Kersttag

Een dag na 5 december is een mooi moment voor een kersttag. Deze kwam ik tegen bij Irene. Het gebeurt wel eens dat ik een leuke tag tegen kom, die ergens opsla en vervolgens vergeet. Maar dat nu overal alles steeds meer in de kerstsferen komt, helpt wel om deze tag niet te vergeten. En neem je de tag over, laat het me even weten. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Volgens mij is het geen echt officieel kerstliedje, maar een favoriet is wel We All Stand Together van Paul McCartney. Een heerlijk gezellig nummer en de bijbehorende clip vind ik elke keer weer leuk om te zien.

En terwijl ik dit bericht typ, komt er reclame voorbij van Kruidvat, die het Armoedefonds steunt. Het past bij deze tag, en zelfs deze vraag. Want met het luisteren naar Sing Along for Christmas kun jij al helpen!

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Deze film heb ik zo vaak gekeken. Volgens mij kwam die, toen ik nog heel wat jaren jonger was, ieder jaar rond kerst op tv. Waardoor het voor mijn gevoel een echte kerstfilm is. Ik kwam er nu ook achter dat er in 1995 een nieuwe versie is uitgebracht. Maar haalt die het bij de originele versie met Shirley Temple.

Wat staat er bovenaan op jouw verlanglijstje?

Mooie zilveren oorbellen, die zou ik graag willen. Meestal draag ik dezelfde oorbellen, maar ik merk dat ik daar wat meer in wil wisselen. Ik heb alleen niet zoveel oorbellen en wil ook geen grote opzichtige oorbellen. Maar mooie kleine zilveren oorbellen, bijvoorbeeld in de vorm van een blad (daar heb ik een mooie ring van), die staan wel hoog op mijn lijstje.

Wat is jouw favoriete make-up look voor kerst?

Goede vraag voor iemand die geen of weinig make-up draagt. En dat zal met kerst ook niet veel meer zijn. Misschien wat oogschaduw en mascara. Dus dat is een behoorlijk naturellook. πŸ™‚

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Het mag van mij best een beetje netjes zijn, maar ik trek geen galajurk uit de kast. Dat gaat ook niet, want die heb ik niet. Net als een hele chique outfit. Maar ach, een beetje netjes moet lukken. Na een tijdje heb ik daar dan wel weer genoeg van en is het toch weer heerlijk om in een joggingbroek voor de tv neer te ploffen.

Speel je liever buiten in de sneeuw of geniet je liever binnen van warme chocomel?

Ik zou dan toch voor een combi gaan. Eerst een fijne wandeling door de sneeuw en daarna weer lekker opwarmen met warme chocomel. Die is dan extra lekker!

Hoe ziet jouw ideale kerst er uit?

Voor mij begint dat op kerstavond. De matrassen gaan dan op de grond in de woonkamer en met z’n allen kijken we de kerstspecial van All You Need is Love. Daarna slapen we met z’n allen beneden. Na een meestal niet zo’n goede nacht is het dan tijd voor het kerstontbijt. Als we dan rustig zijn opgestart gaan we naar mijn vader. Het blijft nog steeds vreemd dat mijn moeder er niet meer bij is. Maar we maken er een mooie dag van.

Wat doe je met kerst dit jaar?

Mijn ideale kerst is gewoon de kerst zoals we die ook daadwerkelijk vieren. Ik heb er geen droombeelden bij van grote gedekte tafels, met veel mensen aan de tafel en de mooie taferelen die je overal voorbij ziet komen. Ik vind het fijn om met de belangrijkste mensen in mijn leven samen te zijn en daar kan eigenlijk niets tegen op.

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

We hebben al jaren een neppe. We zetten de kerstboom ook al best vroeg en als je dan een echte boom hebt, is het maar de vraag of dat die boom de kerst haalt. Dus die neppe is prima. Niet te groot, een mooi formaatje.

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Er hangen allerlei kleuren in, het is een echte multi-color boom. De meeste zijn onbreekbare ballen, die ik al heel lang geleden kocht. Erg handig met huisdieren. Ieder jaar komt er wel weer wat bij, inmiddels durf ik het ook aan om breekbare ballen te kopen. Voor de zekerheid hang ik die altijd wel wat bovenin.

Nou, met deze tag ben ik al helemaal in de kerstsferen gekomen. Heb jij de kerstboom ook al heel lang staan, ga je alles nog in kerstsferen brengen of sla je dat liever allemaal over?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
5 maanden geleden

Leuk Aukje, ik houd van tags, dus heb ik deze van je overgenomen…

Nicole
5 maanden geleden

Wij blijven altijd fijn thuis met Kerstmis en houden het rustig en eenvoudig. En op tweede kerstdag ga k met mijn jongste dochter wandelen.

Irene
Irene
5 maanden geleden

Leuk om jouw antwoorden te lezen op de vraagjes! πŸ™‚

Liesbethblogt
5 maanden geleden

Ik zag de tag al vaker voorbij komen en ik kan vooral je antwoord over sneeuw en chocomelk waarderen. Sneeuw is vaak onhandig, maar een poging doen ervan te genieten waardeer ik. Wie weet maken wij nog mee dat sneeuw iets van het verleden is!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x