De week van 6 maart

De week van 6 maart

Mijn eerste volle week als werkloze. Wat nog steeds raar voelt. Ik zit nog in het proces van loslaten, maar ook van ontdekken. Een proces wat je niet direct terug ziet in dit weekoverzicht. Misschien kan ik er binnenkort wat meer over vertellen.

Maandag

Mijn angst voor de tandarts lijkt minder te worden, maar als er een afspraak op de kalender staat, sta ik met een onrustig gevoel op. Het is een afspraak met de mondhygieniste, gecombineerd met de halfjaarlijkse controle. Natuurlijk krijg ik weer te horen dat ik toch echt dagelijks met borsteltjes aan de slag moet om mijn tandvlees in betere gezondheid te krijgen. Het lukt me alleen maar niet om daar een gewoonte van te maken. Gelukkig word ik bij de controle weer helemaal goed gekeurd, dus met een helemaal fris gebit mag ik weer naar huis. De volgende afspraak over een half jaar staat al weer, maar dat is nog ver weg.

Dinsdag

Eigenlijk een redelijk normale dinsdag, niet zo heel spannend. In de avond staat er nog wel een bezoek aan de school van de oudste gepland. Het is namelijk de avond van de presentatie van de profielwerkstukken. Het laatste stukje. Volgens mij vindt ze het best wel spannend, maar dat is echt niet nodig. Ze hebben er hard aan gewerkt, het ziet er allemaal hartstikke goed uit. Het lijkt me dat het een mooi cijfer op gaat leveren. Als de avond voorbij is, valt er ook een stukje spanning weg voor haar. Dit is klaar.

Woensdag

Joris is voor zijn werk naar Berlijn en ik zit inmiddels met 2 zieken thuis. Maar ik heb ook gepland om naar een netwerkbijeenkomst te gaan, die al om 7.45 uur begint. Gelukkig wil de middelste toch wel even opstaan, zodat ze de jongste wat kan helpen bij het klaar maken voor school. Hij doet het meeste wel zelf, dus veel hoeft ze niet te doen. Ik krijg geen berichtjes, dus het zal allemaal wel goed verlopen. De bijeenkomst is erg leuk, zoals je eerder al kon lezen. Het geeft een hoop energie.

Donderdag

Na school wil de jongste een voetbalshirt gaan kopen in de sportwinkel in het dorp. Of ik hem op kom halen van school. Dat wil ik natuurlijk wel doen, alleen jammer dat het ‘s middags ontzettend begint te regenen en het niet op wil houden. Met paraplu wandel ik richting school, samen lopen we naar de sportwinkel en naar de markt. Het is goed te merken dat het zo’n slecht weer is, het is erg rustig. Na de aanschaf van een zakje koekkruimels en een loempia gaan we maar weer richting huis.

Vrijdag

Het houdt maar niet op met regenen, ik ben er wel weer klaar mee. Ik weet niet hoe jij er in staat, maar ik merk dat ik steeds meer verlang naar de lente. Naar de zon en naar wat warmer weer. Als er weer sneeuwvlokken verschijnen tussen alle regen vind ik het helemaal voldoende. Het liefste zou ik dan de hele dag in mijn joggingbroek rondlopen en gewoon wat rondhangen. Met een boek of achter mijn laptop. Maar nee, ik ben toch nog wel een beetje verstandig, ik haal mijn studieboeken weer tevoorschijn. Met alle gebeurtenissen van de afgelopen weken was dat een beetje blijven liggen, het is tijd om weer aan de slag te gaan.

Zaterdag

Het is nog wel fris, of eigenlijk behoorlijk koud, maar de zon is er wel! En dat maakt de wereld weer een heel stuk mooier. Ik besluit zelfs mijn gezichtscreme met factor 30 tevoorschijn te halen. Misschien nog niet eens zo lekker, maar het ruikt zo lekker en ik krijg er een zomers gevoel van. Ik ontdekte zelfs dat er een eau de toilette van bestaat, dus die heb ik meteen op mijn verlanglijstje gezet. En met dat mooie weer in de middag een wat langere ronde met de hond gelopen, lekker door de bossen en langs de vennen. Dat is dan toch wel erg fijn. Ondertussen bereiden we ons mentaal voor op de finale van Wie is de Mol. Ik ben erg benieuwd naar de ontknoping. We maken er wel een feestje van, met appeltaart.

Zondag

Alweer vroeg wakker en het zonnetje van gisteren is verdwenen. Als ik de voorspellingen zie, wordt het maar een druilerige dag. Zondag vind ik ook altijd een dag om het lekker rustig aan te doen, dus dat past daar dan wel bij. Weinig op de planning vandaag, dus dat komt ook goed uit.

Heb jij nog plannen voor vandaag? Of al iets leuks in het vooruit voor volgende week?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luus
Luus
1 jaar geleden

Ah ja wat trekt de winter altijd lang, als je het voorjaar al van ver kunt zien aankomen he! Dat vind ik dus ook elk jaar weer. Voor mijn gevoel hebben we bijzonder weinig zon de laatste tijd. Ik heb niet echt last van winterdips of zoiets, maar als het maart is, en ik nog steeds niet een heel piepklein beetje voorjaarsgevoel heb, dan word ik wel best wel ongeduldig ; )
De eerste week na het afsluiten van een baan lijkt me heel gek. Dan zit je zo tussen dingen in, alles is nog open (heel fijn, maar kan ook voor onrust zorgen). Ben benieuwd wat er op je pad gaat komen en waar je naartoe gaat!

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Voor mijn gevoel heb ik mijn regenpak deze week vaker gezien dan heel vorig jaar! Het is vast niet waar, maar toch, wat een prutweer! Gisteren heerlijk op de fiets naar een lunchafspraak met een vriendin, vandaag lummeldagje thuis. Wél begin van de dag naar de sportschool, anders is mijn dag niet compleet. Verder lezen en de kieswijzer gedaan. Vind de aanstaande verkiezingen altijd lastig. Heb nu wel een beter idee waar het voor is en waar het over gaat. Mijn keus gemaakt. Fijne week Aukje!

Irene
Irene
1 jaar geleden

Voor mij mag het ook lente worden. We kregen vandaag al een voorproefje! 🙂

Liesbethblogt
1 jaar geleden

Met al die regen vind ik het ook lang duren. De foto van de kat in het mandje wat een heerlijk plaatje. Ik had ook moeite met flossen maar gebruik van die kleine borsteltjes van gum, qua tijd is het zo klaar.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x