Netwerken op Internationale Vrouwendag

Nu ik wat meer op LinkedIn te vinden ben, kom ik soms dingen tegen waarvan ik denk, daar ga ik wat mee doen. Zo kwam ik het bericht tegen over de netwerkbijeenkomst van Groow. Een speciale Internationale Vrouwendag-editie, alleen toegankelijk voor vrouwen deze keer. Het bleef in mijn hoofd hangen, zal ik daarnaartoe gaan, is dat wel iets voor mij? En uiteindelijk besloot ik om me aan te melden, waarom niet, wat heb ik te verliezen?

Dus fietste ik woensdagochtend al om 7.30 uur (de bijeenkomst begon om 7.45 uur, lekker vroeg) door de sneeuw naar een prachtig verbouwde boerderij. De bijeenkomst vond namelijk plaats in het atelier van Koramiek, een mooie plek voor het volgen van workshops voor pottenbakken, maar deze keer dus voor een netwerkbijeenkomst.

Ik vond het wel spannend, ik kende verschillende vrouwen wel van gezicht maar niet persoonlijk. En er waren natuurlijk ook een hoop onbekenden. Voor het grote deel ondernemers, veel vrouwen die vol passie met hun bedrijf aan de slag zijn. Ik vind dat mooi als iemand zo gedreven is. Zo vertelde Geertje Jacobs over haar loopbaan en huidige functie als directeur van EKWC. Een hele bijzondere plek waar kunstenaars uit de hele wereld met keramiek allerlei mooie dingen maken. Ik was er een tijdje geleden met Open Monumentendag, maar ga zeker nog een keer kijken.

Daarna vertelde Cora May de Koning haar verhaal over het ontstaan van het mooie atelier en de workshops die ze geeft. Dat deed ze terwijl ze ondertussen de klei aan het draaien was en al pratend een bord maakte. Het kijken alleen al was heel rustgevend.

Er volgde nog verschillende pitches en was er tijd om te netwerken. Aan het begin van de bijeenkomst hadden we een klein rond kleitabletje gekregen met een tekentje er in en daar mocht je jouw match bij zoeken. Ik kwam daardoor nog even in gesprek met Geertje en vertelde haar hoe mooi ik het vond om de passie te horen voor haar werk.

Inmiddels was de wereld buiten wit geworden en sneeuwde het nog steeds. Op weg naar huis dacht ik nog even na over de netwerkbijeenkomst. Geen idee of ik daar op mijn plek was, maar het gaf me wel een goed gevoel. Er was een fijne positieve sfeer, het was inspirerend om te luisteren naar de verhalen van anderen en het was gewoon leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Voor mezelf was het ook een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik kom tot andere inzichten en word me steeds meer bewust van de kant die ik op wil gaan. Het is een mooi proces waar ik nu in zit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Lijkt me heel interessant zo’n dag, al zou het onbekende voor mij een grote hobbel zijn om te nemen.

Mooi dat het meewerkt aan het proces van welke kant je op wilt.

trackback
1 jaar geleden

[…] dus veel hoeft ze niet te doen. Ik krijg geen berichtjes, dus het zal allemaal wel goed verlopen. De bijeenkomst is erg leuk, zoals je eerder al kon lezen. Het geeft een hoop […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x