De week van 16 januari

Deze week vier ik mijn 45ste verjaardag, ik schreef daar eerder al een bericht over. Mijn verjaardag vier ik sowieso niet zo graag, maar deze keer trek ik helemaal mijn eigen plan. De week krijgt ook een verdrietige ondertoon door het overlijden van onze buurman.

Maandag

Gisteren is onze buurman overleden. Niet helemaal plotseling, maar toch snel. De buurvrouw heeft gelukkig veel steun van haar familie, maar we lopen deze week (en dat houdt niet op na deze week) regelmatig even binnen om te kijken hoe het gaat. Mooi dat ze ook steun krijgt van één van onze katten. Hij lijkt aan te voelen dat er iets aan de hand is, is zelf ook een beetje van slag.

Dinsdag

En dan is het dus mijn verjaardag. Volgens mij is het al weer even geleden dat ik werkte op mijn verjaardag, maar besluit het dit jaar toch te doen. En dat gaat prima, maar ik denk dat ik mezelf volgend jaar weer een vrije dag cadeau doe. Maar over cadeau’s heb ik niets te klagen, want ik word goed verwend. Ik zal binnenkort mijn nieuwe wandelschoenen eens showen. πŸ™‚
‘s Avonds gaan we met z’n zessen uit eten, ons pap gaat ook gezellig mee. Een prima verjaardag zo.

Mooie verjaardagsbloemen
Aan de studie
Even stoppen onderweg voor een foto

Woensdag

Dan toch die vrije dag, waar ik wat huishoudelijke dingen doe. Echt niet mijn hobby, maar ik probeer het goed bij te houden. Want als dat niet lukt, gaat het me alleen maar meer in de weg zitten. In de middag gaan Mees en ik aan de studie. Hij werkt verder aan zijn spreekbeurt en ik ga aan de slag met mijn cursus Ouderenpsychologie. Die doe ik via de Open Universiteit en gaat nog best wel een uitdaging worden. Maar ik wil graag mijn hersenen laten werken, dus daar moet ik wat voor over hebben.

Donderdag

Wakker worden in een witte wereld. Wat heel mooi is, zeker in de bossen, tijdens een fijne wandeling. Niet als ik naar het werk moet. Ik waag het erop, met de fiets. Het fietspad blijkt goed begaanbaar, vooral onder de bomen, doordat het daar al wat dooit. Joris en de meiden hebben minder geluk, met slecht begaanbare fietspaden doen ze er een heel stuk langer over. Ik wandel het laatste stukje, want daar lag echt nog veel sneeuw.
Naar huis gaat prima, wel ga ik even te voet wat boodschappen halen.

Vrijdag

In de ochtend ben ik vrij en ik zie alles steeds witter worden. Er valt echt een heel pak sneeuw. In dat weer ga ik echt geen auto rijden, fietsen is ook geen optie, dus dan maar wandelend naar het werk. Ik vertrek op tijd en ploeter me in het begin mopperend door de dikke laag sneeuw. Als ik aankom in de bossen, wordt de laag sneeuw wat minder en wordt het lopen gemakkelijker. En dan is het toch eigenlijk wel mooi, die witte wereld. Ik heb er stevig de pas in en kom ruim op tijd aan. Gelukkig komt Joris me ‘s avonds ophalen, want weer terug wandelen zag ik dan weer niet zitten.

Vooruit dan, een selfie
Op weg naar het werk
Een mooie wereld

Zaterdag

Vandaag is de uitvaart van onze buurman, die in besloten kring plaats vindt. We rijden door een witte wereld naar het crematorium. Het is een mooie rustige dienst met een kleine groep mensen, waarvan we een deel de afgelopen week beter hebben leren kennen.
Als we thuis zijn gaan Joris en Mees de spullen pakken voor een weekendje Rotterdam. Nadat ze zijn vertrokken, fiets ik even naar ons pap en doe nog wat boodschappen. Daarna ben ik even helemaal alleen thuis en ik merk dat ik daar echt even behoefte aan heb. Even wat aanrommelen, muziekje aan, even niets.

Zondag

Weer vroeg wakker, dat uitslapen gaat volgens mij echt nooit meer lukken. Ik blijf nog even liggen, lees wat nieuws op mijn telefoon en besluit om dan maar op te staan. Ik heb nog een weekoverzicht te typen en wat blogs bij te lezen. Dat vind ik toch altijd wel een fijn begin van de zondag. Even terugkijken naar de afgelopen en bij anderen kijken wat daar is gebeurd. Ik heb een handig lijstje in Feedly, wat ik regelmatig aanvul.
Verder heb ik vandaag een rustig aan dagje, met vanmiddag Feyenoord – Ajax op tv. Hopelijk is het een spannende wedstrijd, anders kan het zomaar zijn dat ik even in slaap sukkel op de bank. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aritha
1 jaar geleden

Leuk om je verslagje te lezen. Je selfie maakte dat ik doorklikte via Huisvlijt. Zo gaat dat. Die studie, heel veel succes ermee.

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Hoi Aukje, nog van harte gefeliciteerd met je 45e verjaardag! Ik ben zelf (bijna) altijd vrij wanneer ik jarig ben, het is 99 van de 100 keer dan herfstvakantie. Ik vier het niet echt, maar eet wel een gebakje met mijn man, vader en zijn partner. Soms gaan we uit eten, maar is ook geen must. Fijne nieuwe week! xx

Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Oeps, je verjaardag gemist. Bij deze alsnog gefeliciteerd!
Prachtig zo’n witte wereld, maar ik ben ook niet zo’n held om er doorheen te rijden of fietsen.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x