De week van 18 december

Het is de week voor kerstmis en het voelt dan vaak al een beetje als de laatste week van het jaar. Het is wel zo handig dat ik dat gevoel niet laat overheersen, want volgende week moet ik nog wel wat dagen aan het werk. Je zou het bijna vergeten. πŸ™‚

Maandag

Vandaag mag ik even terug naar de middelbare school. Onze jongste volgt daar wat lessen, een beetje ter voorbereiding op zijn middelbare school-leven. En natuurlijk ook om alvast wat leerlingen bekend te maken voor de school, zodat ze daar ook daadwerkelijk voor kiezen.
Maar deze keer zijn ook de ouders uitgenodigd om mee te kijken, dus volg ik een soort scheikundeles op maandagochtend. Nooit mijn favoriete vak, alhoewel hier wel meer proefjes werden gedaan dan tijdens al die scheikundelessen die ik had op de HAVO. πŸ™‚ Een vurig begin van de dag.

Dinsdag

Het voelt alsof ik iets onder de leden heb, ik voel me niet zo fit. Er staat een hele dag werken op het programma en in de middag merk ik dat ik het behoorlijk heb gehad. Toch is het wel fijn om even in een puzzeldossier te duiken en even wat goed uit te zoeken.
‘s Avonds doe ik rustig aan en duik ik in mijn kerstboek, De Kerstboekwinkel. Een fijn boek om te lezen, natuurlijk erg toepasselijk in deze tijd.

Meekijken op de middelbare school
Het water staat nog steeds hoog

Woensdag

In de ochtend rijd ik met mijn vader naar het ziekenhuis. Niets ernstigs, hij heeft een afspraak met zijn oogarts om even iets te laten checken. Alles is helemaal goed, dat is mooi.
Vervolgens bestaat mijn dag voornamelijk uit nog wat kerstinkopen doen en in huis wat opruimen. De kerstinkopen verlopen soepel. dat opruimen minder. Ik ben niet zo’n huishoudelijk wonder, ik schuif dat altijd graag voor me uit. Met als gevolg dat het lekker opstapelt. Tja, misschien moet ik daar toch wat goede voornemens op los laten.

Donderdag

Het is de dag van Pia, die in de ochtend al wel een beetje laat merken dat ze er is. Gelukkig ga ik op de elektrische fiets naar Tilburg, dus die zet ik een standje hoger. Ik heb maar weinig last van de tegenwind. Als ik in de middag terug fiets, waait het wel een heel stuk harder. Dan heb ik wind mee en dat is goed te merken. De middelste heeft minder geluk, die moet tegen de wind in en doet er een stuk langer over om thuis te komen.

Vrijdag

Vandaag geen last van Pia, of wat er nog van over is. Een dagje thuiswerken zorgt ervoor dat ik niet op pad hoef. De jongste heeft een korte dag, maar moet wel vroeg beginnen vanwege het kerstontbijt. En mag ook nog naar de kerk voor de kerstviering. Hij heeft zelfs een rol als koning en een hele zin tekst. Deze keer mag Joris die viering bijwonen. Ik snap nooit zo goed waarom de school er zo aan vast houdt, aan die viering in de kerk. Dat kan toch ook prima op school. Maar goed, het is de laatste keer en dan kunnen we dat alvast afsluiten.

‘s Avonds kijken we Love Actually, die ik ooit lang geleden al eens zag. Het blijft een leuke film.

Voor het kerstontbijt
Joris maakt worstenbroodjes
Warme chocolademelk
Wandelen langs de vennen

Zaterdag

Het blijft hard waaien en als er iets is waar ik echt een hekel aan heb bij het hardlopen dan is het wel harde wind. Dus besluit ik om niet mee te doen aan de Kerstloop en besteed ik mijn ochtend in de Albert Heijn voor wat boodschappen. Het valt mee met de drukte en alles wat ik nodig heb, heb ik snel gevonden. Ik ben dus al op tijd weer terug.

In middag fiets ik naar mijn vader. Vandaag is de verjaardag van mijn moeder, de tweede keer dat ze er niet meer is. Dat blijft een rare dag. We drinken samen koffie en kijken naar het veldrijden. Afgelopen week kreeg hij van zijn oud-werkgever zijn kerstpakket. Mooi hoe alle gepensioneerden van het bedrijf ieder jaar weer een flink pakket krijgen. En een deel ervan mag ik altijd mee naar huis nemen, want ‘dat maak ik toch niet op’, zoals mijn vader dat zegt.
Dan komen de meiden ook nog thuis met een flink kerstpakket, dus de voorraadkast is weer lekker gevuld.

In de avond kijken we weer een film, deze keer Bridget Jones’ Diary. Ook lang geleden dat ik deze zag en weer vond ik ‘m heel erg leuk.

Zondag

De laatste dag voor kerst en het lukt om een beetje uit te slapen! De dag start rustig met The Sims, wat verder werken aan dit bericht en nog even wat doen voor de socials van de atletiekvereniging. Joris gaat aan de slag met de worstenbroodjes, een jaarlijkse traditie. Ik pak ondertussen de cadeautjes in.

We zoeken een moment uit dat het even stopt met regenen om een wandeling te maken met Puk. Het lukt niet helemaal om de regen te ontlopen, maar het is fijn om even te wandelen in de bossen. Ik denk dat veel mensen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor kerst, want het is heerlijk rustig.

En dan is het al bijna kerstavond. Straks gaan de matrassen naar beneden, want met kerstavond slapen we met z’n allen in de woonkamer. De cadeautjes liggen inmiddels al onder de boom te wachten. En als die vanavond zijn uitgepakt kijken we samen naar All You Need is Love.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
6 maanden geleden

Leuk verslag!! Ik snap dat de verjaardag van je moeder een moeilijke dag voor jou en je vader blijft. Dat is bij ons, na 30 jaar niet meer zo, maar heeft best lang geduurd, zeker voor mijn vader. Oh wat heb ik genoten van de boeken en films van Bridget Jones toen ze net uitkwamen, helemaal mijn ding toen! Hoop dat jullie al een leuke dag gehad hebben en wens jullie nog een fijne tweede kerstdag en een heerlijke vakantie met iedereen lekker thuis!

Nicole
6 maanden geleden

Love Actually blijft een mooie film.

Heidi
Heidi
6 maanden geleden

Zag er blijkbaar super leuk uit.
Heerlijk die worstenbroodjes

Irene
6 maanden geleden

Oh Bridget Jones wil ik ook nog een keer kijken!
Leuke traditie om op kerstavond met z’n allen in de woonkamer te slapen.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x