De week van 8 mei

Weer een nieuw weekoverzicht, met een soort opbouw naar het weekend. Meestal typ ik dit bericht op zondagochtend, maar deze keer is het zondagavond. Want die zondag moest er wel even bij. πŸ™‚

Maandag

De meivakantie is weer voorbij, dat betekent dat ik het huis weer helemaal voor mezelf heb. Dus de radio kan weer harder en ik kan me volledig storten op het wegvouwen van de was, waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Maar ja, het is toch wel fijn als je kleding gewoon uit de kast kunt pakken en je dus niet in een berg was hoeft te duiken.

In de middag staat er een bezoekje aan de tandarts op het programma. Niet voor mezelf, maar voor de middelste die in het weekend haar vulling ineens verloor. Ze had er niet heel veel last van, dus schoven we dat door tot na het weekend. Gelukkig kon ze wel meteen dezelfde dag terecht, dus dat is ook weer opgelost.

De slakken-verzamel-plek
Na de regen

Dinsdag

Vandaag hield het niet op met regenen. Bij mijn hardlooprondje in de ochtend vielen de eerste druppels en daarna is het niet meer gestopt. De hele dag door, alleen maar regen. Daarom alleen even snel wat boodschappen gedaan, een rondje met Puk gelopen en verder niet van huis weggeweest.

Omdat ik gisteren alle was had gevouwen, kon ik meteen even die waskamer verder opruimen en schoonmaken. Tijdens het opruimen kwam ik een doos tegen met oude foto’s. Leuk om die eens door te kijken.

Woensdag

Morgen gaan de examens van start en begint onze oudste met maar liefst 2 examens op 1 dag. En de dag er na weer. Ze heeft binnen 2 dagen de helft van haar examens er al op zitten. Dat is wel pittig, dus heeft ze vandaag de keuze wat ze wil eten op de avond voor de examens. Het wordt sushi, wat absoluut geen straf is. Een erg fijn sushi-restaurant zit bij ons in de straat, dus dat is even snel met de fiets op en neer om onze bestelling af te halen.

Donderdag

Weinig te melden deze dag. De examens zijn van start gegaan, ik heb een rondje hard gelopen en verder was het een rustig aan-aanrommeldag.

Fresia’s voor ons mam
Wandelen met mooi weer

Vrijdag

De jongste gaat vandaag op schoolreisje en wel naar de Efteling. Dat is voor ons lekker dichtbij, dus zijn er genoeg ouders te vinden die wel willen rijden. Dat scheelt kosten voor een touringcar en het is wel gezellig om een aantal stuiterende jongens naar Kaatsheuvel te brengen. Ze mogen zelf door het park lopen, dus na een korte stop bij de Kiss & Ride ga ik weer richting huis. Om 16.50 uur mag ik ze weer op gaan halen.
Dus genoeg tijd om even bij ons pap langs te gaan en wat bloemen bij ons mam neer te zetten. Fresia’s, die kocht ze regelmatig omdat haar moeder die mooi vond en ons mam vond ze ook lekker ruiken.

Zaterdag

Weekend, maar wel een weekend dat al vroeg begint. Want de jongste moet vroeg voetballen, dus de wekker gaat om 6.30 uur. Joris en ik gaan allebei mee, het is de laatste wedstrijd van het seizoen, dus wel leuk om even te gaan kijken. Met als gevolg dat we een lekkere lange zaterdag hebben. Het is mooi weer, dus we wandelen een stuk met de hond.

‘s Avonds kijken we het Songfestival, wat toch steeds meer een bijzonder festival wordt. Ik blijf me verbazen over betaalde optredens en ik ben vast niet de enige. Maar ja, het is toch vermakelijk en zoals verwacht wint Zweden.

Fijn in de tuin lezen
Trots na een fijne loop

Zondag

Het is Moederdag en ik zit er eigenlijk al de hele week tegen aan te hikken. Als ik dan ook nog eens een prachtig cadeau (een nieuwe camera) krijg, komen de tranen.

Maar er staat een mooie afleiding op het programma, namelijk de 5 kilometer van De Vestingloop in Den Bosch. Ik heb er zin in en voel ook wel wat spanning. Ik start om 13.30 uur, loop ongeveer een half uur en daarna gaat Joris om 14.30 uur van start met de 10 kilometer. We wisselen dus mooi af en de jongste kan mee om te supporteren. Het is warm en druk, maar het lukt toch om een redelijk fijn tempo te lopen. Met een heel rood hoofd kom ik over de finish, het is weer gelukt. En deze keer met een medaille! Grote verrassing dat ons pap ook in Den Bosch is en samen wachten we tot Joris voorbij komt. Daarna fiets hij weer richting huis en gaan wij naar de parkeergarage om met de auto naar huis te rijden. Maar helaas, dat zit even tegen. Gelukkig kunnen we een auto lenen, kunnen we eindelijk naar huis en gaan we Chinees halen (waar het heel druk was en er een rij tot buiten stond). Ons pap komt bij ons eten en het is een gezellige afsluiting van de dag. Dus ondanks een wat beladen dag, wordt het toch een fijne dag om op terug te kijken.

Komende week staan er voor de oudste weer examens op het programma. Maar het is ook een korte week. Ik durf nog niet goed naar de weersvoorspellingen te kijken. ik hoop dat er weer een paar mooie dagen tussen zitten!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Blog by Linda
1 jaar geleden

Wat lief dat je een nieuwe camera kreeg voor Moederdag – mooi cadeau! En spannend die eindexamens, zeker als het er veel in korte tijd zijn.

Irene
1 jaar geleden

Wat stom van die parkeergarage seg. Veel succes daar met de examens πŸ™‚ En mijn was opruimen moet ik ook maar eens doen. Ik moet namelijk wel elke dag in een berg duiken om een schone onderbroek op te graven :’)

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Leuk om je weekverslag te lezen, leuke dingen gedaan Γ©n een mooie camera, topweek lijkt me!

Adriaantje
1 jaar geleden

Leuk zo’n weekverslag. en wat een geweldig cadeau zeg, ik kijk uit naar je foto”s πŸ˜‰

sammie
1 jaar geleden

Leuke foto’s en mooi overzicht. Hopelijk gaan de examens allemaal voorspoedig

Heidi
1 jaar geleden

wat een fijne weekje heb je nog gehad.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x