Van november naar december

Als ik mijn bericht van vorige keer lees, dan zat ik er wat positiever in dan het uiteindelijk werd. In deze maand was Joris ook twee weken weg, wat me wat zwaarder viel dan ik had verwacht. En dat vond ik van mezelf weer tegenvallen, wat daardoor weer doorwerkte in mijn algehele gemoedstoestand. Een beetje een neerwaartse spiraal, waar ik niet snel uit lijk te komen. Alhoewel ik het idee heb dat ik deze week weer de weg naar boven heb gevonden. Met een nieuwe maand kan ik ook weer wat goede voornemens maken en kan ik de vorige maand afsluiten.

Maar was het dan allemaal bar en boos in november? Nee hoor, er waren ook nog genoeg leuke momenten.

  • Zo valt er een hoop te genieten in de natuur om mij heen. Mooie herfstkleuren en mooi licht. Hoe fijn is het dan datje vanuit huis zo in de bossen bent.
  • Het herfstweer brengt ook een hoop regen, maar daardoor zie ik wel allerlei mooie weerspiegelingen.
  • Er zijn zondagen met The Sims. Dat is verstand op nul, een prima manier om mijn hoofd leeg te maken.
  • Een avond genieten van alle lichtjes in Eindhoven tijdens Glow, fijn met ons gezin op pad.
  • En een middag met collegaโ€™s in de Efteling. Zo leer ik mijn collegaโ€™s beter kennen en kom ik eindelijk eens een keer in de Winterefteling.
  • Met vrienden gaan we heerlijk uit eten, gezellig bijkletsen onder het genot van een erg lekker verrassingsmenu.
  • Dan ook nog een mooi optreden van The Analogues. Zo fijn, die muziek van The Beatles.

En dan is het alweer december

Het maken van plannen voor een nieuwe maand is tot nu toe nog niet erg succesvol geweest. Een keer gaat die knop om in mijn hoofd en lukt het wel. Maar voor deze maand maak ik niet teveel plannen. Met al die feestdagen is er waarschijnlijk al genoeg te doen. En ik wil het jaar ook gewoon zonder al teveel gedoe afsluiten. Gewoon fijne dagen in december. En een bezoekje aan De Pont, dat staat al 2 maanden op mijn lijstje. Komende week heeft de jongste een studiedag, dat lijkt me dan een prima dag.

Verder wil ik gewoon wat rust in mijn hoofd en wat rust in huis. Wat dingen aan de kant krijgen, wellicht wat rigoureus opruimen. Ik mis wat structuur en overzicht, een ook wat energie. Wat een lastige combinatie is. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit weer beter gaat worden. Het is nog even zoeken en doorzetten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda's Journal
6 maanden geleden

Tof, die boom met lichtjes! En juist goed om ook stil te staan bij de mooie momenten van de maand, zelfs als het algemeen niet de beste maand was. Vaak als ik dat doe, besef ik opeens hoeveel leuke dingen er eigenlijk waren die ik alweer half vergeten was ๐Ÿ™‚

Luus
6 maanden geleden

Wat rot dat de twee weken wat zwaarder vielen. En dat dit dan ook zo’n effect kan hebben he! Zo te lezen hebben jullie deze maand wel wat fijne dingen kunnen doen. En heeft The Sims bijgedragen aan wat ontspanning ๐Ÿ˜€ Dat vind ik zelf ook altijd echt het toppunt van relaxen, want ik vergeet de tijd dan echt totaal.
En het stukje over december en gewoon rust willen om het jaar zonder gedoe af te sluiten is precies iets wat ik ook geschreven zou kunnen hebben. Niets liever dan dat!
Ik hoop dat december jou dat ook mag brengen ๐Ÿ™‚

mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
6 maanden geleden

Nog drie weken naar school en dan twee weken vrij. Ook fijn dat Kerstmis lekker aan het begin van de vakantie valt, dan is er na Oud en Nieuw nog een hele week met niks! Feestdagen vieren we samen, en dat betekent dat we niks bijzonders doen. Kan ik nu al naar uitkijken. Als het weer het toelaat ‘s ochtends lekker fietsen, dan de rest van de dag lezen, lummelen, kokkerellen en nog meer lummelen. Ik hoop dat jouw decembermaand ook zonder al te veel stress is en dat je kan genieten van alle leuke dingen met je gezin! Op naar het einde van het jaar, dan weer volop leuke voornemens doen en plannen maken! xx

Irene
6 maanden geleden

Ik heb in november ook regelmatig met mijn Sims gespeeld. Dan verlies ik ook echt alle tijd uit het oog. Ik denk dat het net fijn is inderdaad om in december niet te veel plannen te maken, al klinkt dat opruimen wel heel goed. Mijn december had ik ook graag wat rustig gehouden maar die is ongemerkt toch redelijk vol geraakt. We zullen zien wat het geeft ๐Ÿ™‚ Ik wens je alleszins een fijne en lichte decembermaand!

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x