De week van 15 mei

De oudste zit nog steeds midden in haar examens, komende week de laatste twee. Deze week staat Hemelvaart op het programma, dus de kinderen hebben maar drie dagen school.

Maandag

De week begint meteen al spannend met een gesprek voor een nieuwe baan. Wel via het uitzendbureau, maar ik vind het een erg leuke functie. Ik denk ook dat het goed bij me past. Het gesprek vindt plaats via Teams. Dat voelt altijd een beetje raar. Toch verloopt het prima, het is een leuk gesprek.

De rest van de dag laat ik alles even bezinken. Ik maak een pan tomatensoep, die we al vroeg eten, want in de avond staan er nog wat trainingen op het programma. Niet voor mij, ik heb een rustdag. πŸ™‚

Goede timing bij de Appie, twee zakken vol groenten voor een euro per stuk
Eerste probeersels met de nieuwe camera. Ik heb er deze week nog niet helemaal de rust voor gevonden.

Dinsdag

Met het hardlopen heb ik vaak last van stijve kuiten, dus ga ik naar de plaatselijke sportwinkel en koop een paar compressiesokken. Gelukkig had ik nog een kadobon, want ze zijn vrij prijzig. Ik probeer ze uit met een rondje hardlopen en het voelt eigenlijk wel prettig.

Vandaag krijg ik ook een telefoontje van het uitzendbureau en word ik uitgenodigd voor een vervolggesprek. Meteen al op woensdag. Fijn dat ze een goed gevoel bij me hebben en ik heb zin in het gesprek van een dag later.

Woensdag

Het gesprek gaat goed, het voelt als een plek waar ik wil werken. Er gaat wel een pittig opleidingstraject aan vooraf, maar ik moet er iets voor over hebben en dat is maar een tijdelijke situatie. Het is wel iets wat bij me past.
Ook duidelijkheid gekregen over vragen die ik had, dus dat is ook erg fijn. Maar goed, alles weer even rustig laten bezinken. Er staat een lang weekend voor de deur, dus daar wil ook wel even van genieten. Het weer helpt langzaamaan een beetje mee. Dus een mooi moment voor een lange wandeling met de hond.

Even iets heel anders, heeft er iemand ervaring met MOYU Notebooks? Ik heb al heel lang een uitwisbare van GreenBook, maar ik krijg die niet meer helemaal schoon.

De hoge sokken, die de kinderen behoorlijk hilarisch vinden.
Een mooie wandeling met Puk, een leuke route om te lopen met lekker veel groen.

Donderdag

Vandaag is het Hemelvaart en ga ik met de kinderen naar de Geraniummarkt in Den Bosch. Volgens het Brabants Dagblad is het niet meer wat het geweest is. Ik zie toch behoorlijk wat mensen met planten lopen. Maar inderdaad, het ziet er vooral erg leuk uit met al die kleuren.

We zijn er al redelijk op tijd, dus lunchen we bij Bagels & Beans en maken vervolgens een rondje door de stad. Lekker wat rondneuzen en ondertussen genieten van het mooie weer. We vinden een winkel waar we zelf een ijsje mogen tappen en kunnen voorzien van allerlei toppings. Erg lekker en leuk om te doen.

En ik koop ook nog wat plantjes. Volgens mij bij het enige kraampje met biologische plantjes. Er gaat onder andere een citroen verbana mee naar huis. Die mag buiten op tafel en hopelijk houdt deze de muggen op afstand.

Een lekkere lunch
Kaarsjes in de Sint Jan

Vrijdag

Het ging best lekker met het bijhouden van mijn DayOne, maar helaas kom ik er zaterdag achter dat ik deze dag niets heb ingevuld. Het komt waarschijnlijk ook doordat ik met mijn gedachten heel ergens ben. Morgen is de sterfdag van ons mam en dat speelt al de hele week door mijn hoofd. Gisteren heb ik in de Sint Jan al een kaarsje voor haar aangestoken.

Zaterdag

Voor de afleiding ga ik vandaag gewoon mee met de loopgroep van de atletiekvereniging. Omdat ik wat last heb van mijn bovenbenen en er niet helemaal bij ben met mijn gedachten, ga ik mee met de iets minder snelle groep. Het is een fijne en gezellige groep, dus het lopen gaat wel lekker. Mijn lange sokken heb ik niet aangedaan. Het zonnetje schijnt, het is een rustig tempo en mijn benen kunnen nog wel wat zon gebruiken.

Verder is het een rustige aanrommeldag. Ik ga bij ons pap langs met een mooie bos bloemen bij de foto.

Aan de Prinsengracht
Bij het indrukwekkende Holocaust Namenmonument

Zondag

De dag waar Mees al lange tijd naar af telt, de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena. Eindelijk is het dan zover, Mees gaat met opa naar de wedstrijd. Wij zetten ze af bij de Arena en pakken daarna de metro naar het centrum. We beginnen bij de Zuidas en via het Vondelpark wandelen we meer richting centrum. Een mooie wandeling, met veel mooie gebouwen en mooie wijken. Het is nu ook overal zo mooi groen.

We drinken wat bij een cafeetje aan de Prinsengracht en lopen dan nog even naar het Holocaust Namenmonument. Pffff, wat is dat indrukwekkend zeg. Zoveel namen, ik was er even heel erg stil van.

Als de wedstrijd is afgelopen, en Ajax heeft gewonnen, halen we de mannen weer op en rijden we naar huis. Volgens mij hebben we alle vier een mooie dag gehad.

En dan staat er weer een nieuwe week op het programma. Maar daarover volgende week weer meer. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Blog by Linda
1 jaar geleden

Wat goed dat je uitgenodigd was voor een tweede ronde, ik duim voor je!

Adriaantje
1 jaar geleden

Fijn dat je een 2e uitnodiging kreeg en wat je er over vertelt klinkt best positief.
Ik ken beide notebooks niet, maar werd er wel enthousiast over.
“Geen geknoei na een foutje πŸ™‚ “

Irene
1 jaar geleden

Ik heb zo’n Moyu boekje! Maar ik moet zeggen dat ik ‘m niet super vaak gebruik. Ik hou meer van het gevoel van met pen op papier schrijven. En ik moet ook zeggen dat ik het altijd met een natte doek schoon moet maken, anders blijft er toch een soort zwarte waas achter maar misschien ligt dat aan de pen die ik gebruik.
Wat goed ook dat je zo’n fijn gesprek had!

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Leuk dat je een tweede gesprek hebt gehad en enthousiast bent, ik duim dat het jouw baan wordt! Lekker zo’n week met vrije dagen he? En dit komende weekend ook weer een extra dagje, ik zou er zo aan kunnen wennen! πŸ˜‰

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x