Het badkamerkastje #1

Dingen eerst opmaken, voordat ik nieuwe koop is één van de voornemens die ik een tijdje geleden maakte. Om daar wat bewuster mee bezig te zijn, wil ik vast gaan leggen wat ik op maak en wat ik eventueel koop. Wat dus eigenlijk alleen mag als iets helemaal op is. Maar het is nog lastig om me daar aan te houden, zoals je verderop in dit bericht wel kunt lezen. πŸ™‚

Laat ik eerst maar beginnen met wat ik op heb gemaakt en wat ik heb verbannen. Want ja, dat gebeurt ook wel eens.

De Banana-conditioner van de Body Shop. Een fijne conditioner met bananengeur. Daar moet je wel van houden. Deze is speciaal voor droog haar, haar dat wat pluizig is. Nu ben ik al een hele tijd bezig met de strijd voor minder pluizig haar en dat wil niet zo lukken. Met deze conditioner lukt het een beetje, maar het heeft me niet zo overtuigd dat ik het nog een keer ga kopen. Ik zoek nog even verder.

Deodorant, daar ga ik binnenkort maar eens een hele blog aan wijden. Want deze van Nivea zorgt ervoor dat ik niet het idee krijg dat ik naar zweet ruik. Hij doet zijn werk dus goed en ik vind ‘m lekker ruiken. Maar er zitten toch stoffen in, waardoor ik deze eigenlijk liever niet zo gebruiken. Ik heb alleen nog geen goede vervanger gevonden. En van deze heb ik nog een voorraadje staan. Dus die hoef ik nog geen nieuwe te kopen.

De geurstokjes van Janzen met deze geur vond ik lekker zomers ruiken. En ik houd wel van een zomers geurtje. Dus kocht ik deze bodyspray, maar die vond ik behoorlijk tegen vallen. De geur komt niet zo goed over als bij de geurstokjes. Ik vind er ook een behoorlijke alcohollucht aan zitten. Als dat zo boven een geur uitkomt, vind ik dat een behoorlijke afknapper. Maar nog niet op, dus verbannen naar het toilet als luchtverfrisser.

Deze fles van Rituals is wel helemaal leeg. Deze bodymist uit de Karma-lijn is al een aantal jaar favoriet. Dit vind ik echt een heerlijk zomergeurtje. En deze is nu leeg, maar de zomer is nog niet voorbij. Er staat dus al een nieuwe klaar.
Ik zou graag een duurzame en betaalbare variant vinden van een fijne geur. Maar dat is me helaas nog niet gelukt. Heb jij de tip? Laat het me weten, want ik ben erg benieuwd!

Ok, en dan komt het moment dat ik moet bekennen dat ik toch nog iets kocht. Maar ter verdediging, zoiets stond nog niet in het kastje. Daar komt nog bij dat ik de laatste tijd weer veel last heb van haaruitval en mijn haar wel wat extra verzorging nodig heeft.

Dus kwam ik uit bij dit serum van The Ordinary. Een merk dat ik leerde kennen via mijn oudste dochter, die er erg enthousiast over is. En dit haarserum heeft goede reviews. Hopelijk zorgt het er voor dat ik minder last heb van haaruitval en maakt het mijn haar wat voller. Daarvoor zal ik het een tijdje moeten gebruiken om het resultaat te zien. Ik ben in ieders geval erg benieuwd.

En zo wordt dat badkamerkastje toch al wat leger. Ik heb nog genoeg voorraad staan, ik kan nog wel even vooruit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
10 maanden geleden

Met het opmaken ben ik dus ook begonnen.
Op het bad staat (al heel lang) een grote fles Andrelon, bad/douche spul.
Die maken we nu op als handzeep, in het lege uni-cura ding.
Maar je wilt niet weten hoeveel er nog van alles staat…

Geke
10 maanden geleden

Wat vervelend van de haaruitval. Hopelijk werkt het product.
Maar vb een te traagwerkende schildklier of B12tekort kunnen ook haarverlies veroorzaken. Dus als het blijft duren misschien eens langs de dokter voor een controle, al is het maar om uit te sluiten?

Ik ben ook bezig met het opgebruiken van mijn voorraad, het is een van de doelen van mijn Day Zero Project. Vooral bodylotion is hier nogal voorradig. Uitverkoop in The Bodyshop is veel te verleidelijk πŸ™‚

Anita ~ holistisch opruimen
9 maanden geleden

Dingen opmaken, da’s een hele goeie gewoonte om jezelf te leren.
Soms valt een product tegen (werking, geur, substantie) en dan wil ik het nog wel eens gebruiken om de wc mee schoon te maken. Zo heeft het toch nog nut.

trackback
9 maanden geleden

[…] mijn eerste badkamerkastje-bericht had ik het kort al over mijn deo-dilemma. Want dat vind ik het wel, een dilemma. Het lijkt namelijk […]

trackback

[…] deel 1 is het dan eindelijk tijd voor deel 2. Dan kan ik dat wat ik inmiddels verzameld heb in mijn […]

Irene
7 maanden geleden

Oeeh ik had deze post gemist precies!
Die bananenconditioner heb ik ook gehad maar ik had denk ik net de indruk dat mijn haar daar pluiziger van werd. Maar ik vond de geur wel heel lekker!

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x