Gelezen #4

De vorige keer varieerde het genre van mijn gelezen boeken, maar ik zit nu weer helemaal in de thriller-fase. Waarschijnlijk tot ik er weer eentje tegen kom, die zo spannend is, dat ik echt even wat anders moet lezen.
Nu lijkt het net of de boeken hieronder niet spannend genoeg zijn, maar dat is zeker wel zo. Misschien begin ik een soort gewenning op te bouwen.

Het verkeerde meisje – Angelique Haak

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een hermetisch afgesloten kamer, waar ze probeert te overleven. Ondertussen probeert ze te ontdekken waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Dit boek gaat dus over de zojuist ontvoerde Amelie. Je zit er dus meteen in. En je komt er ook niet meer uit. Want dit vond ik toch wel een bizar verhaal. Zo eentje die je wil blijven lezen. Hoe zit het achter in elkaar, wie zit er achter dat masker, waarom is Amelie ontvoerd, is zij inderdaad het verkeerde meisje? Die vragen zorgden ervoor dat ik door wilde lezen. Tot het einde toe is het spannend. Het is een boek met verrassende wendingen in het verhaal, zo eentje die je maar moeilijk weg kunt leggen.

Waardering: 4.5 uit 5.

Wie zwijgt – Liz Ouwens

Astrid is na haar scheiding ingetrokken bij haar dementerende moeder Ida. Hoewel Ida beter af is in een verzorgingshuis, houdt Astrid haar moeder liever zo lang mogelijk thuis. Ida heeft last van spoken uit het verleden, en raakt steeds meer in de war.
Dan gebeurt wat Astrid nooit had verwacht: Ida steekt iemand neer. Vanaf dat moment is het rustige leven dat moeder en dochter leidden voorbij.

Tijdens het lezen van Wie zwijgt… heb ik me regelmatig afgevraagd of het wel een thriller is. Het boek vertelt het verhaal van Ida, die wordt verzorgd door haar dochter. Ida heeft dementie, waardoor ze te maken heeft met hallucinaties. Om meer duidelijkheid te krijgen over die hallucinaties wordt er in het boek daarom ook terug gekeken naar het leven van Ida, als opgroeiende tiener. En naarmate het verhaal vordert, wordt steeds duidelijker dat het toch echt wel een thriller is. Een behoorlijk verschrikkelijk, een ook verdrietig, verhaal.

Waardering: 4 uit 5.

Vrij Uitzicht – Anya Niewierra

Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar… het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen…

Het is de debuutroman van Anya Niewierra. Een naam doe me niet meteen wat zegt, maar als ik de lijst boeken bekijk die zij inmiddels heeft geschreven, dan komen er verschillende titels bekend voor.
Bij dit boek pakt het verhaal me meteen. Er gebeurt meteen van alles, de moeder van Tess is overleden en zelf komt ze niet al te stabiel over. Ze verhuist naar Frankrijk en daar begint de ellende eigenlijk pas echt. Het boek leest lekker weg, tot het midden. Voor mijn gevoel zakt het daar een beetje in. Maar ik lees door, tot het verhaal me weer pakt. Dus toch wel een spannend boek!

Waardering: 3.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x