De week van 29 mei

Ja hoor, alweer het einde van een maand. Op naar de start van de meteorologische (ik kan dit woord nooit in één keer goed uitspreken) zomer. Mijn laatste vrije week, voordat ik weer aan het werk ga. En ja hoor, die week is natuurlijk omgevlogen.

Maandag

Het is Tweede Pinksterdag, een vrije dag en mooi weer. De dag start ik met een bezoekje aan de rommelmarkt hier in het dorp. Die valt helaas nogal tegen, weinig kraampjes. De winst van de dag is dus dat ik zonder iets te kopen weer naar huis ga. In middag gaan we naar Heusden om daar even rond te wandelen. Ik vind het altijd een mooi sfeervol stadje. De auto parkeren we buiten de vestiging en wandelen zo het centrum in. Het is er gezellig druk.

Rondkijken in Heusden
In de achtertuin

Dinsdag

Met mijn vader doe ik boodschappen voor een dag later, dan is hij namelijk jarig. In de middag ga ik nog even terug naar het dorp om cadeautjes te kopen. Dat lukt prima met een puzzel, een boek en een fles ouzo. Dat laatste stond op z’n verlanglijstje. πŸ™‚

Verder ben ik druk bezig in huis, want in mijn hoofd moet het allemaal netjes zijn voordat ik weer aan het werk ga. Dat heb ik voor vakanties ook altijd en de ervaring leert dat het toch niet allemaal gaat lukken.

Woensdag

Vandaag is mijn vader jarig, maar eerst mag ik nog even naar het ziekenhuis. Al een tijdje voel ik namelijk een knobbeltje in mijn borst en dat moest ik echt even laten checken. Vandaag kon ik terecht in het ziekenhuis en mocht ik die vervelende mammografie ondergaan. Daarna werd er ook een echo gemaakt en bleek het weer een kiste te zijn. Dat is weer een opluchting.Β 

In de ochtend ga ik al even naar de verjaardag, samen met de oudste. De meeste familieleden hebben ook bedacht om in de ochtend te gaan, dus het is aardig druk. In de middag ga ik met de jongste en wat later komen Joris en de middelste ook. Het is lekker weer, dus we kunnen heerlijk buiten zitten.

Een lief kaartje van een oud-collega
Rozen van de buurvrouw

Donderdag

Met al dat mooie weer vind ik 1 juni een prima datum om het zwembad op te gaan zetten. Joris had alles al klaar gezet, aan mij de taak om het in elkaar te zetten en te vullen. Eerst wel even de tuin er klaar voor maken, dus wat snoeien en een stukje gras maaien. De rest mag nog even doorgroeien.

Het is een hele klus, maar het lukt. De zomer kan nu echt beginnen.

Ondertussen komt mijn eerste werkdag steeds dichter bij en neemt de spanning toe. Ik vind het vooral weer spannend hoe het thuis zal gaan lopen. Ik neem alles snel over, wil de dingen zelf doen (omdat het anders waarschijnlijk ook niet gebeurt). Waardoor alles wel goed verloopt, maar ik soms teveel op me neem.

Vrijdag

Dit weekend is Joris met zijn collega’s in de Ardennen. Hij gaat er op de fiets naar toe. Waarom? Geen idee…
Vandaag is ook de start van Intents, een groot hardstyle festival in Oisterwijk. We merken er niet veel van. Alleen komen er regelmatig van die touringcars voorbij gereden. We zitten op de route van de pendelbus.

Inmiddels zit ik ook midden in de introductie-app van mijn nieuwe baan. Het is leuk opgezet en geeft meteen een hoop informatie. Ook ben ik toegevoegd aan de whatsapp-groep van het team. Het leverde meteen een warm welkom op. Met een nieuwe collega heb ik voor maandag ook al een carpool-afspraak. Wel zo gezellig als je helemaal naar Goes toe moet.

Tussenstop tijdens het hardlopen
Bezoek in de tuin

Zaterdag

Het weekend is begonnen, dus dat betekent hardlopen. Met de loopgroep van de atletiekvereniging. En dat levert meestal een hoop gezellige praat op. De jongste heeft ondertussen een oefenwedstrijd waar zijn trouwe supporter hem staat aan te moedigen.

In de avond staat er nog een cultureel uitstapje gepland. Met de oudste en een vriendin gaan we naar de dansvoorstelling Dorian. Naar het boek van Oscar Wilde, A picture of Dorian Gray. In het begin moet ik er even inkomen, maar dan pakt het verhaal me en zit ik er helemaal in. Een geslaagde voorstelling van Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective dus.

Zondag

Morgen is het zover! Ik geloof dat mijn hoofd weinig anders meer kan denken. Ik ben dus al weer vroeg wakker en heb niet veel rust in mijn lijf. Omdat ik morgen mijn spullen voor het thuiswerken al mee krijg, ben ik maar begonnen met het in orde maken van mijn thuiswerkplek. Eigenlijk zijn alle kamers bezet, maar ik heb iets bedacht. Ben benieuwd wat Joris er van vindt.

Ik kan rustig aanrommelen, want iedereen is op pad. De oudste en middelste zijn de stad in, de jongste is naar het zwembad en Joris zit nog in de Ardennen. Dus ga ik weer even aan de slag. Kan ik straks nog even kijken hoe de race in Barcelona verloopt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Dat lijkt me een gezellige, drukke week.
Die spanning van “hoe gaat dat, als ik thuiswerk” is wel herkenbaar.
Gelukkig, dat dat knobbeltje niet iets engs is hè, wordt er nog iets aan die kiste gedaan?

Blog by Linda
1 jaar geleden

Veel succes vandaag met je nieuwe baan! Fijn dat je nog hebt kunnen genieten van de laatste vrije week πŸ™‚

Irene
1 jaar geleden

Oeeh hopelijk ging je eerste dag goed vandaag! πŸ™‚ Benieuwd erover te lezen in je volgende overzichtje. Wel fijn dat je je meteen welkom voelde bij de collega’s.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x