De week van 26 december

De laatste dagen van het jaar, op weg naar 2023. En ik vind het fijn om door te kunnen naar dat nieuwe jaar. 2022 was een rot jaar, ondanks de mooie momenten die er zeker ook waren.
Zo’n laatste week is ook altijd wat raar. Ik heb nu geen vakantie, maar de sfeer is er wel. Waarschijnlijk omdat de kinderen natuurlijk wel vrij zijn. Maar alles verloopt wat meer ontspannen.

Maandag

Het is tweede kerstdag en we doen het rustig aan. Gisteren zijn we bij mijn schoonouders geweest en stond bij ons pap gourmetten op het menu. Het was een prima eerste kerstdag. Die tweede dag vind ik altijd een rustig aan-dag. Beetje thuis rond hangen, wat tv kijken en een niet al te moeilijke maaltijd op tafel. Ook Home Alone mocht niet ontbreken.

Dinsdag

En na de kerstdagen volgt een gewone werkdag. Nou ja, gewoon is het niet helemaal. Toch een prima dag, waar ik weer eens fijn uit mijn comfort-zone mag komen. Ik ga daarvan altijd wat in de weerstand en achteraf blijkt dat natuurlijk niet nodig.

Woensdag

De oudste gaat met vrienden naar Toverland en ze hebben een lift nodig naar Limburg. Ik ben de uitverkorene. Autorijden is niet mijn hobby en het blijkt ook nog druk op de weg. We komen gelukkig heelhuids aan, ik lever het clubje af en ga eerst aan de koffie, voordat ik weer terug rijd. Het voordeel is wel dat ik onderweg naar de Top 2000 kan luisteren. Thuis kan ik rustig aan doen, want er staat niet zoveel meer op het programma.

Donderdag

Het lukt een keer om wat uit te slapen, daarna ga ik een rondje hardlopen. Het lopen wordt al steeds meer een gewoonte, dat is fijn. Maar deze keer wel met harde wind, dus toch een pittig rondje. Deze rondjes houd ik trouwens bij op Strava, dat profiel vind je hier. Dus mocht je het leuk vinden om me te volgen, dan kan dat. πŸ™‚
Omdat ik vrijdag en zaterdag nog moet werken, besluit ik om van deze donderdag een rustige dag te maken. Een mooie dag om weer een boek uit te lezen.

Vrijdag

Een verdrietig begin van de dag, de uitvaart van mijn tante. Met een kist, waar je tijdens de uitvaart en er muziek wordt afgespeeld iets op mag schrijven. ‘Bij het volgende liedje’, zeg ik tegen Joris. Het nummer begint en ik loop naar de kist. Als ik terug kom en ga zitten, vertelt Joris dat op het moment dat ik naar de kist liep en ging schrijven er een foto van mijn tante en ons mam op het scherm te zien was. Hoe mooi is dat?

Zaterdag

De laatste dag van het jaar, een dag om rustig aan te beginnen. Met de middelste ga ik in de ochtend even naar het dorp voor wat boodschappen en gaatjes in haar oren. Want ja, het moment is daar dat ze dat echt wil. Op mijn opmerking dat ze nog mooi op de laatste dag van het jaar gaatjes heeft, reageert de juwelier met ‘volgend jaar voor het tweede gaatje’. Dat zou wel een bijzondere traditie zijn, ik zal onze middelste er eind van 2023 nog even aan herinneren.
‘s Middags ga ik nog even bij ons pap langs en dan weer naar huis, want er moet nog gewerkt worden. Er staat in het restaurant een oudejaarsbijeenkomst gepland. Het wordt gezellig, met een dansje en een proost op het nieuwe jaar. Ik ben wat eerder thuis, dan de Kahoot-quiz met de jongste kan wat sneller worden opgestart. Het is een relaxte oudejaarsavond met z’n drietjes.

Zondag

En dan ben je zo aanbeland in 2023. We kijken naar het vuurwerk, proberen de hond rustig te houden en face-timen met onze dochters. We gaan niet zo heel laat naar bed, maar het is lastig slapen met een hond, die nog steeds reageert op alle knallen (wat gaat het lang door). Onze oudste is ook nog niet thuis en die champagne, die dan toch best wel aankomt als je nooit drinkt, helpen niet bij een goede nachtrust. Maar ach, de komende week heb ik een weekje vrij, dat slaap ik wel weer bij.
Voor vandaag staat er nog een rondje hardlopen gepland en vanmiddag naar mijn oom en tante voor een verjaardag en meteen nieuwjaarsborrel.

Maar voordat ik dat ga doen, natuurlijk wens ik je:

Een heel mooi en gezond nieuwjaar!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
1 jaar geleden

Een rustige week om het jaar mee af te sluiten.
Nog gecondoleerd met het verlies van je tante. Hopelijk was het een gedenkwaardige dienst.

Voor het nieuwe jaar wens ik je ook vredige, sportieve en bruisende momenten toe. Maar bovenal een goed gezondheid.

Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Van harte een mooi, gezond nieuwjaar gewenst!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x