dagen zoals ze komen en geniet ervan. Het zijn de kleine dingen die je kunnen omringen om er dan van te genieten. Groetjes, Tine

Zo simpel is dan geluk
5 maanden geleden

Heel erg mooi om positief het jaar in te willen gaan en meer te willen loslaten en genieten. Ik wens je dat dat gaat lukken!

mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
5 maanden geleden

Moest even glimlachen om je ‘minder mopperen’ voornemen. Ik kan ook heel goed mopperen, niet eens om heel erge dingen, maar omdat het soms zo lekker is om even lekker te zeuren en zaniken over onbenullige dingen. Ik mopper ook wel omdat ik ongeduldig ben, bijvoorbeeld in een winkel in een lange rij. Dan mopper ik niet hardop hoor! Ik doe met dit voornemen mee Aukje! Succes met al je mooie plannen!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x