Het is een soort boemerang, dat hardlopen

Zoekend door mijn berichten, kom ik dit bericht tegen, over Amy. En vooral ook over het hardlopen en dat ik dat toch echt niet meer ga doen. Ik schreef het in januari 2021. We zijn weer een tijdje verder en vanochtend rondde ik, samen met Evy, training 5 af. Dus ja, dat hardlopen is net een boemerang, het komt iedere keer toch weer terug.

En met Amy had ik misschien niet zo’n goede klink, Evy lijkt dan toch wat beter bij me te passen. Ze is in ieders geval fier op me. Dat mag ook wel, want ze heeft me overtuigd om voor de betaalde versie te gaan. Het is meteen een klein stokje achter de deur. Ik betaal € 9,99 euro per jaar om via mijn telefoon een hardloopschema te volgen. En meteen de voortgang bij te houden. Ach, het is goedkoper dan een abonnement bij de sportschool, ik vind de schema’s prettig en kan ook tegelijkertijd muziek luisteren tijdens het lopen.

Omdat ik van de structuren ben, wil ik ook graag op vaste dagen lopen. Nu is dat de woensdag en zaterdag. Alhoewel ik dit weekend even daarvan ben afgeweken. Maar zaterdag of zondag maakt dan ook niet zoveel uit. Wel blijf ik het fijn vinden om in de ochtend te lopen. Laatst liep ik een keer ‘s middags, daar werd ik niet heel enthousiast van.

Wat hopelijk ook stimuleert om te blijven lopen, is het gevoel dat ik nu wat meer ontspanning ervaar. Dat ik nu al wel merk dat mijn hoofd wat rustiger wordt tijdens en even blijft na het lopen. Ik nam me vanochtend zelfs voor om een doel in te stellen.

Nu werk ik met Evy toe naar 5 kilometer hardlopen. Volgens mijn berekening ben ik daar rond de kerst. Hoe mooi is het dan om in het nieuwe jaar een loop te doen van 5 km? Of al iets eerder, want de Urban Trail in Eindhoven lijkt me ook erg leuk om te lopen!

Het zou fijn zijn als ik gemotiveerd kan blijven voor het hardlopen. Zo had ik gisteravond helemaal geen zin om te gaan lopen, maar vanochtend was dat gevoel weg en had ik eigenlijk wel zin om er even uit te gaan. Dat is al een hele vooruitgang. Ik ben fier op mezelf!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Geweldig, ik wens je succes.
Inderdaad, ik vind de ochtend ook fijner.
Knap met zo’n abonnement, leuk stokje 😉
Hardlopen zit er voor mij niet in, maar dan wandel ik wel hard..
Ook op vaste dagen… en dan niet te streng, wisselen mag.

Nicole Orriëns
1 jaar geleden

Wat leuk dat je het hardlopen weer heb opgepakt. Het is de kunst om ‘het haakje’ in jezelf te vinden dat je motiveert. Bij mij is dat de belofte dat ik me na mijn hardlooprondje altijd beter voel, en dat de koffie extra lekker smaakt : )

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Wat ben je goed bezig. Ik ben ook dol op Evy en hoop het hardlopen snel weer op te kunnen pakken. Ik was bijna bij de vijf kilometer en toen had ik een ongelukje en daardoor een hersenschudding. Zo balen als je lekker in het ritme zit. Succes!

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Heerlijk toch dat bewegen! Ik ben geen hardloopster, maar ga wel iedere dag naar de sportschool voor 1/2 uur stevig stappen op de loopband en 1/2 uur flink doortrappen op de fiets. Ik fiets daarnaast buiten ook alles en met mooi weer een extra rondje. Zou het bewegen voor geen goud willen missen!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x